Turismul

Extras din referat Cum descarc?

Turismul, ca fenomen economic si social, a cunoscut dezvoltari spectaculoase, explozive in cea de-a doua jumatate a sec XX. Dorinta de a calatori si de a cunoaste lucruri noi este cunoscuta inca din antichitate, chiar daca la inceput aceste dorinte aveau ca scop principal razboiul, cuceririle de noi teritorii sau schimburile comerciale.
De-a lungul timpului incep sa se diersifice motivatiile de calatorie, conturandu-se tot mai mult activitatea de turism, determinata de actiuni religioase, folosirea bailor curative, deplasarile calfelor si studentilor catre centrele universitare, calatorii catre lumi noi etc. In paralel cu cresterea traficului de calatori, s-a dezvoltat si industria hoteliera, comunicatiile, transportul, activitati destinate turismului. Transformarea circulatiei de calatori in turism propriu-zis a inceput o data cu sec XIX si s-a manifestat, in primul rand, prin cresterea nr de calatori englezi ce se indreptau in mor special in Franta, Elvetia, Italia. De-a lungul anilor, turismul a capatat diverse definitii, unele punand accent mai ales pe latura de agrement.
Astfel M. Peymaure Deborg definea turismul ca fiind actiunea, dorinta, arta de a calatori pentru propria placere. In 1880 E-Guy Frenler prezica ca ,,turismul, in sensul modern al cuvantului, este un fenomen al timpurilor noastre, bazat pe cunoasterea necesitatii de refacere a sanatatii si schimbare a mediului inconjurator, cultivarea sentimentului pt frumusetile natutii, ca rezultat al dezvoltarii comertului, industriei, precum al perfectionarii mijloacelor de transport".
In sensul actual, turismul a capatat un continut mult mai complex din pct de vedere economic,social si spiritual. Turismul prezinta ansamblul de masuri puse in aplicare pt organizarea in desfasurarea unor calatorii de agrement sau in alte scopuri, realizate, fie prin intermediul unor organizatii,societati sau agenti specializati, fie pe cont propriu, pe o durata limitat de timp, precum si industria care concura la satisfacerea nevoilor turistice.
FACTORII DE INFLUENTARE A TURISMULUI
Potentialul turistic este influentat de o serie de factori: naturali si economici, demografici, politici, psihologici. Factorii naturali au rol hotarator in practicarea turismului, formele de relief, reteaua hidrografica, clima, flora, fauna diferentiaza turismul in: turism montan, de litoral, de schi, de vanatoare etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://www.preferatele.com/docs/diverse/8/activitatea-de-turis9.php
- http://www.educativ.ro/referat-Turismul.html 
- http://www.educativ.ro/referat-Turismul-clasic-cultural-si-balnear.html 
-Terra Geografie Economica:
-Autorii : Bebe Negoescu si Gheorhe Vlasceanu 
-Editura : Teora 1998


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!