Turismul in Haiti

Extras din referat Cum descarc?

Haiti - Obiective turistice
Desi nu este un loc dezvoltat din punct de vedere economic, Haiti este una dintre cele mai spectaculoase insule ale Arhipelagului Caraibian. Tarii ii apartin si unele insule mai mici, cum ar fi La Gonave, La Tortue, Les Cayemites, Ile de Anacaona si La Gradne Caye. Avand un peisaj muntos si o clima tropicala, Haiti detine ingredientele principale ale unei destinatii turistice, insa decadele de saracie, instabilitate si violenta. Haiti este un taram cu o arta colorat, muzica fantastica, paduri tropicale incetosate si un popor spiritual, cu un simt al umorului si o pasiune legendara.
Principalele atractii turistice 
o Capitala Port-au-Prince este un oras infloritor cu o populatei de aproximativ un milion de locuitori. Principalele obiective turistice de aici sunt Piata de Fier, catedrala neo-romantica, Muzeul de Arta Haitiana, Statuia Soldatului Necunoscut, Casa de Turta Dulce si Conacul Defly. Petionville este una dintre cele mai dezvoltate zone din punct de vedere economic, amplasata pe un deal ce permite vederea catre capitala Port-au-Prince. Petionville dispune de o retea destul de mare de restaurante, hoteluri si obiective turistice.
o In apropiere de Cap-Haitien se afla epava vasului Santa Maria. Cap-Haitien se afla la poalele muntilor verzi si este inconjurat de plaje frumoase. Aici atmosfera este mai relaxata si se poate admira arhitectura spaniola. Importanta este frumoasa citadela construita de Henri Christophe, o fortareata remarcabila la 40km sud de Cap-Haitien..
o Jacmel este un oras elegant cu palate cu stucturi victoriene, ornate cu balconase. Este un centru important de voodoo, avand cateva temple interesante. In Jacmel vin artisti din toate colturile lumii, creand o atmosfera artistica animata, sporita de carnavalul cu dansatori imbracati in costume de hartie si spectacole de teatru stradal. Spre nord, in zona Montana se afla orasul Kenscoff, preferat de haitieni pentru vacantele de vara. Parc Macaya este probabil cel mai faimos parc din Haiti, oferind vizitatorilor trasee pentru drumetii prin vegetatia tropicala. 
o Plajele Kyona si Ibo sunt ideale pentru inot, scufundari, pescuit cu sulita, navigatie, intreceri cu canoia si schi nautic. 
Impactul asupra turismului si evolutia principalilor indicatori turistici
In ceea ce priveste sosirile turistice, sector puternic afectat de efectele cataclismului din ianuarie 2010, cu scaderi considerabile ale nivelului indicatorilor turistici, autoritatile sunt optimiste privind recuperarea si s-a inceput procesul de reconstructive, favorizat de deschiderea pe care Haiti-ul a avut-o la nivel mondial dupa dezastrele din 2010. 
Analizand numarul sosirilor turistice din ultimii cinci ani, trebuie luata in calcul diaspora haitiana, care reprezinta aproape 70% din totalul sosirilor din America de Nord, principalul "furnizor"de turisti pentru micul stat caraibian. Astfel, se va urmari in principal promovarea insulei pe pietele nord-americane, prin prezentarea potentialului si a traditiilor prezente aici. 
Datorita numeroaselor fenomene precum seismul de pe 12 ianuarie, ciclonii Hanna, Ike si Gustav, epidemia de holera si instabilitatea poltica cu care Republica Haiti s-a confruntat, anul 2010 a fost cel mai greu din istoria moderna a statului. 
In ciuda tuturor acestor evenimente tragice, soldate cu dezastre economice, sociale si umane de mare amploare, turismul de croaziera a fost cel care a inregistrat o crestere spectaculoasa. In portul Labadie din nordul tarii s-au inregistrat in cursul anului circa 537778 de sosiri, ce fac subiectul turismului de croaziera. Diferenta este una considerabila fata de anul precedent cand s-au inregistrat aproximativ 439000 sosiri turistice in porturile haitiene, cresterea fiind de peste 22%. Guvernul haitian a sesizat oportunitatile pe care aceasta forma turistica de lux le ofera, prin numarul, importanta si veniturile pe care turismul de croaziera le are asupra economiei nationale. Astfel, in ultimii ani a inceput sa investeasca in amenajarea si consolidarea portului Labadie, unde se inregistreaza mare majoritate a acostarilor. Veniturile nu au incetat sa apara, acestea inregistrand o crestere continua si constanta incepand cu anul 2006 (circa 2.700.000US$), pentru ca in 2011 veniturile aduse de turismul de croaziera sa creasca cu circa 110%, ajungand la 5.753.320 US$.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul in Haiti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!