Turism Brasov

Extras din referat Cum descarc?

Judetul Brasov, al carui resedinta administrativa poarta acelasi nume, se gaseste in zona central-estica a Romaniei, la intresectia drumurilor comerciale care leaga Balcanii de restul Europei. Se intinde pe 5363 km patrati, care reprezinta 2,2 % din teritoriul tarii. Municipiul Brasov, resedinta administrativa, are o populatie de peste 320000 locuitori si este situat la 170 km de municipiul Bucuresti, capitala Romaniei.
Locuitorii acestor meleaguri au parcurs toate etapele specifice vechilor civilizatii europene. Dintre monumentele antichitatii, cel mai spectaculos este Sanctuarul dacic de la Racos, din pacate greu accesibil astazi pentru turistii curiosi sa-l viziteze. Castrul roman de la Rasnov si cel de la Hoghiz reprezinta vestigii ale frontierei de nord-est a Imperiului Roman care trecea, in veacul al II-lea dupa Cristos, in apropierea municipiului Brasov de astazi. Inscriptia pe piatra descoperita in castrul de la Rasnov pomeneste numele dacic stravechi al localitatii, Cumidava Faptul ca romanii au pastrat aceasta denumire este sugestiv pentru reconstituirea modului in care, din romani si daci, s-a plamadit poporul roman.
Atractii turistice 
Municipiul Brasov
Constructia Cetatii Brasovuli a inceput in 1395 la indemnul regelui Sigismund de Luxemburg. In secolul al XV-lea a existat deja prima centura de fortarete. Pe la mijlocul secolului al XVI-lea cetatea a fost refacuta de catre generalul conte Arko, capatand in marea parte infatisarea de astazi. Fortificata din nou in secolul urmator si renovata de mai multe ori, cetatea s-a dovedit a fi un adapost sigur mai ales pe timpul rascoalelor din perioada principelui Rakoczi. Cetatea Brasovului a avut patru porti: trei mai timpurii si una care dateaza din secolul al XVIII-lea. Astazi se poate vedea numai o parte din Poarta Ecaterinei, la sud-est de Biserica Neagra, unde se afla si capela "Sf. Ecaterina". Cetatea Brasovului a avut 28-32 turnuri de veghe. In afara centurii de fortificatii s-au construit inca 4 turnuri, iar pe dealul Tampa alte sapte turnuri care se pot vedea astazi doar in stare de ruine. 
In Cetatea Brasovului intalnim toate stilurile importante din arhitectura europeana de la Renastere si Baroc la Art Nouveaux, intr-o frumoasa simbioza, nealterata de constructiile moderne din partea de est a orasului.
Piata Sfatului
Piata Sfatului era locul in care se organizau targurile periodice in Evul Mediu si in epoca moderna. Datorita rolului comercial al Brasovului, alaturi de comerciantii sasi si romani, in Piata Sfatului se intalneau negutatori veniti dinTarile Romane si Ungaria. Marfurile erau vamuite langa poarta care se afla in capatul strazii Vamii (strada Muresenilor astazi) de unde se ajungea direct in piata. Magistratul si functionarii orasului vegheau la respectarea ordinii din piata, in sensul ca, fiecare comerciant trebuia sa-si aseze marfa in locul stabilit de Consiliul Orasenesc. Astfel, existau mai multe targuri si siruri in piata si vecinatatea acesteia: Targul Boilor, Targul Cailor, Targul de Peste, Sirul Inului, Sirul Graului, Sirul Fructelor.
In Piata Sfatului, Muzeul memorial "Casa Muresenilor" aminteste de primul ziar politic al romanilor aparut in 1838, "Gazeta de Transilvania", iar in apropiere, Liceul "Andrei Saguna" zidit in 1850, de prima compozitie a lui Ciprian Porumbescu "Crai nou".
Casa Sfatului
Construita initial ca turn de veghe, cladirea a fost transformata in Primarie pe masura ce orasul s-a dezvoltat. In 23 decembrie 1420 se incheie un acord intre Adunarea Districtului Tara Barsei si breasla blanarilor privind construirea Casei Sfatului. In acest document se spune ca reprezentantii breslei blanarilor brasoveni au ingaduit celor noua comune ale Provinciei Tara Barsei sa-si construiasca deasupra boltii de vanzare a breslei o camera pentru acordarea dreptatii si pentru sedintele magistratului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turism Brasov.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!