Promovarea in Turism

Extras din referat Cum descarc?

Promovarea in turism
1.1. PROMOVAREA
Promovarea in turism consta intr-un ansamblu de demersuri de comunicare ce vizeaza transmiterea permanenta, pe diverse cai, a unor mesaje destinate informarii atat a clientilor poentiali cat si a operatorilor de turism asupra caracteristicilor produselor si serviciilor turistice oferite spre comercializare, cu scopul de a consolida o imagine pozitiva si de a cultiva o atitudine favorabila fata de acestea si firma, respective de a determina, in mentalitatea si obiceiurile de cumparare si consum a turistilor, modificari convenabile intreprinderii ofertante. Promovarea turistica parcurge un proces de perfectionare si adaptare, fiind nevoita sa actioneze adecvandu-si strategiile in virtuea pozitionari intre un produs cu caracteristici complexe si in necontenita evolutie. Si un consumator cu o motivatie diversa si o elasticitate accentuata a cererii, in conditiile unei piete aflate intr un process de continua transformare . Asadar, de la produs la consumator, prin intermediul pietei de profil, acesti factori esentiali de pe''traseul'' promovarii turistice isi evidentiaza pregnant specificul, complexitatea si tendinta de schimbare. De aceea elaborarea strategiei de comunicare promotionala la nivelul unitatii turistice, integrarea acesteia in strategia globala, conceperea unui mix promotional de natura sa valorifice eficient instrumentele promovarii constituie premise si rigori pentru actiuni coordonate, coerente si interdependente. Activitatile promotionale in turismul rural necesita investitii importante din cauza intinderii geografice mari a pietelor turisice, manifestarii unei concurente acerbe si caracterului intangibil al produsului turistic.Din aceasta ultima perspective se poate afirma ca natura intangibila a servicilor turistice conduce la cresterea importantei strategiei de promovare. Una dintre cauzele declinului cererii turistice o reprezinta strategiile de produs a agentilor din turism care nu au tinut seama de evolutia pietei interne si externe, de cerintele tot mai crescute ale consumatorilor din ce in ce mai avizati. Romania are un avantaj esential fata de alte tari, prin faptul ca, datorita unui potential turistic bogat si variat, poate oferi, in mod practic, toate formele de turism solicitate: sejur pe litoral, in statiuni de munte, in statiunile balneoclimaterice, sporturi de iarna, vanatoare, pescuit, circuite turistice culturale. Potentialul turistic romanesc de care se face atata caz - munti, plaja, soare, clima, folclor, istorie etc. - este insa insuficient pentru a reprezenta doar prin el insusi o reala si puternica atractie turistica. Din pacate, asa cum releva unele studii realizate de firme straine de consultanta, Romania se prezinta in fata turistilor straini cu "un produs turistic depasit, o oferta inadecvata pentru recreere si petrecerea timpului liber, cu o stare fizica a dotarilor ce reflecta lipsa intretinerii si a investitiei".
1.2. MIJLOACE DE PROMOVARE A SERVICIILOR
Un rol deosebit de important in marketing il are promovarea pe piata a unei ideei, a unui produs sau a unui serviciu. Ea se face de catre personalul care reprezinta direct produsul/serviciul potentialilor clienti, de asemenea prin reclama, prin tehnica raspunsului direct, prin stimulente de vanzare si prin relatiile publice ale firmei.
Referindu-se doar la sfera comertului, Prof. Patriche defineste promovarea ca "un ansamblu de actiuni si mijloace de informare si atragere a cumparatorilor potentiali c 17517b112r atre punctele de vanzare, in vederea satisfacerii nevoilor si dorintelor acestora si, implicit, a cresterii eficientei economice a activitatii intreprinderilor producatoare".
1.2.1. Publicitatea
Publicitatea reprezinta poate cea mai vizibila forma de comunicatie a unei firme cu clientii actuali si potentiali, cuprinzand totalitatea actiunilor care au ca scop prezentarea indirecta (nepersonala) a unui mesaj in legatura cu un produs, serviciu, marca sau firma de catre orice sustinator (platitor identificat).
Publicitatea este o forma platita de prezentare si promovare impersonala a ideilor, bunurilor sau serviciilor prin mijloacele de informare in masa: ziare, reviste, programe de radio si TV de catre o firma bine specializata. Multe organizatii folosesc publicitatea pentru a transmite unui anumit public mesaje referitoare la ele insele, la produsele si serviciile lor la modul lor de comportament, cu scopul de a determina un raspuns din partea acestuia. Raspunsul poate fi de natura perceptuala: de exemplu, consumatorul isi formeaza anumite pareri in legatura cu un produs sau o marca, ori acestea pot fi schimbate de catre o reclama. El poate fi de natura comportamentala: de exemplu consumatorul cumpara sau sporeste cantitatea cumparata. La publicitate nu apeleaza numai firmele, ci si organizatii cu scop nelucrativ si institutii sociale, cum ar fi institutiile filantropice, mizee si organizatiile religioase care-si promoveaza cauza in randul unui public divers.
Publicitatea este o buna metoda de a informa, de a convinge sau de a motiva consumatorii existenti sau pe cei potentiali cu privire la un produs, un serviciu sau o marca.


Fisiere in arhiva (1):

  • Promovarea in Turism.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!