Vestigii Medievale

Extras din referat Cum descarc?

Introducere 
Turismul constituie un mijloc de protejare, conservare si valorificare al potentialului cultural, istoric, folcloric si arhitectural. Turismul reprezinta un factor de catalizator al relatiilor dintre state si popoare, un instrument de integrare economico-sociala.
Romania dispune de potential natural si antropic, cu elemente de atractivitate, multe dintre ele unice in Europa si in lume, cu o oferta turistica foarte variata ce permite desfasurarea unor activitati turistice si a formelor de turism diversificate: turism de sejur, turism intinerant cu valente culturale,turism de afaceri, turism de litoral, turism rural, turism montan etc.
Datorita faptului ca resursele turistice sunt practic inepuizabile, turismul reprezinta unul din sectoarele economice cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung.
Elemente de prezentare generala a produsului turistic
Pentu calatorii care sunt interesati de vestigiile medievale, Transilvania este fara indoiala o destinatie foarte importanta. In circuitul propus de Agentia Eximptur SRL din Cluj Napoca ne propunem a realiza o scurta incursiune in inima Carpatilor, o vizitare a principalelor orase medievale din Transilvania.
Traditiile populare bogate si diversificate, fortarete medievale, manastiri construite in stil bizantin, cu picturi murale exterioare, si case taranesti decorate in functie de specificul fiecarei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele si palate impresionante care pot fi vizitate. La pitorescul acestor zone se adauga si: multitudinea de vestigii arheologice, monumente istorice, muzee si case memoriale, elemente de arhitectura si folclor, elemente de creatie artistica pe care le poseda si care sunt pastrate de sute de ani.
I. Elemente de prezentare generala a produsului turistic
Prezenta lucrare prezinta un traseu turistic in patru judete din zona Transilvaniei si anume: Brasov, Covasna, Harghita, Mures.
Trasnilvania isi trage numele din expresia latina -Trans Silva -ce inseamna -Tara de dincolo de Paduri- datorita padurilor dese ce acopereau muntii ce inconjoara, asa cum vom vedea, aceasta zona atat de importanta pentru Romania si chiar pentru o parte a Europei. Este una dintre proviciile Romaniei medievale greu incercata de-a lungul timpului, leagan de formare al poporului roman dar nu in ultimul rand un important centru cultural si economic al tarii. Este situata in interiorul lantului Carpatic si constituie o zona bogata in obiective turistice naturale si istorice.
1. Indicarea traseului cu prezentarea localitatilor si obiectivelor
Brasov ( Bastionul Tesatorilor) - Covasna ( Cetatea Zanelor ) - Targu Secuiesc ( Biserica Romano-Catolica ) - Miercurea Ciuc ( Cetatea Miko; Biserica Romano-catolica ) - Toplita ( Manastirea de calugari ) - Praid ( Salina Praid ) - Targu Mures ( Cetatea Medievala) - Sighisoara ( Cetatea Sighisoara ) - Brasov
2. Elemente de prezentare generala
- Nr. De turisti: 26 de persoane cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani;
- Nr . de ghizi: 1;
- Nr. De soferi : 2;
- Mijloc de transport folosit : autocar ultramodern 29+1 locuri, marca Mercedes , an de fabricatie 2004, full option;
- Nr. de Km parcursi in total : 481 Km ( ziua 1: 70 km; ziua 2: 79km; ziua 3: 91km; ziua 4: 75km; ziua 5: 166km.)
- Nr. de zile: 5 zile; 4 nopti;
- Circuitul se va desfasura atat pe drumuri nationale cat si internationale
- Programul turistic va fi prezentat de catre un ghid;
- Pretul turistic la care se va achizitiona produsul turistic este de ........../persoana. 
- Pachetul de servicii include cazare, masa , transport, intrare obiective turistice, TVA-ul si comisionul firmei
- Cazarea se va face in hoteluri de 3 stele
- Pranzul si cina se asigura de catre organizatori la restaurantele aflate in circuit
- Micul dejun este de tip ,, bufet suedez" fiind inclus in pretul camerei


Fisiere in arhiva (1):

  • Vestigii Medievale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!