Standarde de Calitate

Extras din referat Cum descarc?

Standarde de calitate
Determinarea cerintelor referitoare la produs/serviciu
Cerintele referitoare la produse/servicii sunt cuprinse in standardele de produs, in legislatie ,reglementari referitoare la transport si depozitare si in contractele de livrare 
Cerintele de identificat la un produs sunt:
- cerintele specificate de catre client , inclusiv privind livrarea si post- livrarea si precizate in contractul de vanzare-cumparare incheiat cu clientul , conform procodurii operationale PO
- cerintele nespecificate de catre client , dar necesare pentru utilizarea specificata sau intentionata , atunci cand este cunoscuta;
- cerintele legale si de reglementare referitoare la produs, acolo unde este cazul;
- cerintele referitoare la produs sunt specificate de catre clienti prin comenzi/contracte , sau sunt specificate verbal.
Analiza cerintelor referitoare la produs
Contractele interne ale Sucursalei cu terte persoane fizice sau juridice tin seama de cerintele referitoare la produs.Analiza contractului ia in considerare: cerintele si obiectul contractului,eventualele riscuri,cerintele si conditiile tehnice pe care trebuie sa le respecte produsul,cerinte legale si de reglementare referitoare la produs,criteriile de acceptare,securitatea produsuluietc.
Analiza contractelor si a comenzilor,se efectueaza precontractual , evalueaza daca cerintele clientului sunt clar definite si bine intelese si daca organizatia are capabilitatea sa indeplineasca cerintele contractuale.Divergentele care se pot ivi ,de tip client-furnizor , pot fi rezolvate;
Inregistrarile rezultatelor analizei si ale actiunilor aparute in urma analizei sunt documentate in:
oOferta;
oContract;
Daca clientul nu furnizeaza nici o declaratie documentata a cerintelor , acestea sunt identificate siconfirmate de organizatie inaintea acceptarii comenzii.La modificarea cerintelor , organizatia se asigura de: omodificarea documentelor relevante;
oconstientizarea personalului implicat la modificarea cerintelor; 
Detaliile sunt prezentate in procedura operationala PO 
Verificarea produsului aprovizionat
Produsul aprovizionat este verificat la receptie,calitativ si cantitativ. Receptia este efectuata la primirea in depozit, de catre comisia de receptie sau la primirea produselor in statiile de distributie de catre comisia de receptie din statii. Sunt verificate documentele insotitoare, documentele de calitate si daca este cazul se executa verificari sau analize suplimentare, asa cum este prevazut in procedurile de aprovizionare sau alte documente SMC aplicabile. Receptia se incheie cu procesul verbal de receptie/nota de receptie si intrarea produsului in gestiune/magazie, statie de distributie.
CONTROLULDISPOZITIVELOR DE MASURARE SI MONITORIZARE 
DMM-urile sunt utilizate pentru inspectiile si verificarile produselor.
Tinerea sub control a DMM-urilor se face prin:
- evidenta si planificarea verificarii metrologice , prin Registrul de evidenta cod. F si prin Programul anual de etalonari/verificari/reparatii, cod F 
- marcarea DMM-urilor cu evidentierea stadiului verificarii metrologice.
- utilizarea exclusiv a DMM verificate metrologic. 
Sucursala a stabilit monitorizarile si masurarile care trebuie efectuate si dispozitivele necesare 
pentru a furniza dovezi de conformitate ale produsului cu cerintele stabilite.
a) Monitorizarile si masurarile se executa pentru : 
Parametrii produsului aprovozionat -depozitat ( depozit-statie ) ,respectiv ;densitate , temperatura,nivel(cm) lichid in rezervoare,volume mase,parametri fizico-chimici,numar, etc.
Dispozitivele de monitorizare si masurare utilizate sunt de regula montate in instalatii ,in dotarea laboratorului, sau in dotarea gestionarilor.
b) Dispozitivele de masurare utilizate sunt etalonate si verificate metrologic conform reglementarilor in vigoare si planului propriu de verificari anuale. 
Dispozitivele sunt verificate si la utilizarea initiala sau dupa reparatii.
Dispozitivele verificate metrologic sunt marcate si primesc buletine de verificare.
Verificarea metrologica este efectuata la laboratoare metrologice autorizate BRML. 
d) Modul de montare in instalatii protejeaza dispozitivele de monitorizare si masurare de eventualele deteriorari. Aparatele din laborator sunt depozitate si manipulate astfel incat sa se asigure evitarea dereglarilor sau deteriorarilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Standarde de Calitate.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!