Turismul urban în Germania - Belgia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia mondiala (industrie, agricultura, comert).

Urbanul a devenit cadrul nostru de viata. Chiar si locuitorii din rural isi petrec majoritatea sejururilor in urban. Ceea ce se cauta sunt de fapt conditiile de trai urban.

Turismul este tot mai mult urban, atat ca punct de plecare cat si ca destinatie. 80% din populatia Europei traieste in mediul urban, cel mai intens ,,construit" continent. Marile aglomerari urbane se confrunta zilnic cu probleme legate de criza de spatiu, poulare, somaj, dar in acelasi timp, sunt si mediul in care oamenii traiesc, lucreaza, fac cumparaturi si se relaxeaza.

La nivel mondial, in statele dezvoltate se inregistreaza tendinta de a acorda/lua concedii mai scurte si mai multe, in detrimentul vacantelor lungi si anuale. Acest fapt a condus la consolidarea turismului urban.

Turismul urban constituie la ora actuala o activitate importanta pentru orase, devenind un reper in cadrul politicilor de dezvoltare, datorita modului in care se combina aprovizionarea competitiva menita a satisface nevoile turistilor si contributia turismului la bunastarea locuitorilor de la orase.

Germania

Atractii turistice

Republica Federala Germana, sau pe scurt Germania e un stat situat in Europa Centrala, ce se invecineaza cu Marea Nordului, Danemarca, Marea Baltica, Polonia, Cehia, Austria, Elvetia, Franta, Luxemburg, Belgia si Olanda.

Multe dintre atractiile turistice ale acesteia au fost incluse pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Citeva dintre ele sunt: Domul din Aachen, Resedinta din Wurzburg, Monumentele Romane, Catedrala Sf. Petru si Biserica Maica Domnului din Tier, Palatele si parcurile din Potsdam si Berlin, Domul din Koln, Centrul Vechi si cartierul Stadtamhof din Regensburg precum si multe altele.

Capitala tarii,Berlin, e un oras verde, cu parcuri inconjurate de paduri si canale, cu numeroase palate, peste 170 de muzee si galerii de arta, teatre, opere, restaurante

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul urban in Germania - Belgia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 483 cuvinte
Nr caractere:
13 663 caractere
Marime:
21.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, atractii, impact economic
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Florea Tanya
Sus!