Program Turistic Delta Dunarii

Extras din referat Cum descarc?

Programul turistic combina agitatia,viata de noapte si antropicul Bucurestiului, cu viata retrasa si naturala a orasului Tulcea- principala poarta de acces catre Delta Dunarii; cu bogatia naturala a acesteia -cel mai important habitat acvatic al Europei; cu istoria site-ului arheologic Histria; cu orasul Constanta si statiunea Costinesti-atat de pline de viata si cu sanctitatea manastirilor Sfanta Maria Techirghiol-una dintre cele mai frumoase manastiri din Dobrogea, Manastirea Dervent si Manastirea Cernica.
ZIUA 1: BUCURESTI -TULCEA/ SFANTA MANASTIRE SAON- MURIGHIOL (UZLINA)-280 KM.
Intalnire la aeroportul Henri Coanda, din Bucuresti. De aici, grupul va pleca catre Tulcea, unde prima oprire va fi la Sfanta Manastire Saon.
- Manastirea Saon a luat fiinta in anul 1846, prin venirea unor calugari de la Celic Dere. La 1 septembrie 1909, episcopul Nifon a pus temelia bisericii cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului. In urma Decretului 410/1959, manastirea este desfiintata, fiind reinfiintata in 1972 ca metoc al Arhiepiscopiei Tomisului si Dunarii de Jos. In 1990 a redevenit manastire de sine statatoare. Biserica veche, paraclisul si clopotnita se pastreaza pana astazi, fiind renovate in mai multe randuri.
Pranzul va fi servit la manastire, servit de catre maicutele care conduc o ferma proprie pe maul lacului Parches. Dupa pranz, grupul va vizita manastirea si biserica. Cazarea va avea loc la un hotel plutitor de 4****.Deschiderea croazierei, cu un cocktail de primire.Servirea cinei, in timp ce vasul se afunda si mai mult in Delta.
ZIUA a-2-a: BRATUL SFANTU GHEORGHE- UZLINA- LACURILE UZLINA, ISAC, CHIRIL SI PERIVOLOFCA- SFANTU GHEORGHE- BRATUL SFANTU GHEORGHE.
O serie de sate se ingana pe malul bratului Sfantu Gheorghe, care se intinde pe aproximativ 70 km si care transporta cca 23% din totalul debitului de apa al Dunarii. Mahmudia si Dunavatu de Jos au fost descoperite fie pe sau aproape de vestigii romane, grecesti si byzantine.
- Sunt posibile si excursii optionale.
- Dunavatu de Jos este un vechi satuc pescaresc ce apartine comunei Murighiol fiind cel mai indepartat loc accesibil pe sosea in inima Deltei Dunarii si are avantajul conexiunii directe pe sosea cu orasul Tulcea. De aici se poate ajunge foarte usor la Lacul Razelm si canalele din apropiere. Satul se afla la o distanta de 46 de km de Tulcea si la 9 km de Murighiol. Peisajul este mirific in orice anotimp iar conditiile de cazare sunt excelente.
ZIUA a-3-a: SULINA- VIZITAREA INSULEI SAHALIN
Langa satul Sfantu Gheorghe se afla o alta destinatie ce trebuie vazuta: insula Shakalin( sau Sacalin).Este locul unde Dunarea si-a adunat aluviunile, si de la an la an se poate vedea cum tarmul creste, devenind astfel un loc important de hranire pentru multe specii.
- Admirarea pasarilor. Pentru cei atrasi de aceasta activitate, Delta Dunarii este un adevarat paradis, oferind posibilitatea de a admira mai mult de 300 de specii de pasari native si migratoare, aici incluzand vulturii, egretele, cormoranii, gastele, ibisii, pelicanii si lebedele.Localizata pe paralela 45, Delta Dunarii constituie un punct de oprire perfect intre Ecuator si Polul Nord pentru milioane de pasari migratoare.
- Insula Sahalin este o insula nou formata, in Marea Neagra la mica distanta de coasta romaneasca, in dreptul bratului Sfantu Gheorghe Initial Insula Sacalin era formata din doua insule mai mici: Sacalinu Mare si Sacalinu Mic. Insa cu timpul cele doua s-au unit si au format o masa unitara de pamant cu suprafata de 21.410 hectare.
Guvernul Romaniei a declarat zona o rezervatie a biosferei si a interzis popularea insulei, inca din anul 1938. In prezent este interzis si accesul turistilor.
In insula se afla o mare varietate de pasari, mamifere si reptile. Aici se regasesc cele mai mari colonii de chire de mare si pelicani creti, insula fiind principala zona de cuibarit, hranire si iernare a acestor specii. Pe insula au fost recenzate un numar de 229 de specii de pasari. In apele insulei se gasesc pesti rari, sturioni, dar si plante rare, cum ar fi varza de mare si canarul baltii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Program Turistic Delta Dunarii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!