Reliefare Principale Resurse Turistice Constanta

Extras din referat Cum descarc?

Evaluarea si propunerea de solutii de valorificare a resurselor locale si regionale de turism din judetul Constanta
1. Reliefarea principalelor resurse turistice naturale si antropice ale zonei
Judetul Constanta este judetul cel mai urbanizat din Romania, populatia care locuieste in orase numara 506.458 de locuitori, populatia totala fiind 715.151 locuitori. De asemenea, judetul Constanta se afla impreuna cu judetul Timis pe primul loc intre judete in ceea ce priveste contributia la PIB-ul Romaniei, respectiv 17,4 miliarde lei fiecare. Judetul este situat in extremitatea SE a Romaniei. La Nord este despartit de judetul Tulcea printr-o linie conventionala, ce serpuieste intre Dunarea si Marea Neagra strabatand Podisul Casimcea si Complexul lagunar Razim (lacurile Zmeica si Sinoe).
La Sud este marginit de frontiera de stat romano-bulgara ce traverseaza Podisul Dobrogei de Sud intre Ostrov (la vest) si Vama Veche (la est).
La Vest - fluviul Dunarea desparte judetul Constanta de judetele Calarasi, Ialomita si Braila, curgand de-a lungul malului inalt al Dobrogei.
La Est - intre Gura Portita si localitatea Vama Veche, podisul dobrogean, este scaldat de apele Marii Negre. De la linia tarmului spre larg, 12 mile marine (echivalent cu 22 km), se intinde zona apelor teritoriale romanesti stabilite conform conventiilor internationale.
Cu cei 7071,29 kilometri patrati, judetul Constanta detine 2,97% din suprafata Romaniei si se afla pe locul 8, dupa suprafata si pe locul 5, dupa populatie intre judetele tarii
1.1. Resurse turistice naturale ale zonei.
MAREA NEAGRA
Litoralul romanesc al Marii Negre reprezinta una dintre zonele turistice cele mai importante ale Romaniei in raport cu alte zone turistice ale tarii, ceea ce este reflectat si de indicatorii referitori la circulatia turistica si capacitatea de cazare. Astfel in anul 2002 numarul turistilor inregistrati care au vizitat litoralul romanesc a fost de 754167 iar in anul 2003 numarul acestora a crescut ajungand la 788763 persoane. 
Resursele turistice ale judetului nu au o repartitie uniforma si ele explica dezvoltarea turismului cu precadere pe spatiul de litoral al Marii Negre. Astfel, litoralul romanesc concentreaza 2/3 din resursele turistice si cca. 43% din capacitatea de cazare a tarii, aproximativ 60% din circulatia turistica interna si internationala. 
Nota caracteristica a spatiului constantean este data de litoralul Marii Negre, un 
"pamant al fagaduintei", ce se intinde in judetul Constanta pe o lungime de peste 100 km (din totalul de 244 km care formeaza iesirea la mare a Romaniei). Minunata riviera romaneasca beneficiaza de farmecul deosebit al Marii Negre (a treia mare europeana ca intindere si a doua ca adancime, cu salinitate redusa (17-18 % la tarm si temperatura apei vara de 20-25C). In Marea Neagra nu exista curenti, plante sau pesti periculosi. In sezonul cald temperatura la suprafata plajei urca pana la 45C, insa brizele marine, bogate in aerosoli atenueaza arsita zilelor toride. Marile intinderi de plaja sunt "pavate" cu nisip de o finete deosebita. De-a lungul coastei, un spatiu de o calitate exceptionala etaleaza o salba de statiuni care raspund tuturor varstelor si gusturilor: Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Techirghiol, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai. 
Rezervatia Ornitologica Histria - Sinoe
Complexul lacustru Razelm - Sinoe este reprezentat prin subcomplexul Sinoe, constituit din lacurile Sinoe, Istria, Nuntasi, Tasaul, avand o suprafata de 16500 de hectare.
Peisajul lacustru deosebit de pitoresc, unic in tara noastra, precum si rezervatia naturala ,,Cheile Dobrogei" situata pe cursul inferior al paraului Casimcea (285 ha), fac din aceasta regiune o comoara inestimabila din punct de vedere geologic, istoric si botanic (572 specii identificate).


Fisiere in arhiva (1):

  • Reliefare Principale Resurse Turistice Constanta.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!