Viena muzicală

Cuprins referat Cum descarc?

1.Viena in notiuni generale .3
2.Viena -  orasul muzicii (Opera si Opereta in Viena) ..5
3.Muzica clasica in Viena ..12
4.Muzica si spectacole in Viena 20
5.Festivaluri in Viena 22
6.Serviciile de alimentatie publica in Viena 27
7.Cazarea in Viena .31
8.Mijloace de transport in Viena ..33
9.Itinerar turistic ...36
Concluzii .41


Extras din referat Cum descarc?

1. VIENA IN NOTIUNI GENERALE
Tara Austria
Numit dupa Wien
________________________________________
Subdiviziuni 1 oras = 23 cartiere
________________________________________
Suprafata
Oras 414,90 km2
Altitudine 190 m.d.m.
Altitudine maxima 543 m.d.m.
Altitudine minima 151 m.d.m.
________________________________________
Populatie (2012)
- Oras 1.731.236 locuitori
- Densitate 4,171 loc./km2
- Urbana 1,983,836
- Metropolitana cca 2,420,000
Viena, capitala culturala a Europei, este o metropola cu un farmec, fler si armonie unice in intreaga lume. Orasul care se lauda cu o infrastructura de invidiat, este curat, sigur si asigura toata inspiratia de care ai nevoie pentru a descoperi aceasta parte minunata a Europei.
Viena (germana Wien), capitala Austriei este situata in estul tarii, in landul (regiunea autonoma) Viena, si este traversata de Dunare. Populata de 1,6 milioane de locuitori, este un important centru politic international (in mare parte, datorita neutralitatii tarii), pentru ca aici se afla sediul unor organizatii ca Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol, Agentia Internationala pentru Energie Atomica, precum si diverse agentii ale Natiunilor Unite. 
Pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice si al operei. Christoph Willibald Gluck, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms si Anton Bruckner si altii, au lucrat la Viena si Antonio Vivaldi chiar a murit aici. 
Johann Strauss-fiul si familia sa si-au creat valsurile aici, iar orasul a devenit casa asa-numitei A Doua Scoala Vieneza, cu Arnold Schoenberg, Alban Berg si Anton Webern toti fiind nascuti aici. Este si casa Orchestrei Filarmonice Vieneze.
2. VIENA -  ORASUL MUZICII
-  Opera & opereta in Viena
Opera de Stat vieneza face parte din cele mai bune din lume. Si in multe locuri, seara de seara, se aprind artificiile antrenante ale operetei.
Opera de Stat din Viena
Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai importante adrese ale muzicii de opera din lume - aici va puteti bucura de o mare varietate la cel mai inalt nivel al calitatii. Deoarece renumita scena vieneza ofera un program variat de la zi la zi: cuprinzand peste 60 de opere si balete programate in 285 de zile in stagiune, aceasta densitate de spectacole face din Opera de Stat din Viena sa fie numarul 1 in lume.
-  Program bogat la Opera de Stat din Viena
Repertoriul Operei de Stat cuprinde opere din perioada Barocului pana in secolul al XXI-lea , cu accent pe secolul al XIX-lea. In stagiunea 2016/17 vor avea loc cinci premiere de opera.
Prima va fi Armide de Christoph Willibald Gluck (octombrie 2016, dirijor Marc Minkowski), urmata de Falstaff de Giuseppe Verdi (decembrie 2016) si Il Trovatore (februarie 2017, cu Anna Netrebko si Roberto Alagna in rolurile principale). 
Opera Parsifal a lui Richard Wagner, sub bagheta dirijorului Semyon Bychkov, cu Nina Stemme und Gerald Finley va avea premiera pe 30.03.2017. Incepand din 18 iunie, opera lui Claude Debussy, Pelleas et Melisande revine in programul Operei de Stat din Viena, dupa o absenta de 30 de ani.
Din repertoriu fac parte printre altele, si Don Giovanni de Mozart, cu Simon Keenlyside si Erwin Schrott si Le Nozze di Figaro, cu extraordinara Valentina Nafornita in rolul Susannei. Plicido Domingo evolueaza pe scena Operei de Stat din Viena, in opera lui Verdi, Don Carlo, in rolul lui Rodrigo, alaturi de Ferruccio Furlanetto (Filip al II-lea) si Ramon Vargas (Don Carlo).
Interpreti cu renume international, regizori si scenografi cunoscuti sunt fericiti sa isi etaleze maiestria in fata unui public nu doar avizat, ci si critic. Lista de dirijori ai orchestrei acestei venerabile institutii culturale situata in Wiener Ringstra?e, cuprinde de asemenea nume importante care au dat mereu tonul in muzica - precum Gustav Mahler (1897 - 1907), Richard Strauss (1919 - 1924), Herbert von Karajan (1956 - 1964) si Claudio Abbado (1986 - 1991).


Fisiere in arhiva (1):

  • Viena muzicala.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!