Turism Rural in Austria

Extras din referat Cum descarc?

Turismul Rural in Austria
1. Date Generale
Austria este o tara fara iesire la mare cu aproximativ 8.3 milioane de locuitori, situata in Europa Centrala. Se invecineaza cu Germania si Republica Ceha in nord, Slovacia si Ungaria la est, Slovenia si Italia in sud, si Elvetia si Liechtenstein la vest. 
Teritoriul Austriei are 83,872 kilometri patrati si este influentata de o clima temperat-alpina. Austria este o tara alpina, fiind una dintre cele mai muntoase tari ale Europei. Lanturile muntoase estice ale Alpilor ocupa 70% din teritoriul sau, lanturi care se intind de la est la vest si sunt despartite intre ele de afluentii Dunarii: Inn, Salzach si Enns. Cel mai inalt munte este Grossglockner, cu 3.798 m. Numai 32% din teritoriul tarii este sub 500 de metri, campii mai mari se afla pe cele doua maluri ale Dunarii. 
Majoritatea populatiei vorbeste limba germana, care de asemenea este limba oficiala a tarii.
Densitatea medie a populatiei este de 97 loc/km2, iar ponderea populatiei care traieste in mediul rural este de 35%.
Austria este o Republica federala, formata din noua state federale (Bundesland): Burgenland, Carintia, Austria Inferioara, Salzburg, Stiria (,,Steiermark"), Tirol, Austria Superioara, Viena, Vorarlberg.
Austria este una dintre cele mai bogate tari din lume, cu un PIB nominal pe cap de locuitor de 43.570 dolari. Tara are un standard de trai foarte dezvoltat , iar in 2008 a fost clasata pe locul 14 in lume pentru Indicele Dezvoltarii Umane. Austria este membru al Organizatiei Natiunilor Unite din anul 1955, a aderat la Uniunea Europeana in 1995, a semnat Acordul Schengen in 1995 si a adoptat moneda europeana in anul 1999. Austria este in legatura stransa cu alte economii din Uniunea Europeana, in special cu cea germana. Statutul de membra a UE a adus un val de investitori straini atrasi de accesul Austriei la piata unita europeana si de apropierea de economiile aspirante la UE. 
2. Turism rural
In austria, spatiul rural este acel spatiu unde orasele si satele au mai putin de 10.000 de locuitori, iar activitatea de turism rural are o lunga traditie si o existenta de peste 100 de ani, cand cazarea turistilor se facea fie in pensiunea taraneasca, fie in hanuri. 
Turismul rural austriac cuprinde: 
- turismul la ferme -> cel mai practicat;
- ferme cu specific: bucatarie traditional cu mancaruri organice, ferme pentru copii, ferme pentru echitatie, ferme pentru vinuri, ferme pentru persoane cu disabilitati si alte programe;
- vacante cu specific in natura: drumetie, ecoturism, alpinism, echitatie, aventura, sport, pescuit, calatorii educationale, turism de sanatate, arta, turism etnic;
Peste 3000 de ferme implicate in activitatile agroturistice s-au grupat in asociatia " Farm Holidays", care primeste numeroase subventii din partea Ministerului Agriculturii si a dezvoltat proiecte agroturistice finantate prin initiativa Leader ( drumul vinului, drumul branzeturilor, itinerarii ecvestre etc.) 
Experimentarea naturii si a propriilor limite poate fi traita din plin in cadrul natural deosebit oferit de Austria. Indiferent ca e vorba de fascinanta lume montana care poate fi explorata pe jos sau cu telefericul, in Austria exista conditii optime pentru fiecare optiune. In putine locuri din Europa exista o diversitate de relief pe un spatiu atat de restrans: masivi impozanti si platouri inalte, paduri intunecoase si lacuri termale cu o calitate a apei extraordinara.
In Austria se poate calatori in circuite pe durata mai multor zile fara a fi nevoie sa renuntati la confortul unei vestimentatii curate. In cadrul programului "Drumetii fara bagaj" fiecare turist este asteptat de bagajul sau de calatorie la urmatoarea etapa a destinatiei sale. 
3. Teritoriul cu dotari
Incercand a realiza o fotografie a produsului turistic rurala austriac vom constata ca el se caracterizeaza prin: imensul efort investitional pentru echipare, preponderent al unitatilor de mici dimensiuni si caracterul familial al acestora; nivelul calitativ al echipamentelor hoteliere imbunatatit continuu (salon, bar, salon T.V, sala de jocuri, sauna, piscina, etc).
Tinand cont de necesitatea existentei unor dotari pentru pravticarea sportului in orice anotimp, vacantele sunt de neconceput in momentul de fata fara : centre de echitatie, terenuri de tenis, piscine acoperite, sala de masaj, solarium, bufete, sauna, patinoare, partii de schi, tunuri de zapada artificiala ( lacuri colectoare), masini de batut zapada.
Iar pentru ca totul sa functioneze perfect, cu o precizie maxima, exista mici societati de exploatare si intretinere-reparatie a dotarilor si instalatiilor existente.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turism Rural in Austria.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!