Turismul în Județul Mehedinți

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Mehedinti il formeaza grandiosul peisaj format de fluviul Dunarea si de defileul sau, de diversitatea reliefului din zona muntoasa, de existenta elementelor floristice si faunistice deosebite, multe dintre ele fiind inscrise in rezervatii stiintifice, la care se adauga impresionante marturii ale unui trecut de milenii, exprimat printr-o serie de monumente istorice, de arhitectura si arta, unele unice prin valoarea si ineditul lor.

Municipiul Drobeta Turnu Severin, prin pozitia sa, la iesirea Dunarii in defileu, dar si datorita numeroaselor sale obiective social-istorice si culturale, ar putea constitui un centru polarizator al industriei turistice mehedintene.

Principalele obiective turistice severinene sunt:

- -Ruinele podului lui Traian (pod construit in perioada dintre razboaiele dacice purtate de imparatul Traian impotriva lui Decebal)

- -Castrul Drobeta (realizat in aceeasi perioada cu podul lui Traian)

- -Ruinele bisericii medievale asezata langa castrul roman.In partea de sud a municipiului, pe malul Dunarii, se afla monumentala cladire a muzeului Portile de Fier, cu sectii de istorie, arheologie, etnografie, stiintele naturii si un deosebit acvariu.

Principalele zone turistice ale judetului, in afara municipiului Drobeta Turnu Severin sunt:

- Zona Portile de Fier I, cu defileul Dunarii, clisura cu Cazanele Mari si Mici, lacurile de acumulare, sistemul hidroenergetic si de navigatie, numeroase viaducte inaltate deasupra unor vai salbatice, municipiul Orsova, desfasurat sub forma de amfiteatru pe malul golfului Cerna, iar deasupra acestuia, Manastirea Sfanta Ana.

- Ostrovul Simian - insula situata in aval de Drobeta Turnu Severin, unde a fost stramuta cetatea de pe fosta insula Ada-Kaleh, aflata acum sub apele lacului de acumulare.

- Zona de nord a judetului, caracterizata prin frumusetea peisajului. Aici se gaseste orasul Baia de Arama unde se poate vizita Biserica Sfintii Voievozi, ridicata in

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul in Judetul Mehedinti.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 428 cuvinte
Nr caractere:
7 145 caractere
Marime:
15.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
turism, geografie, obietive
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!