Turism Rural - Toscana

Extras din referat Cum descarc?

Toscana este paradisul podgoriilor, al campiilor pline cu maci, al crangurilor de maslini si al colinelor. Orase si sate vechi de secole ce abunda in biserici, galerii de arta si centre istorice, imprejmuite pe jumatate de ziduri medievale, sunt risipite pe intreaga suprafata a acestei frumoase provincii. 
- Analiza componentelor spatiului geografic
- Asezare
Din punct de vedere geografic, Toscana este situata in vestul Italiei.
Avand deschidere la Marea Ligurica si Trenianana, turismul in aceasta regiune s-a dezvoltat destul de mult. Climatul mediteranean caracterizat prin temperaturi ridicate vara a determinat dezvoltarea zonei de coasta ce atrage un numar mare de turisti anual.
Relieful este un alt factor favorabil dezvoltarii regiunii, Toscana fiind renumita pentru colinele sale, campurile de levantica, maci si culturile de vita-de-vie.
- Cadrul natural
Inconjurata si traversata de lanturi muntoase importante , cu putine campii , regiunea are un relief dominat de zonele deluroase folosit pentru agricultura Dealurile alcatuiesc aproape doua treimi din suprafata totala a regiunii si munti dintre care cele mai mari sunt Apenini 
Clima este destul de blanda in zonele de coasta , si mai dura si ploiosa in interior , cu fluctuatii considerabile de temperatura intre iarna si de vara 
Fauna si flora 
Flori salbatice cel mai bine vazute spre sfarsitul primaverii, lupta pentru spatiu cu batranii maslini, arbustii si ierburile 
Acestea ofera un habitat pentru fluturi, soparle si greieri al caror cantec se aude vara. 
- Capitalul uman
Resursele de subsol in Toscana sunt relativ bogate in minerale, minereu de fier, cupru, mercur , mine de lignit, faimosul soffioni (fumarole) la Larderello si minele de marmura mari din Versilia. Desi cu timpul aportul agriculturii a a inceput sa scada, inca contribuie la economia regiunii. In regiune sunt zone in care se cultiva cereale, cartofi, masline si strugurii ( renumitul vin Chianti). 
Sectorul industrial este dominat de minerit, avand in vedere abundenta de resurse subterane. 
De asemenea, importante sunt textilele, produsele chimice / farmaceutice, prelucrarea metalelor si otelului, sticla, ceramica, imbracaminte. 
Multe sate din Toscana au o frumusete naturala si arhitectonica care atrag multi vizitatori pe tot parcursul anului Ca urmare , serviciile si activitatile de distributie, atat de importante pentru economia regiunii , sunt ample si bine organizate.
- Componentele potentialuilui turistic rural
- Arhitectura traditionala
Arhitectura regiunii se remarca prin detaliile mici: porti masive din lemn cu manere din fier forjat avand un ancadrament de piatra atragand privirea oricarui turist. Multe din aceste porti au deasupra, un timpan din fier forjat, bogat decorat. Fara acest detaliu arhitectural, portile nu ar avea aceeasi maiestuozitate.
Lampadare interesante, grilaje din fier forjat. 
Ferestrele caselor din Toscana au obloane de lemn. Vara, acestea sunt trase sau cel mult intredeschise. 
Peretii de piatra ai cladirilor din Toscana sunt decorati cu diverse elemente: uneori in mici nise dai de icoane, cea cu Fecioara Maria cu Pruncul este aproape omniprezenta. In piatra sunt incastrate blazoane, placi comemorative sau chiar mici statuete reprezentand de regula sfinti. Cele amplasate pe colt sunt considerate si cele mai spectaculoase.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turism Rural - Toscana.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!