Traseu

Extras din referat Cum descarc?

Obiective oradea:
Bazilica romano-catolica Construita intre 1752 si 1780, Bazilica romano-catolica este cel mai mare monument baroc din tara. Proiectul a fost intocmit in anul 1750 de renumitul arhitect austriac Franz Anton Hillebrant, dar lucrarile conduse de arhitectul Giovanni Battista Ricca nu au inceput decat in anul 1752.
Sirul canonicilor Constructia cunoscuta sub denumirea de Sirul canonicilor a fost realizata dupa conceptia episcopului Forgach Pal si a servit ca locuinta clericilor. Cele zece cladiri insiruite, construite in diferite etape pe parcursul a peste 100 de ani (1750-1875), pastreaza un aspect unitar datorita coridorului boltit, lung de 253 m, sustinut de 56 de stalpi masivi.
Biserica cu luna Biserica cu luna, construita intre anii 1784 si 1790, in stil baroc cu influente neoclasice este Catedrala Episcopiei Ortodoxe din Oradea. Planurile au fost realizate de arhitectul Eder Jakab, iar picturile interioare de fratii Alexandru si Arsenie Teodorovici si de Paul Murgu
Casa Deutsch Casa Deutsch a fost construita intre anii 1906 si 1910, dupa proiectul lui Sztarill Ferenc. Intreaga fatada a cladirii cu doua nivele este decorata , cu motive populae, florale. Partea superioara a etajului se termina in semicercuri, iar in mijloc exista un timpan trilobat cu o fereastra in mijloc, in forma de inima rotunjita
Cetatea Oradea In cele 9 secole de existenta constructiile care s-au inaltat pe aceasta suprafata de 150 000 mp au avut o istorie zbuciumata. Pana in 1241 a fost o cetate cu val de pamant si palisada de lemn, intre anii 1247-1569 s-a inaltat o cetate circulara de piatra. Cetatea Oradea, in felul in care se prezinta si astazi - pentagonala, cu bastioane pe colturi si sant cu apa - a fost inaltata intre anii 1570-1618 de arhitecti italieni, ramanand cea mai bine pastrata cetate in stil renascist italian din Europa centrala.  Intre anii 1092-1557 a servit ca resedita a Episcopiei romano-catolice de Oradea, perioada in care cetatea a devenit un important centru religios, si cultural. 
Biserica Sf. Ierarh Nicolae Constructia bisericii incepe in anul 1800, cand


Fisiere in arhiva (1):

  • Traseu.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!