Studiu de caz privind evaluarea potențialului turistic în Elveția

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I Elvetia - Caracterizare generala 3
CAPITOLUL II Turismul in Elvetia 5
2.1. Politica nationala privind turismul in Elvetia 5
2.2. Elvetia - tara furnizoare de turisti (turism emitator) 7
2.3. Elvetia - tara primitoare de fluxuri turistice (turism receptor) 8
2.4. Sugestii de calatorie 11
2.5. Aventuri turistice in aer liber 12
CAPITOLUL III Organizarea ariilor protejate in Elvetia si valorificarea acestora prin turism 15
3.1. Prezentarea zonelor protejate din Elvetia 15
3.2. Identificarea si clasificarea ariilor naturale protejate 16
3.3. Organizarea administrativa 17
CAPITOLUL IV Turismul rural in Elvetia 18
CAPITOLUL V Agroturismul in Elvetia 24


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
ELVETIA - CARACTERIZARE GENERALA
Situata in inima Europei Centrale, Elvetia se defineste fizic ca un castel de ape natural, care-si orienteaza debitul pe toate versantele si in toate directiile: Ronul isi conduce undele spre Mediterana, Rinul spre Marea Nordului, Innul spre Dunare si prin ea spre Marea Neagra, in timp ce Ticino coboara spre campia italiana, unde, prin apele Padului in care se varsa, ajunge la Marea Adriatica.
Daca personalitatea elvetiana implica printre esentialele ei note definitorii vointa de neatarnare, geografia fizica a tarii este factorul care asigura perenitate acestei vointe. Cetatea alpina elvetiana constituie nu numai o reduta naturala, ci si conditia sine qua non a existentei tarii.
Nume oficial: Schweizerische Eidgenossenschaft / Confederation Suisse / Confederazione Svizzera / Confederazium Svizzra (Confederatia Elvetiana). 
Forma prescurtata: Schweiz / Suisse / Svizzera / Svizzra (Elvetia). 
Limite: 
o Germania, 
o Austria, 
o Liechtenstein, 
o Italia, 
o Franta. 
Suprafata: 41 288 km2. 
Populatia: 7 164 000 locuitori dintre care 19,6% straini; densitatea 153 locuitori pe km2 natalitate 13,1? si mortalitate 8,5?.
Capitala: Berna (Bern, Berne), situata in partea centrala a Elvetiei, pe valea raului Aar, intr-o zona colinara a Mitteland-ului, la 570 m altitudine; 123 000 locuitori. Berna este admisa in 1953 in Confedertatia Elvetiana. Constitutia din 1848 proclama oficial Berna - capitala a statului elvetian. In prezent este cel mai important nod de transport al tarii.
Limbi oficiale: 
o germana - elvetiana: 63,7%; 
o franceza - 19,2% ; 
o italiana - 7,6% ; 
o retroromana - 0,6%;
o alte limbi - 8,9%.
Diviziuni administrative:
Elvetia este un mozaic format din 23 de cantoane, dintre care 3 sunt divizate la randul lor in semicantoane. Fiecare dintre acestea poate fi comparat cu un stat mic, independent, avand propriul sau guvern, parlament, legi si tribunale. Cantoanele sunt alcatuite din circa 3 000 de municipii care sunt in mare masura autonome. In ansamblu, la aceste cantoane se face referire sub numele de Confederatia Elvetiana (Confederation Helvetica).
Sarbatoarea nationala: 1 august - aniversarea crearii Confederatiei Elvetiene - 1291.
Ora locala: ora Europei Centrale (GMT + 1 ora).
Aeroporturi principale: 
o Zurich, 
o Geneva, 
o Berna, 
o Basel.
Moneda: 1 franc elvetian = 100 centimes
1 franc elvetian = 0,75 Euro
Rezervatii naturale:
Avand in vedere faptul ca Elvetia este o tara mica, se poate afirma ca are multe rezervatii naturale. Cea mai importanta este Parcul National Elvetian din Engadine, regiune la o altitudine de 1400-3171 m, cu o arie care cuprinde in jur de 172 km , care a fost transformata intr-o rezervatie de animale si plante salbatice. Parcul a fost infiintat in 1914 si in fiecare an in jur de 150.000 de vizitatori se plimba pe jos pe trasee care insumeaza 80 km.
O treime din parc este acoperit de paduri, o treime de pajisti alpine si o treime de pamanturi necultivabile. Aici se gasesc capre negre, marmote, caprioare, vluturi, etc.
Printre alte rezervatii naturale, frumoase se afla si celebra padure Aletschwald, la o altitudine de 2100 m. In padure sunt brazi de munte foarte batrani si multe alte plante, unele dintre ele relativ rare.
In cantonul Ticino, sunt gradini cu flori minunate pe Isole di Brissago (insulele Brisago) la care se poate ajunge doar cu vaporul. Pe langa o flora fabuloasa mai exista si vegetatia mediteraneana, care in Elvetia este formata doar din lamai si portocali.
Pasarile pot fi observate in Untersee, partea de vest a Lacului Constance, unde pot fi ascultate o sumedenie de specii de pasari rare.


Fisiere in arhiva (2):

  • Studiu de Caz privind Evaluarea Potentialului Turistic in Elvetia.doc
  • Studiu de Caz privind Evaluarea Potentialului Turistic in Elvetia.ppt

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!