Zanzibar

Extras din referat Cum descarc?

1. DESCRIEREA DESTINATIEI
NUME: ZANZIBAR
CAPITALA: ZANZIBAR CITY
ASEZARE: face parte din Republica Unita Tanzania, in Africa de Est
Suprafata: 2.643 km2
Populatie: 1.070.000
Limba oficiala: Swahili, engleza
Grupari entice: sukuma, nyamwezi, haya, makonde, chagga, arabi, indieni si pakistanezi
Forma de guvernamant: republica
Moneda: shilling Tanzanian
Fus orar: UTC +3
Prefix tara: +255
Extensie internet: tz 
Daca cele mai multe dintre paradisurile exotice ale lumii au devenit in ultimii ani tinta a milioane de turisti, Zanzibarul se bucura de o promovare mai mica si deci, de turisti mai putini dar mai fericiti. Arhipeleagul, situat la 35 de kilometri de coasta estica a Africii, reprezinta visul oricarui om indragostit de cadura, mare, nisip, scufundari si soare. Insula condimentelor - Zanzibarul - este vizitata anual de aproximativ 100.000 de turisti - putin in comparatie cu alte destinatii celebre care "aduna" anual si peste un milion de vizitatori. Si totusi, aceasta caracteristica a arhipeleagului situat in apropierea Ecuadorului, nu aduce decat satisfactie si bucurie. Turistii din intreaga lume sunt fericiti de posibilitatea petrecerii unei vacante mai putin cosmetizate, aproape deloc aglomerate si chiar mai ieftine decat in alte insule similare.
Arhipeleagul Zanzibar este situat in apropierea Tanzaniei si a Kenyei, la doar 35 de kilometri de coasta. Stat semi-autonom (aflat sub tutela Tanzaniei), Zanzibarul este format din doua insule principale, destul de mari ca dimensiune: Zanzibar sau Unguja - cu o suprafata de 1658 de kilometri patrati si Pemba - cu o suprafata ce nu depaseste 1000 de kilometri patrati. Pe langa aceste insule populate, 100% turistice si extrem de primitoare, arhipeleagul se mandreste si cu o suita de sateliti - insule mici, multe dintre ele nelocuite - dar ideale pentru o excursie de o zi sau doua cu vaporasul.
Zanzibar - cel mai bine pastrat secret al Oceanului Indian
Cu o populatie ce nu depaseste 1 milion de locuitori, arhipeleagul fierbinte (situarea sa in apropierea Ecuadorului il face 11 luni pe ani intradevar fierbinte), se autopromoveaza ca fiind o destinatie mai putin cunoscuta si deci, deloc aglomerata. Chiar daca exista complexuri turistice luxoase si toate facilitatile care transforma o vacanta obisnuita intr-una perfecta, Zanzibar este recunoscut ca fiind inca o destinatie neatinsa de artificiile turismului de masa. Astfel, in excursiile optionale, turistii inca mai pot lua contact direct cu localnicii si cu civilizatia reala a arhipeleagului - chiar daca asta inseamna de multe ori contemplarea unei saracii lucii si a unui stil de viata primitv.
Gastronomia
Printre mancarurile cele mai gustoase de pe insula se numara: homarul, pescarusul albastru, caracatita, crevetele sau sepia si calamarul. Asa ca puteti sa va bucurati in tihna de specialitatile marine, in variate forme. De asemenea, cocosul se regaseste in multe dintre felurile de mancare. 
Insula Zanzibar este neatinsa de efectele turismului de masa. Numarul vizitatorilor este extrem de scazut, asa ca veti putea petrece aici o luna de miere ca-n paradis. 
Reguli 
Pentru a pastra traditia locului si valorile in care cred locuitorii acestei insule, turistilor li se cer sa respecte cateva reguli simple:
-femeilor le este interzis sa practice toplessul;
-daca faceti scufundari, veti fi tentati sa culegeti bucati din corali sau scoici; autoritatile va roaga sa evitati acest lucru intrucat efectele distrugerii coralilor sunt devastatoare;
-daca doriti sa faceti poze cu populatia de pe insula, cereti-le permisiunea inainte;
-daca nu sunteti musulmani, nu intrati in nici o moschee din Zanzibar
- Obiective naturale si antropice
Geografie: T. este asezata in Africa ecuatoriala de est. Limite: Ugan!da, Kenya (N), Oc. Indian (E), Mozambic, Malawi, Zam!bia (S); Zair, Burundi, Rwanda (V). 
G. fizica: T. este un vast platou, intre Oc. Indian (E) si linia marilor lacuri: Victoria (N), Tanganiyka (V), Malawi (SV), intrerupt de fose si de mlastini, dominat la V de inaltimi pana la 1000 m; in NE se ridica masivele vul!canice Kilimanjaro (5895 m, alt. cea mai mare din Africa), la granita cu Kenya, mt. Meru (4567 m) si Ngorongoro (3648 m), in al carui larg crater este o rezervatie naturala; in S, la NE de Lacul Malawi (Nyassa), Muntii Livingstone (3200 m). Campia de coasta este lagunara, mai larga spre S. Insulele coraligene Zanzibar si Pemba, cele mai mari, sunt separate de continent printr-un canal de 22 km in partea cea mai stramta. Lacul Tanganyka are 939.362 km2. Cursurile de apa mai importante: Rufiyi, cu o bogata retea de afluenti, Ruvuina, la granita cu Mozambicul, Pangani, care izvoraste din Kilimanjaro. 
Clima: este tropicala; umeda pe coasta, in apropierea lacuri!lor, unde se inregistreaza cele mai mari precipitatii (2000 mm/an) si in munti (peste 2000 mm/an). Actiunea alizeelor. 
Flora si fauna: Paduri tropicale 45% din terit.; savana. !Fauna foarte variata si bogata: elefanti, lei, antilope, crocodili, rinoceri; peste 1000 specii de pasari. Rezervatii si parcuri nationale: parcul National Serengeti (N), Parcul National Tarangire (central-nordic), Parcul National Mikumi (E), Rezervatia Selous (SE). 
Populatia: negri cafri si bantu (cu zeci de grupuri etnice) 97%, indieni, arabi, europeni. Densitatea max. in insulele Zanzibar si Pemba (cca. 260 loc./km2); in zona fostei capitale (Dar el Salaam, 950 loc./km2). Peste 75% din pop. activa este ocupata in agric. Rata natalitatii: 41?; morta!litatea: 14?. Pop. urbana: 30%. 
Resurse si economie: Econ. se sprijina pe agric.: culturi de bumbac, tutun, ceai, mirodenii; sorg, mei, porumb, batate, manioc, cafea, nuci de cocos, copra, arahide de pamant, susan, trestie de zahar, cuisoare, ceai, cacao, bumbac; ovine, caprine. Resurse min.: diamante, aur, plumb, cosi!tor, fosfati. Ind. textila, alimentara. Turism international pentru rezervatiile si parcurile nationale. 
Transporturi si comunicatii: cai ferate (calea ferata Tan!zan, care leaga T. de Zambia); autovehicule. Aeroport la Dar el Salaam.


Fisiere in arhiva (1):

  • Zanzibar City.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!