Traseul Turistic National

Extras din referat Cum descarc?

Tipul traseului: circular
Tematica excursiei: literara,culturala,religie,viticultura.
Transport: autocar,minibus,autoturism
Complexitatea traseului: deplasare cu transport.Nu exista grad sporit de complexitate pentru vizitarea obiectivelor turistice.Pe jos se vor parcurge distante nesemnificative .
Vestimentatie: nu este necesar echipament special,dar este necesara incaltaminte speciala.
Destinatarii excursiei: turisti interni,turisti straini,studenti,elevi,iubitori a culturii si literaturii.
Durata excursiei: 8-10 ore.
Programul excursiei include : vizitarea manastirii Varzaresti,locuitorilo puskiniene,bisericii din Vorniceni,complexului etno-cultural << Vatra >> de la Panasesti,fabricii de vinuri << Migdal-P >> din Cojusna.
Agrement : la solicitare poate fi organizat program cultural -artistic la complexul etno-cultural << Vatra >> ,plimbare cu caii,tragerea la arc,aruncarea armelor reci.
Alimentatie: prinz la restaurantul ,,La Badis",sau la complexul etno-cultural ,,Vatra" din Panasesti,degustare de vinuri la fabrica de vinuri ,,Migdal-P" din Cojusna.
Cazare: nu se ofera servicii de cazare.
Localitati de tranzit: satul Lozova.
Lungimea traseului-210 km tur-retur.
Scopul excursiei: Cunoasterea patrimoniului literar-cultural si religios a yonei turistice Nord-Vest,vizitarea locurilor puskiniene,promovarea imaginii Republicii Moldova la nivel european prin intermediul valorilor artistice nationale,dar si a managementului cultural in baza Complexului Etno- Cultural ,,VATRA",cultura consumului si proprietatile benefice a vinului.
Obiectivele turistice incluse in programul excursiei:
o Varzaresti: Manastirea Varzaresti ,,Sfintul Mare Mucenic Dumitru".
o Dolna: casa -muzeu "A.S.Puskin",muzeul "Conacul Zamfir Ralli Arbore".
o Vorniceni: biserica de lemn "Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil".
o Panasesti: complexul etno-cultural ,,Vatra".
o Cojusna: fabrica de vinuri ,,Migdal-P".
Se va completa cu informatie despre:
o Raionul Straseni
o Orasul Straseni
o Satul Dolna
o Satul Vorniceni
o Satul Panasesti
o Satul Cojusna
Raionul Straseni
Raionul Straseni este o unitate administrativ -teritoriala situata in partea centrala a republicii Moldova,directia nord-vest de capitala.Acesta este unul dentre cele patru raioane,ce inconjoara capitala republicii,orasul Chisinau.
Se invecineaza cu raioanele Calarasi,Nisporeni,Criuleni,Orhei,Ialoveni si municipiul Chisinau. Raionul a fost organizat in 1940. Pe teritoriul raionului sunt situate 39 localitati;2 orase,localitati din componenta oraselor-2; sate(comune)-35. Satele cu o suprafata mai mare de 5000 locuitori sunt :Lozova,Vorniceni,Sireti.
Suprafata totala a raionului este de 729,31 km.p.,din care 26837 ha-terenuri agricole,inclusiv 15883 ha terenuri arabile, 10729 ha plantatii multianuale din care 3294 ha livezi si 7382 ha vii, 15 ha plantatii de nuci.
Statistica anului 2013 populatia raionului este de circa 88627 locuitori(21762 copii cu virsta pina la 18 ani). Numarul femeilor este cu 1874 mii mai mare decit al barbatilor.Populatia urbana constituie 22 %,iar cea din sectorul rural 78%.Densitatea populatiei este de 117,02 locuitori/km2. In raion activeaza 27 primarii, 33 consilieri raionali, 341 consilieri locali.
Teritoriul raionului este intretaiat de 125 km de drumuri nationale si 145 km de drumuri locale. Relieful deluros accidentat, inclinat de la nord-vest spre sud-est sectionat de vai si riulete. Pe teritoriul raionului curg: riul Bic (155 km), pe cursul caruia se afla lacul de acumulare Ghidighici, Ichel (98 km), Isnovat (59 km). Pe teritoriul raionului este cel mai mare lac de acumulare a apelor Ghidighici si apa potabila in bazinul de la Micauti la o adancime de 200 m.


Fisiere in arhiva (1):

  • Traseul Turistic National.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!