Republica Guatemala

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. ECOTURISMUL
Capitolul 2. REPUBLICA GUATEMALA
Capitolul 3. ECOTURISMUL IN GUATEMALA
3.1. PARCURI NATIONALE SI ARII PROTEJATE
3.2. REZERVATII ALE BIOSFEREI
Capitolul 4. ECO - TURURI IN GUATEMALA


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1 . ECOTURISMUL
Ecoturismul este o forma de turism in care principala motivatie a turistului este observarea si aprecierea naturii si a traditiilor locale direct legate de natura. Ecoturismul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
o conservarea si protectia naturii;
o folosirea resurselor umane locale;
o caracter educational, respect pentru natura prin constientizarea turistilor si a comunitatilor locale;
o impact negativ minim asupra mediului natural, cultural si social.
CAPITOLUL 2. REPUBLICA GUATEMALA
Guatemala este o tara in America Centrala, marginita de Mexic la nord si vest, Oceanul Pacific la sud-vest, Belize la nord-est, Caraibe la est, si Honduras si El Salvador la sud-est. Dimensiunea acesteia este de 110,000 km 2, cu o populatie estimata la 14.000.000 locuitori.
Capitala acestuia este Guatemala City. Abundenta Guatemalei in ecosisteme biologice semnificative si unice contribuie la desemnarea Mezoamericii ca fiind o mare biodiversitate.
Un procent mare este reprezentat de 21 de grupuri care si-au pastrat traditiile culturale Mayase mostenite de la stramosii lor. Multe locuri interesante se mai pot vizita, cele mai multe dintre ele in cadrul departamentului de nord numit "Peten".
Guatemala este o tara mica, cu o varietate de caracteristici topografice izbitoare. Aproape doua treimi din tara este muntoasa si vulcanica. In paralel cu Oceanul Pacific se afla lantul muntos Sierra Madre, cu varfuri care ajung la o altitudine de pana la 3700 de metri. 33 vulcani domina peisajul, iar acestia, impreuna cu paduri tropicale luxuriante la nord, campii fertile din sud si est, frumoase lacuri, si rauri minunate, fac din aceasta suprafata o varietate a contrastelor.
In cultura actuala a Guatemalei intalnim o serie de influente Mayase, spaniole si afro-Caraibe, si mai putin europene, mexicane si americane. Influentele colonistilor indigeni si spanioli pot fi vazute in intreaga Guatemala. Tesuturile "tipice" si unele costume traditionale sunt concepute in mod traditional Mayas influente ce se pot regasi in in primul rand in vestimentatia tinerilor indigeni. Aici mai pot fi observate importante situri arheologice cu ruine mayase si unele inca nedescoperite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Republica Guatemala.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!