Relansarea Turismului în România

Extras din referat Cum descarc?

Romania dispune de un valoros si variat potential turistic natural care se constituie in cea mai bogata resursa a tarii si ofera posibilitatea de a dezvolta un sector de activitate, aflat in plina ascensiune pe plan mondial si cu rezultate benefice pentru economia tarilor care promoveaza turismul.
Elementele de baza ale potentialului natural, cele care ii confera calitati necesare dezvoltarii turismului, sunt reprezentate prin: relieful variat, climatul temperat continental-moderat, arealul turistic montan ce beneficiaza de un climat moderat cu numeroase pesteri accesibile pentru practicarea speoturismului, paduri de interes social - recreativ si stiintific (rezervatii naturale si parcuri nationale) care poseda si un valoros fond cinegetic, o retea de rauri si lacuri naturale / antropice cu un fond piscicol variat care dau posibilitatea practicarii diverselor forme de agrement nautic. Alte puncte forte in dezvoltarea turismului sunt: potentialul balneoturistic (ape minerale si termominerale, emanatii naturale de gaze terapeutice, namoluri si lacuri terapeutice, potentialul turistic al Deltei Dunarii, prin valentele sale ecologice, peisagistice si faunistice, potentialul turistic al litoralului Marii Negre cu resurse turistice variate cum sunt: apa de mare, dimensiunile plajei, bioclimatul marin, apele  termominerale, apa marina si namolul terapeutic, potentialul faunistic si floristic, bogat in specii de interes stiintific sau pentru vanatoare si pescuit.
Potentialul turistic natural se completeaza in mod fericit cu un patrimoniu cultural-istoric de mare reprezentativitate pentru Romania, data fiind istoria multimilenara a poporului roman, nominalizat prin: existenta a peste 680 valori de patrimoniu cultural de interes national si international, tezaurul etnografic si folcloric romanesc de mare originalitate, reprezentat prin: arhitectura specifica satelor din provinciile istorice romanesti; bisericile de lemn din Maramures si Salaj; prelucrarea lemnului; ceramica populara; portul popular, artizanat; arta decorarii; manifestari etnoculturale si religioase traditionale, etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relansarea Turismului in Romania.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!