Turismul Cultural în Luxemburg

Extras din referat Cum descarc?

Sistemul de sanatate din Luxemburg 
In Luxemburg, institutia abilitata sa administreze asigurarile de sanatate obligatorii este Casa Nationala de Sanatate -  CNS -  (Caisse Nationale de Sante sau Gesondheetskees). La cerere, pe baza unor anumite documente justificative (acestea difera de la caz la caz, in functie de statutul solicitantului: salariat, mic intreprinzator, membru de familie al unei persoane asigurate), CNS elibereaza asiguratilor sai carduri de securitate sociala prin care se poate face dovada apartenentei la sistemul de asigurari de sanatate luxemburghez. Asiguratii prezinta cardul atat cand se adreseaza medicului pentru consultatii sau tratamente de specialitate, cat si cand cumpara de la farmacie medicamente cu reteta de la medic.
In Luxemburg, serviciile medicale se platesc pe loc (la cabinetul medical sau prin virament bancar) pe baza de factura. Factura originala, dovada efectuarii platii, numarul de securitate sociala (de pe cardul eliberat de CNS) si datele de cont bancar se trimit prin posta (gratuit, fara timbru) la CNS (in maxim trei ani de la data facturii), in vederea rambursarii. Rambursarea se face, in functie de tipul serviciului medical, in cel mult cateva luni. De asemenea, asiguratul este instiintat prin posta daca rambursarea a fost aprobata si i se comunica coeficientul de rambursare si suma rambursata, in conformitate cu legea in vigoare.
Pentru mai multe detalii, cei interesati pot consulta site-ul www.cns.lu. Pentru informatii privind formularele ce trebuie completate pentru obtinerea cardului de sanatate sau pentru modificarea adresei, a contului bancar, etc., accesati site-ul http://www.cns.lu/assures.
Cabinete medicale, clinici si spitale. Urgente
In Luxemburg, cea mai mare parte a serviciilor medicale este asigurata de sistemul privat. Numele, specializarea si datele de contact ale medicilor se gasesc in Pagini Aurii sau pe www.luxweb.lu. Pacientii au dreptul sa isi aleaga medicul in functie de problemele care ii supara, dar este bine ca la inceput sa consulte un generalist pentru a fi indrumati de catre acesta spre un anume specialist, daca este cazul. In general medicii lucreaza pe baza de programare si fiecare medic are o politica proprie privind rezolvarea unor probleme mai urgente (unii rezerva un timp special la inceputul sau la sfarsitul programului pentru pacientii neprogramati).
In Marele Ducat se gasesc clinici si spitale in toate orasele mari: Luxemburg, Esch-sur-Alzette, Ettelbruck, Wiltz etc. In capitala exista trei spitale mari:
Centre Hospitalier de Luxembourg
4 r. Nicolas-Ernest Barble
L-1210 Luxemburg
ZithaKlinik
36 r. Sainte Zithe
L-2763 Luxemburg
Hopital Kirchberg
9 r. Edward Steichen
L-2540 Luxemburg
In nordul Marelui Ducat, serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate de Centre Hospitalier Saint Louis din Ettelbruck, iar in sudul tarii de Centre Hospitalier Emile Mayrisch (CHEM) din Esch-sur-Alzette.
Important! Lista cu toate spitalele si clinicile poate fi consultata pe site-urile www.luxweb.lu sau www.editus.lu
In caz de urgenta, se foloseste numarul 112 pentru situatiile in care sunt raniti si numarul 113 pentru alte probleme. Cele doua numere sunt valabile atat pentru urgentele de ordin medical, cat si pentru cele in care se solicita prezenta politiei.
Urgentele sunt preluate de marile spitale prin rotatie. Pentru a afla care dintre spitale asigura urgenta la un anumit moment, cei interesati pot suna la 113 sau pot consulta site-urile:
http://www.police.public.lu/informations_pratiques/Service_Urgence_Hospitalier/index.html
sau
http://www.112.public.lu/urgences/index.html.
Pe cel de-al doilea site se gaseste si lista farmaciilor de garda (deschise prin rotatie, non-stop in zilele nelucratoare si dupa ora 18 in cele lucratoare).
O parte din urgentele medicale pot fi rezolvate si de medicii generalisti de la Maisons Medicales din cele trei mari orase: Luxemburg, Esch-sur-Alzette si Ettelbruck. Acest serviciu este disponibil in timpul saptamanii intre 20.00 si 7.00 si in zilele nelucratoare intre 8.00 si 7.00 a doua zi.
Adresele celor trei Maisons Medicales sunt:


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul Cultural in Luxemburg.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!