Proiectarea unui Sejur Ecoturistic - Delta Dunarii

Extras din referat Cum descarc?

Alegerea destinatiei Locatie: Delta Dunarii 
De ce Delta Dunarii?
Delta Dunarii, cel mai tanar pamant romanesc, este un vast mediu natural ce concentreaza toate speciile vegetal-lacustre ale Europei, precum si o fauna variata si bogata. Supranumita si raiul pestilor si a pasarilor, Delta Dunarii reprezinta cel mai important loc de popas pentru pasarile migratoare ce calatoresc intre regiunea tropicala si cea arctica.
Suprafata Deltei Dunarii este de aproximativ 4180 km2 , dar daca luam in considerare si complexul lagunar Razim -Sinoie si limanul Dunarii, aceasta suprafata se extinde la aproximativ 5500 km2 , fiind a doua delta ca marime din Europa, dupa delta fluviului Volga. Delta Dunarii apartine intr-un procent de 82% Romaniei, restul fiind localizata pe teritoriul Ucrainei.
In triunghiul verde al Deltei, se reflecta medii de viata multiple.Un tinut exotic cu peste 1830 de specii de copaci si plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluste, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de pasari si 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice si monumente ale naturii.
In apele sale traiesc 133 de specii de pesti, ce constituie o sursa importanta de hrana pentru pasari si mamifere acvatice precum si o importanta resursa stiintifica si economica.
In decembrie 1990, Delta Dunarii a intrat in patrimoniul mondial al UNESCO ca rezervatie a biosferei, dobandind maxima recunoastere internationala prin acceptarea de a figura pe Lista UNESCO a Patrimoniului Natural si Cultural Mondial.
Motivul principal pentru care Delta a devenit rezervatie a biosferei a fost acela ca, in comparatie cu alte delte ale Europei si chiar ale Terrei, aici natura a rezistat actiunii daunatoare a omului si s-au pastrat nealterate atat peisajul cat si diversitatea biologica pe care aceasta adaposteste. Cele aproape 400 de lacuri de diferite marimi, intinsele stufarii, padurile de stejar si frasin, dunele de nisip, plajele de pe litoralul marin sunt doar cateva din componentele peisajului deltaic care constituie medii optime pentru mai mult de 5.000 de specii de plante si animale. Mai mult decat atat, rezervatia se distinge prin numarul mare de exemplare la multe specii care in zilele noastre sunt rare
sau lipsesc din alte zone ale continentului.
Tot aici se afla cele mai multe specii de plante medicinale (195) dar si cele mai mari suprafete acoperite cu stuf de pe glob si 2 paduri unice in Europa, formate din stejari seculari si liane mediteraneene (Padurile Letea si Caraorman).
Peste 3.400 de specii de animale au fost identificate de catre cercetatori pe teritoriul rezervatiei din care 37 gasite aici pentru prima oara in lume (o specie de vierme, 5 specii de paianjeni, 30 specii insecte si o specie de peste).
Reteaua hidrografica a Deltei Dunarii este destul de complexa , prezentand un interes deosebit din punct de vedere geografic, economic, precum si turistic. Ea asigura alimentarea cu apa a lacurilor, precum si navigabilitatea.
Cadrul natural pitoresc, istoria locului, litoralul marii, plimbarile si pescuitul, linistea, sunt pro-argumente pentru a vizita Delta Dunarii.
Alegerea perioadei Perioada: 10-16 Iulie 2009
In Delta Dunarii incepand din iulie si pana la sfarsitul lunii septembrie vara ne este cunoscuta ca cel mai frumos anotimp din tara. Este sezonul in care precipitatiile descresc, avand un numar mare de zile cu cer senin. Este perioada prielnica activitatilor eco-turistice: bird watching; team building(concursuri de pescuit; concurs de inot si sarituri in apa; test de orientare). 
Tema: Surprinderea in natura ce ne inconjoara, viata salbatica asa cum este ea, lupta pentru supravietuire. Observarea animalelor, pasarilor si vegetatiei in mediul lor natural; descoperirea unor obiceiuri si traditii.
Transport
Dus:
6:30 a.m.- Plecare din Cluj-Napoca spre Tulcea, din parcarea Salii Polivalente, cu un autocar al firmei Amad Touristik. Cost=90 ron 
20:30 p.m.- Sosesc la Tulcea pentru imbarcare cu nava rapida spre Sulina 
Cost=45 ron/persoana
21:30 p.m.-Sosesc la Sulina , ma cazez la Pensiunea Mila 2 Cost=100 ron/noapte
Intors:
09:00 a.m.-Imbarcarea cu nava rapida din Sf. Gheorghe spre Tulcea Cost=50 ron/persoana
11:00 a.m.-Sosesc la Tulcea 
11:30 a.m.-Plecare din Tulcea spre Cluj-Napoca, cu autocarul firmei Amad Touristik Cost=90 ron 
04:30 a.m.-Ajung in punctul initial al plecarii- parcarea Salii Polivalente,Cluj-Napoca
Traseul eco-turistic 
Ziua I- 10 Iulie 
? 6:30 a.m.-plecare din Cluj-Napoca spre Tulcea, din parcarea Salii Polivalente, cu un autocar al firmei Amad Touristik. Cost=90 ron
? 20:30 p.m.- Sosesc la Tulcea pentru imbarcare cu nava rapida spre Sulina 
Cost=45 ron/persoana
? 21:30 p.m.-Sosesc la Sulina, ma cazez la Pensiunea Mila 2 Cost=100 ron/noapte
35 ron/cina


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui Sejur Ecoturistic - Delta Dunarii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!