Studiu de Caz Poiana Brasov

Extras din referat Cum descarc?

In contextual dezvoltarii turismului montan,alegeti o statiune turistica montana din Romania sau din Europa si caracterizati cele mai importante categorii de resurse.
Potentialul turistic constituie conditia esentiala a dezvoltarii turismului intr-un anumit perimetru si poate fi definit,printr-o abordare generala,prin ansamblul elementelor ce se constituie ca atractii turistice si care se preteaza unei amenajari pentru vizitare si primirea calatorilor.
In larga paleta a formelor de turism, turismul montan detine un loc aparte; muntele a reprezentat din totdeauna o destinatie preferata pentru refacere, odihna, aventura sau alte nevoi socio - culturale. In acelasi timp, zona montana a atras atentia investitorilor si organizatorilor de turism, datorita oportunitatilor oferite pentru dezvoltarea unei activitati turistice eficiente, astfel ca putem vorbi astazi despre existenta, pe plan mondial, a unei oferte complexe, diversificate (pentru toate gusturile si disponibilitatile banesti) si de mare atractivitate.
Carpatii romanesti detin circa 36% din suprafata tarii si se impun ca o importanta zona turistica,priviti chiar in context European.
Exista unele particularitati care individualizeaza zona montana si anume: se compune din munti usor accesibili (doar 8,5% din zona montana depaseste 1.500 m altitudine); dispune de o retea densa de popasuri si trecatori care au favorizat construirea


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz Poiana Brasov.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Rosca Elisabeta  Curs de Economie a Turismului
Negut, Silviu. Geografia turismului. Bucuresti: Meteor Press, 2003
Internet http://www.ici.ro/romania/ro/turism/c_poianabrasov.html


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!