Turism in Judetul Neamt

Extras din referat Cum descarc?

Teritoriul judetului Neamt este situat in NE tarii, in bazinul hidrografic al raului Siret, pe cursul mijlociu al acestuia. Relieful acestui judet este muntos in jumatatea de vest, puternic fragmentat de vai, reprezentat prin muntii Stanisoarei, Bistritei, Ceahlau, Tarcau si Gosman. La est de zona muntoasa se desfasoara depresiunile subcarpatice Plesu, Boistea, Cornu. Judetul Neamt are urmatorii vecini: la nord Suceava, la vest Harghita, la sud Bacau, la est Iasi si Vaslui . 
Populatia judetului Neamt in martie 2002 numara 554.516 locuitori. Dintre acestia, 36,6% locuitori in mediul urban si 63,4% in mediul rural. 
Suprafata judetului Neamt este de 5896 km2, ceea ce reprezinta 2,5% din teritoriul Romaniei. Suprafata fiind ocupata de:
- 43,06% paduri si alte terenuri cu vegetatie forestiera 
- 48,1% terenuri cu folosinta agricola 
- 1,8% cursuri de apa si lacuri 
- 1,3% drumuri 
- 1,9% constructii 
- 2,6% terenuri nefolosite sau cu alte categorii de folosinta
Organizarea administrativ-teritoriala
Judetul Neamt insumeaza 422 localitati: 
- doua municipii: Piatra Neamt, Roman
- trei orase: Bicaz, Roznov, Targu Neamt
- 78 de comune 
- 339 de sate 
Municipiul Piatra Neamt: 
Municipiul Piatra Neamt - resedinta judetului Neamt - este asezat pe valea raului Bistrita, mai exact la iesirea acestuia dintre munti. Orasul se bucura de toate avantajele unei naturi unice, o clima temperat continentala, cu veri scurte, racoroase si placute, toamne lungi, ierni blande, fara geruri mari si zapada din abundenta. Este un "mic paradis" asemeni unei statiuni de vacanta. 
Centru istoric cu o existenta continua de peste 2000 de ani ,are un bogat potential turistic antropic(complexul monumental din timpul lui Stefan cel Mare, Muzeul de istorie, telegondola, Muzeul de stiinte ale naturii etc ) insa si un imens potential turistic natural (Muntele Cozla,Parcul Cozla, partii de schi,etc). Municipiul Piatra-Neamt este infratit cu 11 localitati, printre care orase din Franta ,Ucraina , Israel , Italia, Spania , SUA , Republica Moldova 
Municipiul Roman
Se afla la aproximativ 46 km. spre est de Piatra-Neamt, pe malul stang al raului Moldova, fiind al doilea ca marime din judetul Neamt. Se constata existenta unor rezerve deosebit de importante de materiale de constructie de balastiera (nisipuri si pietrisuri). Terasa inferioara si lunca Moldovei ofera conditii favorabile pentru exploatarea acestor resurse subsolice. Caracterul de centru industrial al orasului Roman se datoreaza in primul rand combinatului de tevi laminte Arcelor Mittal, cunoscut si sub numele de Petrotub.De asemenea se remarca prin Parcul Municipal care este unic in Europa datorita diversitatii speciilor dentrologice.
Bicaz
Cu o populatie sub 9 mii de locuitori, orasul Bicaz (432 m altitudine) reprezinta principalul punct de acces spre Masivului Ceahlau sau spre celelalte obiective turistice din zona:), Cheile Bicazului si Cheile Sugaului (25 km), Poiana Teiului si Valea Tarcaului, ruinele Palatului Cnejilor sau Manastirea Buhalnita (ctitorita in 1627), statiunile Durau sau Borsec. Si sa nu uitam barajul si lacul de acumulare Izvorul Muntelui. Activitatea economica a orasului Bicaz este preponderent industriala, sectorul cel mai important fiind cel al productiei de energie electrica, datorat centralei hidroelectrice Stejaru. La acesta se adauga productia de ciment alaturi de industria de prelucrare a lemnului si industria alimentara.
Roznov
Este cel mai "tanar oras" al judetului (22.10.2003). Ca obiective ce merita a fi vizitate, mentionam Biserica "Sf. Nicolae", situata in mijlocul unui parc dendrologic. Cele mai importante activitati ale economiei locale se desfasoara in domeniile de prelucrare a lemnului, comert, confectii, productie de mobilier, prestari servicii. 
Targu Neamt
Orasul Targu Neamt este situat in Depresiunea Neamtului, pe terasa raului Ozana, la o altitudine medie de 365 m. Deceniile de dictatura care au urmat razboiului au adus multe transformari orasului de sub Cetatea Neamt. Orasul Targu Neamt, prin pozitia sa, reprezinta un punct de acces catre manastirile din zona (Neamt, Secu, Sihastria, Agapia, Varatec etc.) sau spre Masivul Ceahlau.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turism in Judetul Neamt.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!