Studiu De Caz - Societatea TRANSBUILD vs Societatea CARGOTRANS

Extras din referat Cum descarc?

Prezentarea cazului 
Societatea TRANSBUILD
Infiintata in 2000, TRANSBUILD este un fabricant german de camioane si vehicule utilitare care a reusit sa castige experienta pe plan local, oferind partenerilor sai profesionalism si siguranta,si reusind sa-si castige o pozitie intre reprezentantele de profil de pe piata din Bavaria, pozitie carese doreste a fi consolidata pe viitor.TRANSBUILD ofera o gama larga de produse pe segmentul de transportului international:autocare, autobuze, autotractoare, remorci, semiremorci, cat si pe segmentul constructii:autobasculante, autobetoniere, autopompe si alte utilaje- vibrocompactoare, excavatoare.Societatea are o retea de distributie limitata. De fapt, procedura in vigoare pentru majoritateaexporturilor este de a vinde vehiculele ,,ex-works", incepand cu depozitul de la periferia Munchen-ului.
Cativa reprezentanti ai firmei TRANSBUILD au fost trimisi in Africa de Nord pentru a seocupa de dezvoltarea pe piata din Maghreb si mai ales pentru a intra in contact cu piata nord-africana, in vederea infiintarii unei agentii.Reprezentantii societatii au intalnire cu un potential client interesat sa cumpere 10 articole(camioane, remorci). Potentialul client a primit deja o evaluare a investitiei. Reputatia sidinamismul sau il pot face un client lider si sa arate exemplul pe piata lui.El este unul din cei mai mari transportatori privati din Africa de Nord. Directorul general alintreprinderii este presedintele asociatiei de transporturi marocane.
Situatia achizitiilor exprimata in cifre s-ar prezenta in urmatorul mod:
* Pret de vanzare: 600 000 EUR pentru fiecare ansamblu de articole (reducere maxim autorizata4% pentru cel putin 10 vehicule).
* Comision: 0,5%
* Garantie: 2 ani.
* Modalitate de plata: credit documentar scadent la 30 zile
* Vehicul standard: < 400 000 km: 150 000 EUR
>400 000 km: 100 000 EUR
* Livrare: 3 luni fara optiuni, o luna mai putin reprezentand un plus de 2% din cost defabricatie.
* Servicii post vanzare vor fi analizate ulterior.
* Marja neta: 12 %. Fiind necesara pastrarea unei marje nete totale de minim 6%.
* Stoc piese de reparatii standard: 100 000 EUR .
* Vopsire personalizata: 8 000EUR ,
* Placi, filtre, amortizoare: 28 000 EUR .
* Transport+ asigurare (de la Munchen la Tanger): 24 000 EUR pe vehicul.
* Taxa cu dobanda anuala: 12%.
* Garantie suplimentara: 4 000 EUR /camion si pentru o garantie standard in avans.
* Revizie la garaj: 2 500EUR /30 000km(150 000 km pe an).
* Formare : Cost la Casablanca (10 zile)=20 000 EUR ,
Pret de vanzare = 25 000EUR
Cost in Germania (10 zile) = 8000EUR
Pret de vanzare = 15 000 EUR
* Marire anuala a tarifelor: maxim 2,5%
Societatea CARGOTRANS
CARGOTRANS este o societate infiintata in anul 2001 si are ca obiect de activitatetransportul rutier de marfuri generale si perisabile.
Societatea CARGOTRANS are sediul in Casablanca, cel mai mare oras si port al Marocului,este totodata printre cele mai mari centre comerciale ale Africii.Serviciile de calitate, siguranta transportului si punctualitatea au determinat o crestereimportanta a parcului auto. 
Dezvoltarea firmei a dus la extinderea activitatii comerciale si inacelasi timp la oferirea de noi locuri de munca.Este o societate de transport, camioanele ei calatorind pe toata coasta nord- africana de laTarabulus in Libia, pana in Maroc.
Responsabilul de achizitii a studiat piata vehiculelor utilitare de pe continentul european si s-a decis sa ia legatura cu TRANSBUILD, un fabricant german de camioane. Reprezentatul astabilit o intalnire pentru a discuta conditiile de cumparare a 10 vehicule. Pretul de plecare e relativrezonabil dar reprenzentatul vrea sa faca o afacere si mai buna. Obiectivul societatii este de a crea legaturi comerciale cu acest fabricant si sa modernizezecel putin 30% din parcul lor cu camioane TRANSBUILD in urmatorii 6 ani.Doreste camioanele vopsite in rosu cu benzi laterale bleu ca logo-ul societatii si cu numelesocietatii pe portiere si prelate.Trebuie sa inlocuie neaparat o duzina de camioane in urmatoarele 3 luni.
Reprezentantul este constient ca poate fi un excelent client in contactul cu Africa de Nord.Directorul general al intreprinderii este presedintele transportatorilor marocani.
Parculintreprinderii este de 120 camioane si este unul din transportatorii lideri in Africa de Nord.
Punctele aduse in discutie de TRANSBUILD
Pretul de vanzare e de 600 000EUR, ceea ce reprezinta pretul de baza al camionului plusremorca.
Termenul de plata de 30 zile cu credit documentar. Aceasta reprezinta oferta standard pentru noii nostri clienti.
Un stoc de piese de schimb de 100 000 EUR va este pus la dispozitie pentru a evita intarzierilecu eventualele reparatii.
Termenul de livrare este de 3 luni pentru camioanele standard. Bineinteles modificarile sau imbunatatirile vor prelungi acest termen pana la 5 luni maxim.Clientii nostri pot beneficia de kitul Africa foarte complet pentru un pret rezonabil de 28000 EUR pe instrument.
Oferta este valabila pentru 10 vehicule
In vederea acestei colaborari si dupa ce ati luat la cunostinta buna noastra reputatie dinzona,ne-ar face placere sa putem lucra in parteneriat cu dumnevoastra si sa putem folosi contacteledumnevoastra pentru a distribui vehiculele noastre in Africa de Nord.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu De Caz - Societatea TRANSBUILD vs Societatea CARGOTRANS.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!