Turismul Rural - Localitatea Vama

Extras din referat Cum descarc?

Definitia turismului rural
Una dintre definitii spune: "Turismul rural inseamna un turism local, intentionat si controlat de catre sateni, turism care faciliteaza intalnirea omului cu natura, ale carui argumente solide sunt bogatia pamantului, frumusetea naturii si ospitalitatea localnicilor."
In Romania, turismul rural este in curs de dezvoltare si castiga din ce in ce mai multi adepti. Prin intoarcerea la sat, unii spera sa-si regaseasca ,,radacinile", sa-si ,,reincarce" bateriile, sau pur si simplu sa se bucure de natura. Turismul rural pare sa fi castigat destul in importanta, mai ales in ceea ce priveste sejururile scurte sau cele cu ocazia sarbatorilor importante din an.
Termenul de turism rural are intelesuri diferite in tari diferite.
-in Finlanda - inchirierea unor cabane sau oferirea de servicii in mediul rural de tip hrana sau transport;
-in Ungaria - "turism la sat"- presupune activitate si servicii in sate, cazare la preturi mici, implicarea in activitati agricole;
-in Slovenia - "turismul la ferma" - oaspetii locuiesc cu familiile de fermieri;
-in Olanda- camparea la ferme unde majoritatea serviciilor sunt legate de activitati precum ciclismul, plimbari cu cai etc.;
-in Grecia - cazare in camere mobilate in stil traditional, cu mic dejun traditional de multe ori preparat din produse realizate in casa.
Turismul rural este o forma de turism care se desfasoara in mediul rural, valorificand resursele turistice locale (naturale, culturale, umane) ca si dotarile si echipamente turistice, inclusiv pensiunile si fermele agroturistice.
Prezentare generala
Comuna Vama este compusa din localitatea Vama si satele apartinatoare: Molid, Stramtura si Prisaca Dornei. Este situata la confluenta raurilor Moldova si Moldovita, la altitudine de 600-800metri. 
Localitatea Vama este situata la doar 14 km de orasul Campulung Modovenesc, intre Obcinele Bucovinei, la est Obcina Mare, la vest Obcina Feredeu, la sud Raraul. Principalele domenii de activitate sunt cresterea animalelor, cultivarea terenurilor, prelucrarea lemnului, serviciile si turismul. Populatia inca practica multe dintre mestesugurile traditionale, printre care cioplitul pietrei, tesutul, prelucrarea lemnului, incondeierea oualor, potcovirea cailor, toarcerea lanei.
Istoric 
Atestata documentar la 1409, formarea localitatii a fost determinata de pozitia sa strategica, de punct vamal. Putem spune ca de la inceputul inceputului, satul Vama a fost si a ramas un sat romanesc si vechile familii intalnite in documente sunt si astazi in Vama. Bineinteles, in decursul timpului, s-au adaugat si oameni veniti din Maramures si Ardeal, dar si altii, straini de neamul romanesc. Pana in 1786, satul Vama a apartinut Manastirii Moldovita, care percepea de la locuitori dari in produse si in bani. Apoi, cand austriecii au ocupat nord-vestul Moldovei, numit de ei Bucovina, Vama a intrat sub stapanirea armatei si functionarilor straini, pana la 1918, cand Bucovina, prin hotararea Congresului general al Bucovinei, intrunit la 28 noiembrie 1918, a hotarat unirea Bucovinei cu Romania.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul Rural - Localitatea Vama.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!