Valorificarea Potentialului Turistic a Statiunii Balneare Baile Herculane

Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentarea generala a statiunii 
Originea Bailor Herculane se intinde pe o durata de aproape doua milenii. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 e.n., fapt consemnat intr-o tabula votiva din bai : << Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea in calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, intorcandu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostinta... >>. In perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristocratia Romei antice. Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi in Dacia le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules. Statiunea Baile-Herculane are un patrimoniu istoric de exceptie, memoria vie a 1853 de ani de existenta (153 - 2006) neintrerupta a statiunii. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii : apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare.
Statiunea Baile-Herculane este situata in judetul Caras- Severin si este integrata in Parcul National Valea Cernei-Domogled (creat in 1932, care adaposteste specii rare de arbusti cum ar fi : Pinul negru de Banat, alunul turcesc si liliacul), avand o pozitie deosebit de pitoreasca. Asezarea ei atractiva pe fascinanta vale a Cernei, la o altidudine de 160 m, pe aceeasi paralela cu Nisa si Venetia, ii confera un climat agreabil, cu influente mediteraneene, avand o temperatura medie anuala de 10,5 C?. Presiunea medie atmosferica este de 750,6 mb. Vanturile dominante sunt cele de Sud, viteza lor medie este redusa: 1,6 m/s. Valea Cernei are aspect de mare culoar sculptat in diferite tipuri de roca, predomina sisturile cristaline, calcarul si granitul. Cerna izvoraste de la altitudinea de 2070 m si are o lungime totala de la izvor si pana la varsarea in Dunare de aproximativ 85 de Km. Pe teritoriul orasului sunt 19 surse naturale de ape minerale, cu un debit mediu de 36 l/ sec. Orasul are o populatie de aproximativ 9.000 de locuitori: romani, germani, maghiari, sarbi si croati.
Cai de acces: Rutier - 5 Km fata de D.N. 6 ( E60) ce leaga vestul tarii de Bucuresti ( la o distanta de 380 de Km);
Feroviar - calea ferata internationala Bucuresti- Timisoara- Budapesta, gara Herculane;
Aerian - cele mai apropiate aeroporturi: Caransebes (80 Km), Craiova (160 Km) si Timisoara ( 170 Km, aeroport international).


Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Potentialului Turistic a Statiunii Balneare Baile Herculane.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!