Turismul în Județul Mehedinți

Extras din referat Cum descarc?

Mehedinti il formeaza grandiosul peisaj format de fluviul Dunarea si de defileul sau, de diversitatea reliefului din zona muntoasa, de existenta elementelor floristice si faunistice deosebite, multe dintre ele fiind inscrise in rezervatii stiintifice, la care se adauga impresionante marturii ale unui trecut de milenii, exprimat printr-o serie de monumente istorice, de arhitectura si arta, unele unice prin valoarea si  ineditul lor.
Municipiul Drobeta Turnu Severin, prin pozitia sa, la iesirea Dunarii in defileu, dar si datorita numeroaselor sale obiective social-istorice si culturale, ar putea constitui un centru polarizator al industriei turistice mehedintene.
Principalele obiective turistice severinene sunt:
- -Ruinele podului lui Traian (pod construit in perioada dintre razboaiele dacice purtate de imparatul Traian impotriva lui Decebal)
- -Castrul Drobeta (realizat in aceeasi perioada cu podul lui Traian)
- -Ruinele bisericii medievale asezata langa castrul roman.In partea de sud a municipiului, pe malul Dunarii, se afla monumentala cladire a muzeului Portile de Fier, cu sectii de istorie, arheologie, etnografie, stiintele naturii si un deosebit acvariu.
Principalele zone turistice ale judetului, in afara municipiului Drobeta Turnu Severin sunt:
- Zona Portile de Fier I, cu defileul Dunarii, clisura cu Cazanele Mari si Mici, lacurile de acumulare, sistemul hidroenergetic si de navigatie, numeroase viaducte inaltate deasupra unor vai salbatice, municipiul Orsova, desfasurat sub forma de amfiteatru pe malul golfului Cerna, iar deasupra acestuia, Manastirea Sfanta Ana.
- Ostrovul Simian - insula situata in aval de Drobeta Turnu Severin, unde a fost stramuta cetatea de pe fosta insula Ada-Kaleh, aflata acum sub apele lacului de acumulare.
- Zona de nord a judetului, caracterizata prin frumusetea peisajului. Aici se gaseste orasul Baia de Arama unde se poate vizita Biserica Sfintii Voievozi, ridicata in


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul in Judetul Mehedinti.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!