Turism Sportiv in Paris, Franta

Cuprins referat Cum descarc?

1. Informatie generala despre Franta, Paris pag. 2
2. Accesibilitatea zonei pag. 5
3. Turism sportiv, sezon si extrasezon pag. 6
4. Motivatia calatoriei pag. 18
5. Riscuri pag. 19
6. Bibliografie pag. 20


Extras din referat Cum descarc?

1) Informatie generala despre Franta, Paris
Franta (franceza France, /f??s/), oficial Republica Franceza (franceza: Republique francaise, /?epyblik f??sez/) este o tara situata in Europa de Vest (Franta metropolitana), care cuprinde si diverse insule si teritorii situate in alte parti ale planetei (Franta de peste mari).
Dintre marile state europene, Franta este cel mai vechi stat constituit in jurul unui domeniu regal, initial organizat in jurul regiunii Ile-de-France a carei capitala este Parisul. Franta este membra a Consiliului Europei, membra fondatoare a Uniunii Europene, a zonei Euro si a Spatiului Schengen. Este de asemenea unul din membrii fondatori ai Organizatiei Natiunilor Unite si unul din cei cinci membri permanenti ai Consiliului de securitate ONU. Face parte si din Uniunea Latina, Organizatia Internationala a Francofoniei si din G8.
Republica Franceza este un stat unitar fiind o democratie organizata ca o republica semi-prezidentiala. Este o natiune dezvoltata avand cea de-a cincea economie mondiala in 2008. Valorile pe care aceasta le apara si de care se simte foarte atasata sunt exprimate in Declaratia Drepturilor Omului si ale Cetateanului.
Din punct de vedere militar Franta este membra a NATO (din ale carui structuri militare s-a retras in 1968 pentru a reveni partial in 2002) si este una din cele sapte tari detinatoare in mod oficial ale bombei atomice. Este considerata una dintre marile puteri de dupa cel de al Doilea Razboi Mondial.
Limba franceza este singura limba oficiala din 1992, astfel ca Franta este singura tara din Vestul Europei (cu exceptia microstatelor) care are o singura limba recunoscuta oficial. Cu toate acestea, in Franta se vorbesc 77 limbi regionale care nu au nici un statut oficial, dar in ultima vreme au inceput sa fie predate in unele scoli. Alte limbi straine, cum ar fi limba portugheza, limba italiana, limba araba si altele, sunt vorbite de diferitele colectivitati de imigranti.
Conform unui sondaj CSA :
o 51 % din francezi se declara catolici (fata de 67 % in 1994) dar doar jumatate dintre ei cred in mod ferm in existenta lui Dumnezeu;
o 31 % din francezi (fata de 23 % in 1994) se declara fara religie;
o 4 % musulmani (fata de 2 % in 1994);
o 3 % protestanti ;
o 1 % evrei ;
o 10 % nu se pronunta.
Dintre cei care au declarat o religie majoritatea nu sunt insa practicanti.
In ciuda acestei scaderi a credinciosilor si in particular a catolicilor, religia catolica ramane religia dominanta in Franta si isi pastreaza o influenta importanta, in special in zonele predominant rurale ale tarii. Chiar daca statul este laic, catolicismul este prezent in mod particular, astfel ca zilele de sarbatoare concid cu sarbatori religioase catolice iar 90% din scolile private din Franta sunt scoli catolice.
Paris este capitala si cel mai mare oras al Frantei. Orasul este traversat de fluviul Sena, care imparte orasul in doua parti - Malul Drept, in partea de nord a Parisului, si Malul Stang, in partea de sud.
Orasul propriu-zis (intra muros) are o populatie de 2.193.031 (2007) de locuitori, dar zona metropolitana are peste 12 milioane de locuitori (12.067.000 la recensamantul din 2007). Parisul a fost cel mai mare oras occidental aproximativ 1000 de ani, inainte de secolul al 19-lea, si cea mai mare in intreaga lume intre secolele 16 si 19.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turism Sportiv in Paris, Franta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!