Valea Superioara a Buzaului

Cuprins referat Cum descarc?

1.Localizare si delimitare
2.Acces
3.Obiective turistice 
3.1. Lacul Vulturilor (Lacul fara Fund)
3.2. Coltii Babei
3.3. Siriu-Baraj si lac de acumulare
3.4. Cascada Pruncea
3.5. Schituri rupestre din Muntii Buzaului
3.6. Muzeul Chihlimbarului-Colectia Muzeala Colti
3.7. Baile Siriu
3.7.1. Tabara B.T.T.
3.7.2. Mausoleul Eroilor
4.Analiza potentialului turistic
5.Analiza infrastructurii turistice
6.Viitoarea amenajare turistica
6.1.Imbunatatire puncte slabe
6.2.Promovare
7.Masuri de protectie a mediului
7.1.Masuri de protectie a apei
7.2.Masuri de protectie a solului 
7.3.Propuneri de dezvoltare regionala durabila 
8.Trasee marcate
9.Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Valea Superioara a Buzaului 
1.Localizare si delimitare
Incadrati in vest de muntii Ciucas, la est de muntii Vrancei, in sud de culmile Subcarpatilor de Curbura, iar la nord de Clabucetele Intorsurii, muntii Buzaului se desfasoara pe o suprafata de 1900 kmp. In sud si in nord, contactul cu regiunile limitrofe este subliniat prin diferentele de nivel de 200-350 m ce apar adesea sub forma unor versanti abrupti. Acest aspect este si mai pregnant pe aliniamentul Paltineni-Colti-Lopatari, adica acolo unde eroziunea a pus in evidenta pereti abrupti alcatuiti din strat gros de gresie, in pozitie verticala. Limita fata de muntii din est si vest se poate urmari in lungul vailor Buzau, Siriu in vest, Basca Mare, Basca Mica in est, al unor inseuari largi (intre varful Furu Mare si Ivanetu in sud-est, Lacauti-Menesbert in nord-est) si culmi joase. Pozitia geografica a acestor munti la circa 40 de km de Brasov si 80 fata de Buzau,in vecinatatea unor areale des populate, si faptul ca sunt strabatuti de o artera de comunicatie importanta faciliteaza accesul si le asigura o perspectiva frumoasa in practicarea turismului.
2.Acces Cai ferate, care vin de la Buzau, Brasov, Covasna, Sf.Gheorghe; DN 10 Buzau-Brasov; Soseaua Buzau-Lopatari; Ploiesti-Valenii de Munte-Nehoiu.
3.Obiective turistice
3.1 LACUL VULTURILOR (Lacul fara Fund) este un mic lac periglaciar de numai 0.5 hectare, aflat in Muntii Siriului, in apropierea varfului Malaia, la altitudinea de 1420. Se poate ajunge din 2 directii: Siriu si Chiojdu. Lacul Vulturilor se afla intr-o zona cu aspect alpin, frumoasa si salbatica, foarte putin cunoscuta de turisti. Din cand in cand, pe un versant stancos din apropiere pot fi admirate capre negre,iar ursul este aici ca la el acasa. Mai sus de Lacul Vulturilor se afla o cabana cu circuit inchis.Un izvor cu apa potabila gasiti la 50 m de cabana.
?Traseul incepe la Gura Siriului (520 m), trece prin valea Milei si ajunge la Lacul Vulturilor.
3.2 Coltii Babei Coltii Babei- zona din masivul Siriu cu aspect alpin, populata cu capre negre, aduse din Muntii Retezat.
3.3 SIRIU-Baraj si lac de acumulare Barajul Siriu este construit intre masivul Siriu si masivul Podu Calului. Construirea barajului a implicat schimbarea rutei drumului national DN 10 pe linia de contur a lacului Siriu, cu aceasta ocazie construindu-se mai multe viaducte. Viaductul Giurca are o lungime de 276 m, cu piloni de 46 m inaltime, iar viaductul Stanca Teharau traverseaza stanca versantului cu acelasi nume.Lacul de acumulare de la Siriu este un lac artificial, de 10-14 km lungime, amplasat pe cursul superior al raului Buzau. Ciudatul baraj din Siriu este de fapt o hidrocentrala care se alimenteaza din cei 150 milioane metri cubi de apa din lac. Este un baraj construit din anrocamente ( pamant,piatra si argila) si nu are deloc in compozitie beton. Are o inaltime de 155 m si o deschidere de aproape 600 m. Este al doilea din lume dupa cel din Retezat.Privelistea este spectaculoasa din orice punct aflat mai sus de lac. De pe mal, impatimitii pot pescui scobar, caras, pastrav, crap si clean.
3.4 CASCADA PRUNCEA Cascada Pruncea este localizata in apropierea Barajului Siriu. De la Pensiunea "14 Scaune", se urca 2 kilometri pe un drum forestier si se ajunge la un pod. Se coboara pe o carare de langa pod, printre copaci si se ajunge la cascada. Inalta de 5-6 metri, incadrata de o posada din piatra care iese din padure ca un scut, Cascada Pruncea reprezinta "noul" Siriului. Aici auzi doar apa si mirosi numai fructe salbatice, mal, muschi si bolovani.
Langa Cascada Pruncea exista si o deschizatura folosita pe vremuri ca ascunzatoare. 
In ascunzatoarea de la cascada Pruncea se ascundea haiducul Gheorghilas de potera si isi impartea prada cu tovarasii de lupta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Valea Superioara a Buzaului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!