Raport de Practica - Intur SRL

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 3
Motivatii 4
1. Date generale 5
2. Scopul si genurile de activitate a Firmei 6
3. Structura si dirijarea firmei 9
4. Averea Firmei 11
5. Crearea si folosirea mijloacelor Firmei 13
6. Activitatea economica 14
7. Activitatea economica externa 15
8. Suspendarea activitatii Firmei 16
Activitati desfasurate 17
Concluzii 18
Referinta la adresa studentului practicant 19


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Conform Legii Turismului in R M , Turismul reprezinta : "domeniu al economiei nationale, cu functii complexe, ce reuneste un ansamblu de bunuri si servicii oferite spre consum persoanelor care calatoresc in afara mediului lor obisnuit pe o perioada mai mica de un an si al caror motiv este altul decit exercitarea unei activitati remunerate in locul vizitat". Deasemenea, turismul este o industrie care utilizeaza activ forta de munca cu diferite niveluri de pregatire profesionala, de varsta si sex. Programele si procesul de invatamint utilizate in sistemul universitar, colegii si scoli multi-profesionale, care acopera o gama larga de abilitati necesare pentru industria turismului, dar nu toate. Nu este suficient de a fi doar absolvent al institutiilor de invatamint superioare pentru a lucra cu succes intr-o agentie de turism. Pentru a face acest lucru, trebuie inca sa aveti experienta de lucru in sectorul serviciilor.
Scopul practicii mele a fost, de a afla structura agentiei de turism <<INTUR SRL>>, sa invat specificul functionarii agentiilor de turism; sa identific documentele necesare pentru functionarea agentiilor in tara noastra, de a determina cerintele fata de personalul agentiilor de turism.
Obiectivele acestei practici sunt agentiile de turism si lucratorii din industria turistica. Actualitatea practicii consta in faptul de a aplica cunostintele teoretice in lucrul de specialitate. Pentru ca turismul in Republica Moldova sa prospere, intreprinderile de turism pentru sectorul public si privat trebuie sa aiba un minim de cerinte administrative si maxim de personal , calificat in acest domeniu. 
Sarcinile puse erau - participarea la furnizarea de fonduri in firma, primirea prieteneasca a clientilor, furnizarea de informatii adecvate pentru a ajuta la ghidarea si evaluarea locurilor de vizitat, pentru a face cunostinta vizitatorilor biroului cu propunerile agentiei.
MOTIVATII
Un prim motiv care a stat la baza efectuarii stadiului de practica in agentia de turism ,,INTUR" S.R.L.,a fost activitatea efectuata de aceasta si anume turismul intern si international. Mi-am dorit sa invat cum se vinde un produs turistic in interiorul tarii noastre dar si in afara granitelor tarii. Deoarece agentia are un personal calificat si experimentat in vanzarea pachetelor turistice, acestia urmand cursurile unei prestigioase scoli de ghizi din Romania.
Profesionalismul care l-am intalnit in aceasta agentie m-a motivat sa realizez practica in acest loc stiind ca voi avea multe lucruri de invatat din aceasta experienta.
Statiul de practica l-am realizat in perioada 25.11.2013 - 29.12.2013.
Nu am intilnit probleme deosebite in cadrul stadiului de practica deoarece am fost repede acceptata in rindul personalului. 
Mi-au fost prezentate in prima faza persoanele importante din cadrul agentiei reprezentate de directorul general, directorul economic, managerul sef, manager extern si ticketing, si agentii de turism.
Apoi am analizat un pachet turistic oferit de agentie spre comercializare 
Deasemenea am invatat cum se vand un pachet turistic si cum sa-i ofer clientului toate informatiile de care are nevoie atunci cand achizitioneaza repectivul produs.
Fiind o agentie care comercializeaza si bilete de avion mi s-a aratat cum se face rezervarea online a unui bilet.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica - Intur SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!