Turismul in Moldova si Formele lui de Manifestare

Extras din referat Cum descarc?

Turismul reprezinta o industrie a serviciilor care creeaza noi locuri de munca in diverse sectoare, atit prin angajare directa, cit si indirecta. Angajarea directa include forta de munca in sectoarele cu profil turistic evident (hoteluri, agentii turistice, restaurante, transport de pasageri), pe cind angajarea indirecta utilizeaza forta de munca in scopul prestarii si al asigurarii cu servicii si bunuri necesare sectorului turistic (agricultura, muzeele, vinzarile cu amanuntul). Dintre toate serviciile turistice de baza, cele mai intensive, sub aspectul utilizarii fortei de munca, sint serviciile hoteliere si de restauratie.
In Republica Moldova viitorii specialisti in domeniul turismului sint pregatiti in unele institutii de invatamint superior, precum si institutii la nivel de colegiu. Pe linga acestea, un sir de scoli profesionale polivalente asigura pregatirea initiala in sfera deservirii. Industria turistica ramine deocamdata a fi slab dezvoltata, iar unul dintre aspectele determinante vizind dezvoltarea turismului tine de resursele umane.
Se impune o extindere si eficientizare a sistemului de instruire turistica, pentru a asigura o mai buna pregatire profesionala, sint necesare reciclari, cursuri de instruire continua pentru toate sectoarele acestei industriiSe impune o extindere si eficientizare a sistemului de instruire turistica, pentru a asigura o mai buna pregatire profesionala, sint necesare reciclari, cursuri de instruire continua pentru toate sectoarele acestei industrii.
In Republica Moldova functioneaza circa 60 de structuri de cazare care ofera 5479 de locuri pentru vizitatori.
Reteaua hoteliera din mun. Chisinau este destul de variata. In ultimii ani o parte din hoteluri au fost supuse modernizarii, au fost deschise un sir de hoteluri mici.
Structurile de cazare amplasate in afara capitalei urmeaza a fi modernizate. De mentionat si functionarea unei retele eficiente de inchiriere a apartamentelor private. In spatiul rural exista un excelent potential de dezvoltare a structurilor private de cazare.
Republica Moldova este o destinatie turistica usor accesibila practic pentru toate tarile ce constituie piete-tinta pentru turismul national. Accesul in tara noastra este facilitat de numarul mare al punctelor de trecere a frontierei de stat, atit cu Ucraina, cit si cu Romania, precum si de legaturile feroviare internationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul in Moldova si Formele lui de Manifestare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!