Turism Rural in Dubova

Cuprins referat Cum descarc?

Localizare: in SV judetului, la 50 km la V de Turnu Severin, 25 km V de Orsova, in zona Cazanelor Dunarii, intre com. Eselnita la N, com. Svinita si Dunare la S, Serbia si Dunare la E, M-tii Almaj si jud. Caras Severin la V. 
Organizare teritoriala : Comuna este formata din satele Plavisevita, Baia Noua, Dubova, Eibenthal si Tisovita.
Organizare administrativ teritoriala : 1968-1977 a existat comuna Plavisevita, formata din satele Baia Noua, Dubova, Eibenthal, Plavisevita, Tisovita; anterior existasera comunele Plavisevita cu satele Baia Noua, Eibenthal, Plavisevita, Tisovita; Eibenthal, formata din Baia Noua, Eibenthal (1965-1968); Ogradena, formata din Dubova, Eselnita, Ogradena (1952-1964) si aceeasi comuna, in anii 1965-1968, formata din satele Dubova si Ogradena; 1872-1948 padurile si pasunile acestor asezari au fost administrate de Comunitatea de Avere a Regimentului Graniceresc Romano-Banatean nr. 13, desfiintat in 1872; vechile localitati Plavisevita si Tisovita au fost evacuate in anii 1967-1970 de pe amplasamentele lor in actualul perimetru, ca urmare a constructiei barajului de la Portile de Fier I.
Populatie: la recensamantul din 1930 Dubova: 508 locuitori romani bufeni; Eibenthal: 590 locuitori cehi; Ogradena Veche:771 loc. romani; Ogradena Noua: 250 locuitori (59,6% cehi); Baia Noua: 642 locuitori (50,80% cehi); Plavisevita: 534 locuitori romani; Tisovita: 318 locuitori romani; populatia comunei in 2002: 1081 locuitori
Forme de locuire temporara in afara satului: salase: La Hambari, La Velicipoieni, La Scorus, La Sparturi, La Streniac, La Poiana din Mijloc, La Vucu (vechea Plavisevita), La Poieni, Pe Djeal, La Sbag, Pe Ciucar (Dubova)
Resurse: suprafata agricola, fond forestier, activitati lucrative miniere (sectii de exploatare, pendinte, din 1991, de S.C. Silicor S.A. Orsova, exploatare de huila Baia Noua, pendinte de S.C. Miniera Banat S.A., exploatare de antracit Eibenthal), exploatare forestiera, comert 
Institutii: scoli nivel secundar la Eibenthal si Dubova (scoala profesionala de arte si meserii-croitorie, tricotaje), biblioteca comunala, camin cultural, cabinet medical 
Monumente de arhitectur a religioasa : Manastirea Mraconia, biserica din Dubova cu hramul Nasterea Maicii Domnului, Troita din Dubova 
Potential turistic : 
- tabara anuala de pictura ,
- tabara de elevi,
- cabane de vacanta la Mraconia,
- pensiuni turistice la Dubova
Relatii interculturale : Rotary Club, Slagelse-Antsvorkov (Danemarca)
Calendar : 
- "Masuratul Oilor" prima sambata a lunii mai- Dubova
- "Nedeie" la sarbatoarea de Sf. Maria Mica, 8 septembrie, Dubova
- "Farsane" sarbatoare ceheasca, februarie, Eibental
- "Sfanta Varvara" 3 decembrie, Baia Noua(Ziua Minerului)


Fisiere in arhiva (1):

  • Turism Rural in Dubova.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!