Zona turistică Prahova

Previzualizare referat:

Extras din referat:

- Rezervatia principala formeaza o fasie continua de-a lungul versantilor exteriori ai masivului, incepand de la Sinaia pana la Seaua Strunga, cuprinzand intregul versant prahovean, versantii culmilor nordice pana in Valea Tiganesti, Muntele Gaura, bazinul superior al Vaii Gaura si muntii Gutanu si Grohotisu. Tot aici sunt incluse si jnepenisurile de pe platoul Piatra Arsa, Jepii Mari si Jepii Mici.

- Rezervatia "Pestera Ialomitei" este situata pe muntii Cocora si include: Pestera Ialomitei, imprejurimile cu Cheile Ursilor, Cheile Pesterii, Valea Horoabei si o parte din regiunea subalpina a Muntelui Batrana.

- Rezevatia "Zanoaga" se afla pe muntele omonim.

Prahova - Scurt istoric:

Sinaia

Inainte de cel de-al doilea razboi mondial si de abdicarea familiei regale, Sinaia reprezenta destinatia de vacanta preferata a aristocratiei romanesti. Orasul s-a dezvoltat in jurul Manastirii Sinaia, ce poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului. Aceasta a fost construita intre anii 1690-1695, din initiativa si prin eforturile marelui spatar Mihail Cantacuzino (fiul postelnicului Constantin Cantacuzino), dupa modelul Manastirii Sf. Elena de pe muntele Sinai, pe care acesta o vizitase.

________________________________________

Prahova - Agrement, Atractii turistice in zona:

In partea superioara a judetului Prahova, dominata de abruptul versantilor de E ai M-tilor Bucegi, s-a dezvoltat un sirag de statiuni climaterice: Breaza, Sinaia, Poiana Tapului, Busteni, Azuga si Predeal - jud.Brasov, constitiuind una dintre cele mai pitoresti zone turistice ale Romaniei.

O retea densa de poteci marcate, cu numeroase variante, precum si telefericele Sinaia - Cota 1400 - Varful cu Dor si Busteni - Babele - Pestera Ialomitei inlesnesc accesul turistilor spre platoul M-tilor Bucegi, cu interesante forme "megalitice" (Sfinxul, Babele) si cu posibilitati de ascensiune spre vf.Omu(2.505 m), Caraiman(2.384) s.a.

Sinaia - Sporturi de iarna

Pentru amatorii sporturilor de iarna exista o serie de amenajari speciale, precum:

- partie de bob (1500 m lungime, 13 curbe si 132 m diferenta de altitudine)

- multe partii de schi cu grade diferite de dificultate (Carp-2.500 m, dificila; Papagal-2.140 m, dificila ; Turistica- 2.800 m, medie etc)

- partii de sanie

- telecabina de 35 de locuri(Sinaia - Cota 1.400) si de 28 de locuri(Cota 1.400 - Cabana Varful cu Dor, aflata la 2.000 m alt.)

- telescaunul Cota 1.400 - Varful cu Dor, asigura legaturile intre zona centrala a orasului si platoul M-tilor Bucegi;

- teleschi

Sinaia este practic punct de plecare spre cabanele M-tilor Bucegi (Cota 1.500; Varful cu Dor- 2.000 m alt.; Cuibul Dorului-1.200 m; Babele-2.206 m; Omu-2.505 m; Padina-1.525 m ; Piatra Arsa -1.950 m, Pestera-1.610 m) si ale M-tilor Baiului (Piscul Cainelui-950 m etc.).

In prezent, Sinaia este un important centru turistic si de desfasurare a unor conferinte internationale si nationale.

Atractii turistice

- Castelul Peles - construit intre anii 1873 - 1883 din dorinta regelui Carol I de Hohenzolleren, primul rege al Romaniei, de a avea la poalele Bucegilor resedinta sa de vara. Atat etajul I (1873-1883), cat si al II-lea (1896-1914), au fost construite in stilul Renasterii germane, dupa planurile arhitectului vienez Wilhelm von Doderer si ale celui german Johann Schultz din Lemberg (Lvov), cu transformari si adaugiri gotice efectuate de arhitectul ceh Karinel Liman intre anii 1896-1914. Arhitectura exterioara se incadreaza predominant in stilul Renasterii germane, mai putin terasele dispuse in amfiteatru, cu fantani arteziene, balustrade, vaze si statui din marmura sculptate de italianul Romanelli din Florenta, caracteristice Renasterii italiene. Este compus din 160 de camere si are un turn central de 66 de m inaltime. Castelul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Zona turistica Prahova.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 587 cuvinte
Nr caractere:
14 678 caractere
Marime:
37.50KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, atractii, prahova
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!