Program de Valorificare a Potentialului Turistic al Judetului Bacau

Cuprins referat Cum descarc?

Cap. 1. Localizarea si caracterizarea judetului 3
1.1. Scurt istoric 3
1.2. Asezare geografica 3
1.3. Cai de acces 3
1.4. Nivel de dezvoltare economica 4
Cap. 2. Prezentarea potentialului turistic al judetului 5
2.1. Resurse turistice naturale 7
2.2. Resurse turistice antropice 9
2.3. Principalele trasee turistice din zona 10
Cap. 3. Analiza bazei tehnico-materiale si a ofertei de servicii turistice 12
3.1. Unitati de cazare si alimentatie 12
3.2. Instalatii de agrement 14
3.3. Instalatii de tratament 16
Cap. 4. Analiza circulatiei turistice 17
Cap. 5. Propuneri de valorificare 22


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Principalul motiv care a determinat alegerea judetului Bacau ca tema de proiect a fost faptul ca, desi acesta nu este considerat un judet foarte atractiv din punct de vedere turistic, el detine un patrimoniu turistic natural si antropic foarte bogat doar ca nu este si valorificat in totalitate.
In primul capitol al proiectului am localizat si caracterizat judetul impreuna cu istoricul, caile de acces si nivelul de dezvoltare al acestuia.
In al doilea capitol s-a realizat o prezentare a potentialului turistic al Bacaului, urmand ca in capitolul trei sa se faca o analiza a bazei tehnico-materiale si a ofertei de servicii turistice. 
In ceea ce priveste ultimele doua capitole s-a analizat circulatia turistica si s-au prezentat propunerile de valorificare ale judetului Bacau.
Cap. 1. Localizarea si caracterizarea judetului Bacau
1.1. Scurt istoric
Bacaul, ca asezare omeneasca, este foarte vechi, inceputurile lui pierzandu-se in negura timpului, inca din paleolitic. In ceea ce priveste originea numelui Bacau, istoricii sustin ca denumirea ar proveni de la un oarecare Bako, de la zeul Bachos, sau de la baca, fructul vitei de vie, ce se cultiva mult in aceste parti. Conservarea urmelor paleolitice confirma existenta omului pe teritoriul judetului Bacau inainte de anul 10.000 i.Hr. atestata de numeroase descoperiri arheologice (statiunea de la Lespezi -paleoliticul timpuriu, Podeni-neoliticul cucutenian, Mandrisca si Costisa-din epoca bronzului etc.)
In perioada glorioasei domnii a lui Stefan cel Mare, locuitorii tinutului Bacau au luptat contra turcilor si a altor cotropitori aparand cu sangele lor independenta si limba neamului romanesc.
Desi pare un judet monoton, la o privire mai atenta, ascunse printre cladirile impunatoare care marcheaza dezvoltarea recenta a orasului, apar locatii cochete care pot dezvalui o puternica amprenta culturala a orasului.
1.2. Asezare geografica
Judetul Bacau este situat in partea de Est a Romaniei, in regiunea Moldovei. Variatia reliefului arata distributia egala a muntilor, dealurilor, platourilor si campiilor, scazand in altitudine de la 1.664 m in vest (Muntii Tarcaului) la 100 m in est (Valea Siretului). Reteaua hidrografica este alcatuita in principal din apele din bazinul mijlociu al Siretului si din lacurile de acumulare construite pe cursurile inferioare ale raurilor Bistrita, Tazlau, Uz si Siret. 
Din punct de vedere administrativ, judetul cuprinde 3 municipii: Bacau, Onesti, Moinesti, 5 orase: Buhusi, Comanesti, Darmanesti, Targu Ocna, Slanic-Moldova si un numar de 79 de comune.
1.3. Cai de acces
Bacaul este un important nod rutier. Drumurile care se intersecteaza aici sunt: 
- drumul european E85, cel mai important drum ce trece prin oras, pentru ca il leaga de Bucuresti, Ploiesti, Suceava si Iasi.
- drumul E57 care duce la Brasov si in toata partea de vest a tarii
- DN 2F care face legatura municipiului cu orasele Vaslui si Barlad
- DN 2G cu Moinesti, Comanesti si Miercurea Ciuc
- DN 15 cu Piatra Neamt si Bicaz
Pe cale feroviara legaturile nationale si internationale se realizeaza prin reteaua CFR. De asemenea, judetul detine si un aeroport, aeroportul Bacau care este cel mai mare aeroport din Moldova si unul din cele mai mari ale tarii deservind nu numai locuitorii orasului Bacau, insa si pe cei din judetele alaturate : Neamt, Vaslui, Vrancea, Covasna, Galati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Program de Valorificare a Potentialului Turistic al Judetului Bacau.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!