Serviciile turistice se prezinta ca un ansamblu de activitati ce au ca obiect satisfacerea tuturor nevoilor turistului in perioada in care se deplaseaza si in legatura cu aceasta. Prin natura lui, serviciul turistic trebuie sa asigure conditii pentru refacerea capacitatii de munca, simultan cu petrecerea placuta si instructiva a timpului liber; de asemenea, el trebuie astfel conceput, incat, in urma efectuarii consumului turistic, individul sa dobandeasca un plus de informatii, cunostinte, chiar deprinderi noi. Serviciul turistic prestat clientilor este o combinatie a doua componente: o componenta cantitativa, cu caracter preponderent material, evaluabila pe o baza obiectiva; o componenta calitativa, comportamentala. Serviciul de alimentatie constituie o componenta de baza a produsului turistic,valorificarea acestuia putand fi facuta atat ca produs individual,cat si in asociere cu serviciile de cazare in sistem:pensiune completa sau demipensiune. Alimentatia reprezinta un serviciu turistic de baza,calitate oferita de: * functiile pe care le are ; * ponderea importanta in structura cheltuielilor de vacanta ; * timpul alocat de turisti acesteia.
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).