Proiectarea unui Sejur Ecoturistic

Extras din referat Cum descarc?

DESTINATIA : Parcul National Piatra Craiului
In vestul si nord-vestul Culoarului Rucar-Bran se inalta impunatoare creasta Pietrei Craiului, care constituie unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice ale muntilor nostrii.
Parcul National Piatra Craiului se extinde pe raza judetelor Brasov si Arges, incluzand suprafete apartinand localitatilor Zarnesti, Moeciu (satele Magura si Pestera), Bran, Rucar si Dambovicioara. 
Piatra Craiului poate fi impartita in trei subunitati distincte, separate prin limite naturale clare (Saua Funduri, Curmatura Pietrei Craiului) si anume in: Piatra Craiului Mare, Piatra Craiului Mica si Pietricica.
In zona Piatra Craiului se gaseste o vegetatie mai putin bogata in specii datorita preponderentei aproape absolute a calcarelor. Totusi se gasesc specii unice in lume de flora si fauna, unele dintre ele, asa cum ar fi Garofita Pietrei Craiului (Dianthus Callizonus) fiind faimoase. Alte specii protejate sunt floarea de colt(Leontopodium alpinum) si Galbenele (Ligularia-Sibirica). Parcul National Piatra Craiului adaposteste un numar impresionat de specii de orhidee de munte. Orhideele din zonele temperate sunt mici si nu au o infatisare atat de spectaculoasa. Printre speciile de animale amintim capra neagra (Rupicapra rupicapra), declarata monument al naturii,cocosul de munte, capriorul, mistretul, ursul carpatin, rasul, vulpea, lupul, veverita.
Piatra Craiului adaposteste un numar mare de specii de fluturi, pana pana in prezent fiind identificate peste 216 de specii unele rare sau endemic. Parcul National Piatra Craiului detine o ornitofauna bogata, reprezentata prin cele 111 specii identificate pana in prezent pe acest teritoriu, din acest punct de vedere fiind o zona ideala pentru observarea pasarilor. Multe dintre acestea sunt mentionate ca specii strict protejate in Conventia de la Berna. Se gasesc 21 de specii de lilieci. 
Rezervatia Naturala Piatra Craiului A fost instituita in anul 1938 si cuprinde mai mult de 1.200 de hectare din Piatra Craiului.
Sejur 6 zile
Pensiunea Ecoturistica Mosorel
Parcului National Piatra Craiului
Perioada 15 - 21 august
Prin pozitia geografica, Parcul National Piatra Craiului, se incadreaza zonal in clima temperata in general, clima masivului nu difera mult de a celorlalte zone montane invecinate. Totusi, pozitia geografica, inaltimea, orientarea si configuratia reliefului imprima climei unele particularitati locale.
Am ales aceasta perioada deoarece in lunile mai - iulie cad 47-52% din totalul precipitatiilor dintr-un an. Este perioada recomandata pentru turisti ca sa poata admira cu usurinta locurile fara sa ii impiedice ploile.
Acest sejur este organizat de administratorii pensiunii in colaborare cu Ocolulul Silvic si se deruleaza pe parcursul a 6 zile in grupuri de 5 - 15 persoane.
Prezentare pensiune
Situata in Parcul Natioanl Piatra Craiului, in satul Magura, inconjurata de un decor natural rupt din poveste, pensiunea noastra va pune la dispozitie: 
- 10 camere 
- 6 casute din lemn 
- sala de mese 
Fiecare camera dispune de baie proprie ( dotata cu cabina de dus, spatiu generos, iluminata natural si artificial ), televizor, televiziune prin satelit, balcon. 
Sala de mese cu o capacitate de 30 locuri, este destinata oaspetilor nostri pentru servirea meselor principale, pentru organizarea de intalniri si petreceri, cu bucatarie complet mobilata la dispozitia dvs., decorata in stil rustic. 
Ne gandim si la copii dvs , si va oferim pentru ei programe de creatie si de pictura, sa ii tina ocupati cat timp va savurati cafeaua furati de peisajele unice.
Baza materiala:
Cazare la pensiunea Mosorel 
Echipament de teren asigurat
Echipament media
Traseul eco-turistic 
Desfasurare program 
Traseu: 
Programul este structurat astfel incat pe langa relaxare turistul sa afle cat mai multe informatii despre locurile, traditiile si obiceiurile regiunii.
ZIUA I 
La ora 07.30 am, plecare din Cluj-Napoca, parcarea de la Sala Sporturilor. Durata calatoriei aproximativ 6 ore. Se ajunge la pensiune.
Turistii sunt cazati, apoi le sunt prezentate documente informative despre zona.
Sunt prezentate traseele si obiectivele pe care va trebui sa le urmeze;
Servirea mesei de pranz;
Dupa masa o scurta plimbare prin imprejurimi.
Cine si participarea, dupa voie,la povestirile unui localnic.
ZIUA II
Servirea micului dejun intre orele 07.30 - 08.30.
La ora 9 plecare pentru a vizita: 
- Castelul Bran 
- Orasul medieval Brasov (cu Biserica Neagra, Poarta Ecaterinei, Strada Sforii si Turnul Negru)
- Bisericile fortificate de la Cristian, Vulcan si Prejmer
- Castelul Peles
Program liber o jumatate de ora pentru ca turistii sa poate cumpara suveniruri
Pranzul se serveste in orasul Brasov, la restaurantul Casa Padurarului.
La ora 20 se serveste cina la pensiune.
ZIUA III
Mic dejun intre orele 07.30 - 08.30
Traseu Rezervatia Piatra Craiului: 
- Traseul Zarnesti - Cabana Curmatura prin Valea Crapaturii 2.30-3.30 h
Pranzul se serveste intre orele 13.00-14.00. 
Excursii cu carute cu cai prin imprejurimi; participarea la activitatile/muncile de la pensiune (cosit, se da de mancare la animale, se curata plantele, se culeg legume/fructe).
Cina se serveste la ora 19.00-20.00.
ZIUA IV 
Mic dejun intre orele 08.00-09.00.
La pranz se serveste mancare rece, deoarece fiecare turist isi primeste pachetul propriu pentru traseu.
Traseu Rezervatia Piatra Craiului:
- Traseul Zarnesti - Cabana Curmatura prin Prapastiile Zarnestiului 3.30-4.30 h
Cina se serveste intre orele 19.00-20.00


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui Sejur Ecoturistic.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!