Targuri de Turism

Extras din referat Cum descarc?

Targurile de turism, cele mai importante, se organizeaza cu un an inainte, in scopul asigurarii cu contacte economice atat a beneficiarilor respectiv a detinatorilor de baza materiala cat si a intermediarilor, agentiile de turism (tour-operatorilor) respectiv turistii.
In vederea realizarii ca produsele turistice sa ajunga pe piata, prin agentii de turism si tour-operatori (pentru package-urile de servicii), este nevoie de a se crea prin instrumente specifice comunicarea pe piata turistica. Comunicarea turistica inseamna a avea metode si tehnici specifice pe piata turistica de a se putea ajunge cat mai rapid, corect, in timpul necesar ca informatia turistica dintr-un client potential sa-l transforme intr-un turist real.
Marile targuri de turism au loc in zone traditionale si care de-a lungul vremii s-au constituit in ,,piloni" de piata turistica; ex: Londra, Hamburg, Hanovra, Paris, Madrid.
Pe langa marile targuri internationale sunt targurile nationale care au loc tot o data pe an, iar pe langa cele anuale mai au loc si cele bianuale sau semestriale, care vin sa acopere partea de locuri nevanduta.
Ex: turismul din Bulgaria vs. Turismul din Romania- ocupari de baza materiala (hoteluri), sezonalitate (litoral), importanta mai prezinta si angajarea si calificarea personalului.
Targurile de turism au rolul de a comunica sau crea ,, spatiul de comunicare" intre furnizori, beneficiari de servicii turistice prin contactare si contractare turistica. Aici se creeaza mediul de afaceri turistic si contractarea sta la baza activitatii turistice.
,,Cum se organizeaza targul de turism?"
Targul de turism se organizeaza fie de firme specializate in organizarea de targuri de turism si expozitii, fie de parti de management national al statului, adica organisme ale diferitelor ministere care se ocupa de turism sau de catre organizatii patronale de turism sau or


Fisiere in arhiva (1):

  • Targuri de Turism.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Moise, Z - ,,Marketing prin intermediul targurilor si expozitiilor", Editura All Education SA, 1997
Middletone, V. -,, Marketing Travel and Tourism", Second Edition, 1994, Butterworth-Heinemann, Linacre House, Jordan Hill, Oxford OX2 8DP
Snak, O. - ,,Marketing in industria turismului", Institutul de management si turism Eden, Bucuresti, 1991
People Media, Magazine News, December 2005
Curs de Tehnici si Operatiuni in Turism
http://www.infotravelromania.ro/targuri.html
www.ziarulunirea.ro
http://www.targuldeturism.ro/
http://www.anat.ro
http://www.descopera.ro
http://stiri.acasa.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!