Studiu de caz Poiana Brașov

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In contextual dezvoltarii turismului montan,alegeti o statiune turistica montana din Romania sau din Europa si caracterizati cele mai importante categorii de resurse.

Potentialul turistic constituie conditia esentiala a dezvoltarii turismului intr-un anumit perimetru si poate fi definit,printr-o abordare generala,prin ansamblul elementelor ce se constituie ca atractii turistice si care se preteaza unei amenajari pentru vizitare si primirea calatorilor.

In larga paleta a formelor de turism, turismul montan detine un loc aparte; muntele a reprezentat din totdeauna o destinatie preferata pentru refacere, odihna, aventura sau alte nevoi socio - culturale. In acelasi timp, zona montana a atras atentia investitorilor si organizatorilor de turism, datorita oportunitatilor oferite pentru dezvoltarea unei activitati turistice eficiente, astfel ca putem vorbi astazi despre existenta, pe plan mondial, a unei oferte complexe, diversificate (pentru toate gusturile si disponibilitatile banesti) si de mare atractivitate.

Carpatii romanesti detin circa 36% din suprafata tarii si se impun ca o importanta zona turistica,priviti chiar in context European.

Exista unele particularitati care individualizeaza zona montana si anume: se compune din munti usor accesibili (doar 8,5% din zona montana depaseste 1.500 m altitudine); dispune de o retea densa de popasuri si trecatori care au favorizat construirea

Bibliografie:

Rosca Elisabeta Curs de Economie a Turismului

Negut, Silviu. Geografia turismului. Bucuresti: Meteor Press, 2003

Internet http://www.ici.ro/romania/ro/turism/c_poianabrasov.html

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de Caz Poiana Brasov.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
678 cuvinte
Nr caractere:
4 132 caractere
Marime:
10.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, Economie, locatie
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!