Program turistic international-India

Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I- Alegerea tipului de program turistic international
1.1. Titlul programului turistic.
"Deliciile Indiei" este este denumirea sub care va fi lansat pe piata turistica acest program international cu caracter cultural si gastronomic.
1.2. Tara in care se desfasoara programul turistic international si durata acestuia.
Pachetul turistic international are ca destinatie India, binecunoscuta ca o tara a conflictelor, a religiilor si monumentelor stravechi. Circuitul se desfasoara pe o durata de 12 nopti, traseul fiind urmatorul: DELHI - KATHMANDU - VARANASI - KHAJURAHO - JHANSI - AGRA - JAIPUR - DELHI.
O vizita in India, creeaza sentimentul unui alt univers. Insa India reprezinta mai mult de atat este taramul unde traditia si religia se intalnesc cu prezentul dand astfel nastere unui spatiu al contradinctiilor. O excursie in India este un adevarat asalt asupra tuturor simturilor. Calatorii prin calduri pline de praf, zapezi reci in nord, strazile inguste si pline de biciclete, ricse, motociclete, camioane si bineinteles vaci sfinte - simbolul national. Furnicarul colorat continua pe strazi si in piete printre turisti de toate natiile, oameni sfinti - yoghini, oameni de afaceri, imblanzitori de serpi, copii, cersetori, si maimute. Unele dintre cele mai magistrale privelisti vi se vor dezvalui ochilor: Taj Mahal,Gangele,Himalaya. India, cu bogata ei varietate pare ca o serie de tari reunite pe acelasi teritoriu. Calatorind prin diferite regiuni, vei fi expus la schimbari majore in ceea ce priveste bucataria traditionala, imbracamintea, limba, religia, obiceiurile si traditiile. 
Cu peste un miliard de locuitori, India este a doua tara din lume ca marime a populatiei fiind intrecuta doar de China.
1.3. Piata tinta 
Acest produs,creat si distribuit de agentie, se adreseaza unui segment de populatie cu venituri mari. Clientii vizati, in special populatia activa cu o varsta cuprinsa intre 23-45 ani, vor avea posibiltatea de a cunoaste delicatese ale bucatariei indiene intr-un circuit surprinzator prin maretele constructii ale Indiei.
Pentru descrierea obiectivelor turistice agentia a apelat la un ghid  local de limba engleza, insotitor de grup roman, iar pentru protectia grupului vor exista escorte ce vor insoti grupul de-a lungul calatoriei.
Grupul de turisti va fi compus din minim 25 persoane.
Capitolul II. Descrierea programului turistic
2.1 Transportul
- Transportul se va realiza cu avionul, compania KLM, Bucuresti - Delhi Bucuresti, via Amsterdam.
- Alte transferuri in cadrul circuitului: transport cu avionul, companii locale, Dehli- Kathmandu - Varanasi - Khajuraho; transport cu trenul expres Jhansi- Agra  si transport cu autocar local conform itinerariului; plimbare cu elefantul la Jaipur si cu barca la Varanasi.
2.2 Cazarea
Pe durata circuitului cazarea (din cele 12 nopti) se va realiza in destinatii diferite astfel: 10 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de 3*:
- 2 nopti in Delhi: Tanisha Villa Hotel situat langa aeroportul din New Delhi; facilitati: aer conditionat, telefon, televizor, room-service.
- 2 nopti in Kathmandu: Kathmandu.Guest House situat in centrul orasului, la distante acceptabile de cele mai importante obiective turistice; facilitate: aer conditionat, telefon, televizor, DVD, gradina, bar, bahal cafe.
- 1 noapte Varanasi: Pallavi International, situat la 24 km de aieroport si 1 km de centrul orasului; facilitati: telefon, televizor, room-service, gradini, parcari, piscina.
- 1 noapte Khajuraho: Green Wood Hotel, situat in apropiere de centrul orasului; facilitate: aer conditionat, telefon, televizor, room-service, gradini.
- 2 nopti Agra: Amar, situat la 7 km de aeroport, 10-15 min cu masina catre Taj-Mahal; facilitati: televizor, gradina, bar, restaurant.
- 2 nopti Jaipur: Umaid Mahal Hotel, central; facilitati: telefon; televiziune prin satelit/ cablu; aer conditionat; uscator de par;
2.3 Alimentatia
Bucataria indiana este impresionanta. Este una dintre cele mai complexe din lume, fiind totodata printre cele mai bogate in condimente speciale, caracteristice prin parfumul si savoarea lor. Considerata si granarul Indiei, regiunea de nord, este reprezentativa prin varietatea painii, a carnii preparate la gratar, a unor sosuri (putine la numar) si prin preferinta pentru iaurt. Importantele traditii culinare mediorientale ce au traversat zona de-a lungul timpului, se regasesc in: pilao persan (amestec de orez si carne parfumata cu sofran sau boia de ardei, biryani (un fel de mancare in care orezul acopera un amestec bine condimentat de carne, legume sau cateodata chiar peste) si celebrele frigarui.
Alimentatia turistilor se va realiza diferit de la un hotel la altul, punandu-se accent pe prezentarea felurilor specifice zonei, fiind vorba de un circuit gastronomic. Pranzurile si uneori cina vor fi luate in diverse restaurante din Delhi, Agra, Jaipur, in statiunea cu specific rural din Varanasi si degustari in marile centre comerciale sau bazare din localitatile mentionate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Program turistic international-India.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!