Turismul International

Extras din referat Cum descarc?

Italia este formata din regiunea Cisalpina, Pen.Italica, insulele Sicilia, Sardinia/Sardegno, Elba, Lipari, Ischia, Panteleria. Italia continentala cupride: Alpii Italieni,cu Monte Rosa (4.638m.alt.max.) si Gran Paradiso (4.061m) formeaza ca un arc in nordul tarii,de la Riviera catre Austria si Slovenia intrerupt de lacurile glaciare :Como, Maggiore, Garda si de vaile apelor .Acest zid apara teritoriul de vanturile reci din nord.La poalele Alpilor, se extinde in zona lagunara a deltei Padului/Po, Campia Padului. Muntii Apenini, munti calcarosi, formeaza coloana vertebrala a Italiei peninsulare, intrerupti de vaile apelor in special de Arno si Tibru, cat si de platouri - ei se prelungesc in Sicilia. Cei mai inalti (2.941m) sunt in Est (masivul Gran Sasso si Abruzzi). Muntii Apenini, fragmentati, au vulcani stinsi si activi (Vezuviu 1.277m; 8km S-E de Napoli). Italia insulara are un relief predominant muntos si cu vulcani activi care erup periodic (Etna, 3.345m in N-E Siciliei). Campii intinse sunt in vest, in Campania si in Apulia. intre campiile de coasta si Apenini sunt zone colinare.
Apele - Foarte multe izvorasc din Alpi si strabat Campia Padului. in general sunt scurte,cu debit bogat iarna si scazut vara. Aduc aluviuni in campii . Padul si Adige in nord (se varsa in M.Adriatica),Arno in vest (se varsa in M.Ligurica) si Tevere (Tibru) in vest (se varsa in M.Tireniana).
Clima - este mediteraneeana in peninsula si in insule; in partea continentala (C.Padului ), clima temperat-continentala.Temperatura medie anuala este ( in ianuarie si iulie) de -1?C si 7?C in Alpi; 1?C si 24?C la Milano; 10?C si 25?C la Roma ,18?C si 27?C in Calabria. Precipitatiile sunt de 1.520 mm/an in Alpii de vest si peste 2.000 mm/an in Alpii de est; 500mm/an in Valea Padului , Toscana , Latium si sub 500 mm/ an in Apulia ,sudul Siciliei si Sardinia .


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul International.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!