Previzualizare referat:

Extras din referat:

Turismul, ca fenomen economic si social, a cunoscut dezvoltari spectaculoase, explozive in cea de-a doua jumatate a sec XX. Dorinta de a calatori si de a cunoaste lucruri noi este cunoscuta inca din antichitate, chiar daca la inceput aceste dorinte aveau ca scop principal razboiul, cuceririle de noi teritorii sau schimburile comerciale.

De-a lungul timpului incep sa se diersifice motivatiile de calatorie, conturandu-se tot mai mult activitatea de turism, determinata de actiuni religioase, folosirea bailor curative, deplasarile calfelor si studentilor catre centrele universitare, calatorii catre lumi noi etc. In paralel cu cresterea traficului de calatori, s-a dezvoltat si industria hoteliera, comunicatiile, transportul, activitati destinate turismului. Transformarea circulatiei de calatori in turism propriu-zis a inceput o data cu sec XIX si s-a manifestat, in primul rand, prin cresterea nr de calatori englezi ce se indreptau in mor special in Franta, Elvetia, Italia. De-a lungul anilor, turismul a capatat diverse definitii, unele punand accent mai ales pe latura de agrement.

Astfel M. Peymaure Deborg definea turismul ca fiind actiunea, dorinta, arta de a calatori pentru propria placere. In 1880 E-Guy Frenler prezica ca ,,turismul, in sensul modern al cuvantului, este un fenomen al timpurilor noastre, bazat pe cunoasterea necesitatii de refacere a sanatatii si schimbare a mediului inconjurator, cultivarea sentimentului pt frumusetile natutii, ca rezultat al dezvoltarii comertului, industriei, precum al perfectionarii mijloacelor de transport".

In sensul actual, turismul a capatat un continut mult mai complex din pct de vedere economic,social si spiritual. Turismul prezinta ansamblul de masuri puse in aplicare pt organizarea in desfasurarea unor calatorii de agrement sau in alte scopuri, realizate, fie prin intermediul unor organizatii,societati sau agenti specializati, fie pe cont propriu, pe o durata limitat de timp, precum si industria care concura la satisfacerea nevoilor turistice.

FACTORII DE INFLUENTARE A TURISMULUI

Potentialul turistic este influentat de o serie de factori: naturali si economici, demografici, politici, psihologici. Factorii naturali au rol hotarator in practicarea turismului, formele de relief, reteaua hidrografica, clima, flora, fauna diferentiaza turismul in: turism montan, de litoral, de schi, de vanatoare etc.

Bibliografie:

http://www.preferatele.com/docs/diverse/8/activitatea-de-turis9.php

- http://www.educativ.ro/referat-Turismul.html

- http://www.educativ.ro/referat-Turismul-clasic-cultural-si-balnear.html

-Terra Geografie Economica:

-Autorii : Bebe Negoescu si Gheorhe Vlasceanu

-Editura : Teora 1998

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 734 cuvinte
Nr caractere:
16 052 caractere
Marime:
20.38KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
turism, factori economici, politica
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Tanislav Cristina
Sus!