Program de valorificare a potențialului turistic al Județului Neamț

Cuprins referat Cum descarc?

I. DATE GENERALE ALE JUDETULUI NEAMT 2
II.POTENTIALUL TURISTIC AL JUDETULUI NEAMT 3
III.ANALIZA BAZEI TEHNICO-MATERIALE SI OFERTEI DE SERVICII 6
V.FORME DE TURISM PRACTICATE IN JUDET 7
VI.PROPUNERI PENTRU VALORIFICARE A RESURSELOR TURISTICE 9


Extras din referat Cum descarc?

PROGRAM DE VALORIFIFICARE A POTENTIALULUI TURISTIC AL JUDETULUI NEAMT
I.Date generale ale judetului Neamt
Cele mai vechi urme de locuire umana de pe teritoriul actual al judetului Neamt dateaza din paleoliticul superior (cca. 100.000 ani i.e.n.), ele fiind evidentiate indeosebi pe Valea Bistritei, unde s-au descoperit numeroase situri arheologice. 
Evolutia comunitatilor umane, concentrarea lor in adevarate sate, introducerea uneltelor din piatra slefuita, corn, os, lut ars, pe langa cele din silex, diversificarea tehnicilor de modelare si de decorare a ceramicii, dezvoltarea vietii spirituale, toate acestea au condus treptat la formarea celei mai stralucite civilizatii preistorice a Europei: Complexul Precucuteni-Cucuteni-Tripolie (aprox. 4.200 - 2.600 i.e.n.). Cercetarile efectuate de catre specialistii Muzeului de Istorie Piatra Neamt in statiunile arheologice de la Izvoare-Piatra Neamt, Traian-Dealul Viei, Tarpesti, Frumusica, Calu, Valeni, Ghelaiesti, dar si in alte locuri, au evidentiat in special valoarea plasticii antropomorfe si zoomorfe, a ceramicii pictate, aducand o contributie de exceptie la o mai buna cunoastere a acestei civilizatii. De altfel, salile acestui muzeu adapostesc cea mai impresionanta colectie de obiecte apartinand acestei culturi. 
Semnificative pentru perioada secolelor VIII-IX sunt asezarile de la Bornis-Dragomiresti, Izvoare-Bahna, Poiana-Dulcesti si Brasauti-Dumbrava Rosie, care apartin culturii Dridu. 
Informatiile privitoare la primele doua secole ale mileniului II sunt insuficiente sau prea putin analizate. In schimb se cunosc suficiente elemente legate de populatia autohtona a secolului XIII, dar mai ales despre asezarile medievale de la Piatra-Neamt - Batca Doamnei si Pietricica. 
Judetul Neamt se afla in nord-estul Romaniei, la limita dintre Carpatii Orientali si Podisul Moldovei, la o distanta de 350 km de Bucuresti, cca. 325 km de Cluj Napoca, 620 km de Timisoara sau cca. 480 km de Constanta. Invecinat cu judetele Suceava la nord, Harghita la vest, Bacau la sud si cu judetele Iasi si Vaslui la est, se incadreaza, din punct de vedere geografic, intre 46040' si 47020' latitudine nordica si 25043' si 27015' longitudine estica.
Conform unui bilant statistic al Directiei Regionale de Statistica Neamt, la sfarsitul anului 2006, populatia judetului Neamt a fost de 568.808 locuitori, din care 280.670 barbati si 288.138 femei. 
Densitatea populatiei la 1 iulie 2006 este de 96 loc./kmp.Cele mai mari densitati se intalnesc in zonele municipiilor Piatra Neamt si Roman. Judetul Neamt contine 5 orase: Piatra Neamt - municipiu, resedinta de judet (populatie ~ 135.000) , Roman - municipiu (populatie ~ 80.000) , Targu Neamt (populatie ~ 20.000), Bicaz (populatie ~ 9.000), Roznov (populatie ~ 9.000) .
Suprafata este de 5.896,16 km2, reprezentand 2,5% din suprafata Romaniei. 
Ramuri economice preponderente: industria chimica, industria metalurgica, industria prelucrarii lemnului, industria usoara, industria materialelor de constructii si industria alimentara 
Mass-media: cotidianele Ceahlaul, Monitorul de Neamt si Roman, Ziarul de Roman, Vestea, posturile de televiziune Tv M & Pro-Tv, Tele 7 Neamt, Tele M, 1TV, RomTV, posturile de radio Radio M Plus, Radio Terra, Radio Unu. 
Caile de acces :
Statiile C.F.R. cele mai apropiate:
Bicaz, pe linia Bacau - Piatra-Neamt - Bicaz.
Targu Neamt, pe linia Pascani - Targu Neamt. Din Targu Neamt exista legatura cu autobuzul catre Durau (pe DN 15B).
Statiile de autobuz cele mai apropiate: Bicaz Dodeni si Bicaz-Baraj, pe traseele Piatra-Neamt - Bicaz - Poiana Teiului - Vatra Dornei si Piatra-Neamt - Bicaz - Tulghes - Borsec;
Statia Bicaz-centru, pe traseul Piatra-Neamt - Bicaz - Lacu Rosu - Gheorghieni.
Drum de acces: din Bicaz, pe soseaua care duce la barajul hidrocentralei (DN15) pana la confluenta paraului Izvorul Muntelui cu Bistrita (5 km), apoi pe un drum local modernizat (DJ 155 F) de-a lungul paraului, distanta 12 km, marcaj banda rosie.
De asemenea exista curse ce pleaca din autogara Piatra-Neamt pe traseele: 
Piatra-Neamt - Bicaz - Durau 
Piatra-Neamt - Bicaz - Gheorghieni 
Piatra-Neamt - Bicaz - Vatra Dornei


Fisiere in arhiva (1):

  • Program de Valorificare a Potentialului Turistic al Judetului Neamt.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!