Valențele turistice ale peisajului cultural din Europa Nordică

Extras din referat Cum descarc?

Europa Nordica este o arie imensa a continentului ce include o serie de state caracterizate prin multe trasaturi comune: pozitia geografica, istoria, limba si cultura popoarelor.Aceasta este o regiune din Europa ce include un grup de tari scandinave, unite prin apropierea de istorie si limbi acestea sunt Suedia, Norvegia, Danemarca, Islanda, Suedia,Estonia ,Letonia ,Lituania precum si Finlanda, apropiate istoric si teritorial de acestea.
Se remarca prin atractia sa naturala si unica prin mediul natural al tarilor nord-europene care este foarte particulara.Europa de norrd in comparatie cu alte regiuni ale Europei, mediul acesteia si-a pastrat in mare parte caracterul sau veros, curat ,dar desigur ca nu peste tot.
Cresterea cererii turistice pentru vizitarea tarilor din nord datorita atractilor naturale precum Aurora Boreala, Muntii Scandinaviei,monumente istorice, arhitectonice si de arta, statiuni de sporturi de iarna si balneoclimaterice.Croaziere pe mare sunt organizate catre Cercul Arctic cu sanie, caini de pasari si animale. In Groenlanda, safari arctici sunt, de asemenea, organizate cu vanatoare de animale polare, inclusiv ursi polari. "
Norvegia, Suedia si Danemarca, sunt legate atat cultural cat si lingvistic. Cine cunoaste limbile acestor tari, spune ca ele sunt asemanatoare, suna aproape ca limba germana fara sa fie, dar norvegienii, suedezii si danezii, isi inteleg unul altuia limba.Cele trei tari au o mostenire etnico -  culturala comuna, germanica. Se presupune ca nordicii se trag din triburi germanice si vikingi. Perioada de dominare a vikingilor a fost intre secolele VIII -  XI. Denumirea de Scandinavia se pare ca se trage dela o regiune SCANIA, care a fost in Danemarca iar azi este in Suedia.
Danemarca este cea mai sudica dintre tarile din zona. Atractivitatea sa naturala consta in combinatia initiala a Peninsulei Jutlande, un numar de insule mari, stramtoare si mari care spala tara. Principalul centru istoric si cultural este capitala tarii, Copenhaga cu monumente culturale si de arhitectura din secolele XV-XVIII. De asemenea a trait si a lucrat in Danemarca un magnific sculptor B. Thorvaldsen, al carui muzeu este situat in capitala si faimosul povestitor G.-H. Andersen. In multe zone din Danemarca, statiunile climatice se folosesc de frumusetea plajelor.
Suedia atrage turistii prin: plaje de mare, numeroase lacuri (Venus, Vettern, Malaren, etc.) si mici repezi cu flux rapid, paduri de conifere, mixte, cu frunze largi. Corpurile naturale de apa sunt completate de canale artificiale, printre care Goethe-capa ,ca urmare, s-a format o cale navigabila cu o lungime de aproximativ 500 km de la Stockholm, capitala tarii, pana la al doilea sau oras, Goteborg.Capitala statului este, in acelasi timp, principalul sau centru istoric si cultural cu constructiile si cladirile corespunzatoare, a caror epoca dateaza chiar din secolul al XIII-lea. Multe muzee, inclusiv in aer liber. In apropiere de Stockholm, sute de insule mici sunt un loc de agrement pentru locuitorii capitalei. Gothenburg atrage turistii cu muzee, teatre, sali de concerte, nordul Laponiei un fel de natura polara si viata autohtona. Suedia are multe site-uri de statiune cu un nivel ridicat de infrastructura. Printre zonele de agrement sunt multe de iarna, care se bucura de un succes considerabil.
Istoria Norvegiei incepe cu vikingii, a caror era se intinde pe trei secole, cu expansiune pana in Marea Britanie si Irlanda. Apoi vine crestinismul, care cucereste intreaga Europa. Norvegia cu platourile sale inalte (fiordurile) ridicate la o inaltime mare, golfuri profunde si lungi ale fiordului si temperaturi ridicate pentru latitudinile sale. Ca si Suedia, Norvegia este o tara a culturii scandinave antice, iar monumentele istorice si arhitecturale sunt deseori datate din secolele XII-XIV. Orasele Oslo care este si capitala tarii si Bergen, precum si Trondheim sunt cele mai atractive pentru turismul istoric, arhitectural si istoric-cultural. Aceste trei orase, precum si fiordurile, atrag turistii straini.


Fisiere in arhiva (1):

  • Valetele turistice ale peisajului cultural din Europa Nordica.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!