Raportul de țară al României în domeniul turismului

Extras din referat Cum descarc?

Raportul de Tara al Rominiei in Domeniul Turismului

In data de 23 martie la hotel Marriott a avut loc lansarea oficiala a raportului de tara pentru turism. Pentru prima data dupa 1989 o prestigioasa institutie internationala World Travel & Tourism Council (WTTC - Consiliul Mondial al Turismului si Calatoriilor) a facut o cercetare la cererea presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), domnul Ovidiu Iuliu Marian. Avand o experienta de 15 ani si fonduri de aproximativ 5.000.000 $ atrase din sectorul privat, WTTC - prin reprezentantii sai la acest eveniment, Jean-Claude Baumgarten, presedinte si Richard Miller, vice-presedinte executiv al departamentului Cercetare si Economie - a prezentat in acest raport proiectiile economice de dezvoltare ale turismului romanesc si o serie de recomandari care au ca scop atat eficientizarea potentialului pe care turismul il are in cadrul economiei cat si evidentierea rolului pe care acest domeniu il poate juca in dezvoltarea economica si crearea de noi locuri de munca.
Prezentarea rezultatelor acestui raport are doua tinte, a precizat presedintele ANT: constientizarea politicului pe de o parte, si a lumii de bussines din turism, pe de alta parte, polarizarea acestor doua forte avand un impact vizibil asupra imaginii Romaniei la capitolul turism. O alta aplicabilitate este folosirea ca parametru pentru interesul potentialilor investitori si dezvoltarea pe orizontala a companiilor internationale.

Principalele puncte analizate in cercetarea WTTC privind calatoriile si turismul din Romania, in 2006

Cererea totala - Calatoriile si Turismul
Se asteapta ca in Romania turismul si calatoriile sa genereze o activitate totala de 24,6 mld. RON, in 2006 si sa creasca pana la 86,3 mld RON an 2016. Cererea totala se preconizeaza sa creasca cu 9,2% in 2006 si in medie cu 7,9% pe an in termeni reali intre 2007 si 2016. In 2006 cererea totala reprezinta 0,1% din piata internationala. In anuk 2005 WTTC a plasat Romania pe locul 4 in lume ca ritm de crestere a cererii in turism.

PIB - contributia Calatoriilor si Turismului la PIB-ul economiei romanesti
Se preconizeaza o contributie directa de 1,9% a Idustriei din domeniul Calatoriilor si Turismului la produsul intern brut (PIB) in 2006 (6,2 mld. RON) si o crestere nominala de aproximativ 20,7 mld RON, pana in 2016. Cresterea contributiilor din Calatorii si Turism ar trebui sa ajunga de la 4,8% (15,5 mld. RON) la 5,8% (48,4 mld. RON) in aceeasi perioada. Contributia directa si indirecta a turismului in PIB se estimeaza la 4,8%.

Forta de munca - numarul locurilor de munca generat de industria Calatoriilor si Turismului
Se estimeaza ca in 2006 vor exista 485 de mii locuri de munca (direct si indirect) in domeniul Calatoriilor si Turismului si al activitatilor conexe, adica 5,8% din totalul locurilor de munca. Pana in 2016 ar trebui sa ajunga la 570 de mii locuri de munca, adica 6,9% din total. 265 de mii locuri de munca(direct), eclusiv din industria Calatoriilor si Turismului, reprezinta 3,1% din totalul angajarilor in 2006 si se preconizeaza o crestere de pana la 315 mii de locuri de munca, adica 3,8% pana in 2016.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raportul de Tara al Romaniei in Domeniul Turismului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!