Studiu de caz la agenția de turism Paralela 45

Extras din referat Cum descarc?

Membra ANAT
1.Scurt istoric
SC UNIVERSAL TOURS 2006 SRL este o societate romana de drept privat de turism avand codul fiscal R 18345711 si numarul de inregistrare J 03/182/2006,cu sediul in Pitesti,Bd. Republicii,nr.79,judetul Arges,titulara a licentei de turism nr. 4115 pentru agentia de turism PARALELA 45 Pitesti.
Agentia de turism Paralela 45 este o agentie de turism tour-operatoare ce activeaza atat pe piata romaneasca de turism cat si pe piata externa prin intermediul relatiilor contractuale pe care le are cu marii tour-operatorii din strainatate.
Agentia de turism Paralela 45 este o agentie competitiva,serioasa si corecta in relatia cu partenerii de afaceri,calitatea fiind unul din atributele de baza.
2.Obiectul de activitate
Obiectul de activitate al societatii:
-Domeniul principal: 633 Activitati ale agentiilor de turism;
-Activitatea principala: 6330 Activitati ale agentiilor de voiaj si a tour -operatorilor; activitati de asistenta turistica. 
Agentia de turism Paralela 45 deruleaza urmatoarele activitati turistice : turism intern si international ; servicii specifice activitatii de turism : transport calatori, activitati agrement. Bazandu-se pe o echipa tanara,dar cu experienta in domeniul turismului intern si international, agentia de turism Paralela 45 poate oferi o gama larga de produse turistice.
Agentia comercializeaza pachete de servicii turistice in urmatoarele variante:
-Servicii turistice la cererea clientului, care se refera la programele organizate in mod special, ca urmare a solicitarilor turistilor, denumite in continuare servicii la cerere;
-Servicii turistice preorganizate de agentia de turism si puse la dispozitia clientului prin materiale de prezentare de tipul: cataloage, brosuri, pliante si alte oferte, denumite in continuare servicii din oferta standard;
-Servicii turistice interne, comercializate pe baza de vouchere, de servicii turistice interne sau bilete de tratament, denumite in continuare bilete de odihna si/sau tratament. Aceste servicii reprezinta un caz particular al serviciilor turistice din oferta standard.
Agentia ofera calatorii in tara si strainatate, pachete de servicii complete, sejururi de tratament, vacante pentru tineret, drumetii montane, circuite, croaziere.
Agentia de turism Paralela 45 desfasoara urmatoarele activitati:
Prestatii de consultanta-prin intermediul angajatilor din toate cele patru departamente (ticketing, turism intern, turism extern, rent a car) clientii sunt ajutati sa gaseasca cele mai optime variante pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de efectuarea unei calatorii in diverse colturi ale lumii. Agentia este in masura sa acorde consultanta la cel mai inalt nivel astfel incat sa satisfaca pe deplin cererile inaintate tinand cont tot timpul de raportul pret-calitate.
Organizarea de reuniuni de control-conferinte, simpozioane, mitinguri, intalniri de afaceri in oricare dintre bazele turistice solicitate de catre clienti.
Paralela 45 Turism in calitate de DMC (destination management company) si PCO (profesional congress organizer) a organizat numeroase evenimente cu participare locala si internationala cu numar de participanti intre 10 si 1000, asigurand clientilor sai o gama completa de servicii pre-during-post event.
De la preluarea si intampinarea la aeroport, transfer privat, cocktail-uri si mese festive, inchirierea salilor de conferinta si dotarea acestora cu toate facilitatile necesare si pana la organizarea efectiva a manifestarii, echipa coporate- Paralela 45 este perfect "antrenata" pentru a deservi interesele clientilor sai.
Si pentru ca stie ca orice eveniment are nevoie de "sare si piper",agentia va oferi programe de entertainment care pot insemna auditii private in locatii speciale (Ex: concert de vioara la Muzeul George Enescu, Opera Romana, etc) sau "cantari" ale vedetelor in voga sau pur si simplu programe turistice care pot incepe cu tur de oras sau mini-sejururi de 2-5 zile in cele mai interesante zone ale Romaniei (Delta, Litoral, Valea Prahovei, Sibiu etc).
Cautari tarifare, oferind doua tarife pentru calatoriile medii si trei tarife pentru calatoriile lungi, incluzand sistematic tariful negociat client-aceste cautari tarifare sunt efectuate in mod normal de catre agentul de ticketing.
Este extrem de important pentru emiterea unui bilet de avion, sa existe o comanda extrem de clara si precisa din partea clientului. Agentia va pune la dispozitie, in functie de scopul deplasarii clientului, 2-3 variante, de ruta, de compania aeriana si de pret, cu explicatiile si detaliile necesare. 
Sistemul de rezervari Amadeus, utilizat de agentia Paralela 45 Turism, este sistemul cu acoperirea cea mai mare in lume, folosit de catre toate companiile aeriene importante si nu numai, datorita usurintei de folosire a programului, a vitezei mari de raspuns si sigurantei oferite in acordarea tarifelor.Agentia a urmarit sa furnizeze intotdeauna cel mai mic tarif de pe piata pentru destinatiile cerute, in acest fel apeland tot timpul la baza de date furnizate de fiecare companie aeriana.
Rezervarea si emiterea tuturor documentelor de transport-Paralela 45 poate sa furnizeze rezervarea si emiterea tuturor documentelor de transport pentru toate tipurile de mijloace de transport ce opereaza atat pe teritoriul Romaniei cat si in afara tarii. Printre aceste documente de transport se pot numara:biletele de avion atat pentru curse regulate cat si pentru curse charter, rezervari de rent a car in toate orasele lumii prin retelele consacrate AVIS,Filaret.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz la Agentia de Turism Paralela 45.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!