Turism Cultural in Belgia

Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentare generala
Capitala : Bruxelles
Populatie : 10.348.276 locuitori
Limbi oficiale : flamanda, franceza si germana
Venit mediu anual : 23.500 euro
Belgia este o monarhie constitutionala din nord-vestul Europei. Se invecineaza la nord cu Olanda si cu Marea Nordului, la est cu Germania si Luxemburg, iar in sud si sud-vest cu Franta. Impreuna cu Olanda si Luxemburg, aceasta tara formeaza Tarile de Jos. Suprafata totala a Belgiei este de 30.525 km2. 
Anual Belgia este vizitata de circa 6.640.000 de turisti.
Numele de "Belgia" este derivat din Gallia Belgica, o provincie romana in partea nordica a Galiei, care a fost locuita de Belgae, un amestec de oameni germani si celtici. Aceasta tara este un stat federal, cu 3 regiuni relativ autonome: in nord Flandra, unde limba vorbita este olandeza, in sud Valonia, franceza, iar in zona centrala se afla Bruxelles, care este oficial un oras bilingv. De la sfarsitul Evului Mediu pana in secolul al XVII-lea, a fost un centru prosper de comert si cultura. Belgia este membru fondator al Uniunii Europene si gazduieste sediul central, precum si altor organizatii internationale importante, inclusiv NATO.
Clima Belgiei este una temperata cu ierni blande si veri racoroase.
Relieful Belgiei urca in trepte de la Marea Nordului, din N-V catre S-E, pana in masivul Ardeni (400-700 m), un podis vechi (Belgia inalta); in centru se afla regiunea Brabant, ceva mai joasa si inclinata spre mare; Belgia de Jos, Flandra, cu colinele din Campine, este situata in V, o regiune nisipoasa ce se intinde pana la Campia flamanda pe coasta Marii Nordului; atat Podisul Condroz (S-E), cat si Podisul Ardeni sunt strabatute de ape pline de meandre, care au sapat vai adanci de 200-300 m (Sambre-Meuse); in Belgia s-au produs numeroase fenomene carstice, ocrotite in rezervatii; reteaua hidrografica este bogata, iar apele au debit mare .
2. Potential turistic cultural
Belgia este o tara ideala pentru turistul care este interest de Europa pentru ca aici gaseste in mod concentrat toate atractiile specific europene, si poate admira multe intr-un timp relativ scurt datorita faptului ca Belgia este o tara mica.
Belgia are ceva special, fie ca este vorba de poporul prietenos care, avand trei limbi oficiale, converseaza cu usurinta in engleza, de arhitectura impresionanta sau de gastronomia atragatoare oferita de o multime de restaurante. Plina de energie si fara griji, atmosfera acestei tari este molipsitoare si ne imbie pe toti sa ne bucuram de viata din plin.
Situat intre Franta si Olanda, Belgia cuprinde tot ce are mai bun de oferit Europa; intr-o singura zi turistii pot face o croaziera romantica pe un canal in Bruges, pot cauta diamante in Antwerp, savura vafe pe plaja in Oostende, se pot distra la un festival in Binche, se pot pierde intr-un castel in Namur, sau pot explora muzeul de arta din Bruxelles. Reteaua de cale ferata va face calatoriile simple si comfortabile.
Numita adesea "Esenta Europei", Belgia este multiculturala si plurilingvista. Flandra in nord se lauda cu orasele medievale Antwerp, Bruges si Ghent. In Valonia aflata la sud se gaseste regiunea pitoreasca Ardeni, nenumarate castele si orasele Liege, Namur su Tournai. Bruxelles este una dintre cele mai cosmopolitane capitale, adapostind atat Uniunea Europeana si NATO, cat si o multime de companii comerciale si de afaceri internationale.
Istoria Belgiei a fost intotdeauna legata de schimburile culturale si comerciale, mare parte din caracteristicile sale de astazi datorandu-se rolului ca loc de intalnire in Europa de vest. Urmele spaniolilor, austriecilor, francezilor si olandezilor sunt vizibile astazi in arhitectura si stilul de viata al locuitorilor. Puteti admira exemple superbe de arhitectura veche si moderna, romanesca, gotica, baroca si art nouveau.
Belgienii sunt un popor atat de activ si totusi atat de discret. Privita indeaproape, aceasta tara, binecuvantata cu o pozitie geografica strategica, dezvaluie un summum de contraste. 
Belgia este o provincie europeana in care totul functioneaza cu o precizie aproape teutona, de la industrie si pana la transporturi, regatul are o mostenire culturala ce include si nume precum Brueghel, Van Eyck, Rubens, Van Dyck, Ensor sau Magritte. 
Belgia, cu toate ca este o tara mica, este bogata in orase medievale, catedrale gotice si castele vechi. De asemenea, nu trebuie sa uitam, ca este tara ciocolatei, a berii si a diamantelor. Asadar, putem spune ca este locul care indeplineste toate cerintele unui turist pretentios.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turism Cultural in Belgia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!