Provincia Bolonia Italia

Cuprins referat Cum descarc?

1. Pozitia geografica si clima
2. Populatia
3. Situatia economica
4. Numarul de sosiri si plecari a turistilor
5. Resursele naturale
6. Forme de turism
7. Istoria Boloniei
8. Atractii turistice
9. Serviciile de cazare
10. Servicii de alimentatie publica
11. Divertisment si agrement
12. Valorificarea potentialului turistic
13. Riscurile destinatiei
14. Concluzii


Extras din referat Cum descarc?

1. Pozitia geografica si clima
Regiunea Emilia Romagna se afla in nordul Italiei: se invecineaza cu Lombardia, Veneto, Toscana, Liguria, Piemonte, Marche iar la est este scaldata de Marea Adriatica. Suprafata Emiliei Romagna se intinde pe 22.122,85 km patrati, echivalenti ai 7,3% din teritoriul national. Putin sub 48% din teritoriul regiunii este constituit din zone de campie, o cantitate dubla fata de media italiana, 22,1% din zone de deal iar restul, echivalent cu 21,5%, din zone de munte. 
Suprafata agrara si forestiera este egala cu 1.643.172 ha, echivalentul a 74,3% din teritoriul regiunii, fata de media nationala de 73%. Doar padurile ocupa aproape 404.000 ha corespunzand unui procent de18,2% din suprafata teritoriala, fata de media nationala de 22,7%, cu 10,1 ha pe cap de locuitor fata de media nationala de 11,9. 
Una dintre principalele caracteristici ale teritoriului este data de prezenta oraselor de dimensiuni medii. Emilia Romagna este,in realitate, o regiune metropolitana policentrica, caracterizata, adica, de prezenta unor zone urbane de dimensiuni medii - mici, legate intr-un sistem infrastructural eficient de transporturi, care le integreaza intr-un mod functional, atat din punct de vedere urbanistic si social, cat si economic. 
Emilia Romagna este in mijlocul unor schimburi comerciale nationale intense cu Tarile Comunitare, cu alte tari europene si cu restul lumii. Aceasta intensa activitate este datorata si asezarii strategice a teritoriului, care se gaseste in centrul liniilor stradale, feroviare si de autostrazi italiene.
Provincia Bologna se invecineaza la nord cu provincia Ferrara, la est cu provincia Ravenna, la sud cu provinciile Pistoia, Prato e Firenze si la vest cu provincia Modena. Din punct de vedere teritorial, apartine in marea sa parte (circa 80% din suprafata provinciei) bazinului raului Rin, care dupa acela padan, este bazinul cel mai important al regiunii, atat pentru suprafata acoperita, egalacu 4.172 km patrati cat si pentru valoarea poluarii (estimata ca fiind echivalenta a peste 18 milioane de locuitori). Restul de 20% din teritoriu revine bazinului hidrografic al raului Santerno (est) si pe urma Rinului. 
Axa principala de simetrie poate fi gasita in ''Via Emilia'', care strabate provincia Bologna in directia est-vest sub impartind teritoriul in doua zone principale: la nord teritoriile de campie si la 5 sud teritoriile de deal si munte. In zona de campie exista o activitate agricola destul de avansata, pe primele locuri la nivel national pentru gama produselor si pentru valoarea productiei.
Cereale, fructe si legume, produse zootehnice si derivate, sfecla, caracterizeaza si definesc productia agricola bologneza. Zona de deal si de munte prezinta in schimbari mai putin avansate, insa nu lipsite de intreprinderi productive importante pentru fructe si legume. 
Pozitia geografica aseaza provincia Bologna in zona temperata de nord; localizarea intre lantul Appenninilor si Marea Adriatica, la marginea centrului meridional al campiei padane, nu influenteaza profund caracteristicile climateristice si o expune vanturilor din nord-est. Chiar daca marea se afla la o distanta de doar de 50 km, actiunea sa linistitoare nu pare sa exercite o influenta reala asupra temperaturii. Bariera muntoasa, daca spre occident atenueaza afluxul maselor de aer de origine atlantica, la est nu impiedica miscarea in directia sud-vest a maselor de aer de origine dunareana. 
Appenninul, care are directia nord vest -  sud est, constituie o bariera naturala pentru masa de aer care vine de la Tirreno si pentru vanturile provenite din sud-vest.


Fisiere in arhiva (1):

  • Provincia Bolonia Italia.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!