Program de Organizare si Comercializare a Produsului Turistic

Extras din referat Cum descarc?

1.ENUNTAREA TEMEI PRODUSULUI TURISTIC.JUSTIFICARE
Prin diversitatea impresionanta a habitatelor si a formelor de viata pe care le gazduieste intr-un spatiu relativ restrans, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii constituie un adevarat muzeu al biodiversitatii, o banca naturala de gene de o valoare inestimabila pentru patrimoniul natural universal. 
Delta Dunarii este un loc unic nu numai in Europa ci si intre alte ecosisteme similare datorita diversitatii mari, resurselor sale si a cadrului natural frumos. A fost declarata rezervatie a biosferei de catre Guvernul Romaniei in 1990, hotarare confirmata prin Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Delta Dunarii, modificata si completata prin Legea nr. 454/2001. 
Delta Dunarii este cel mai tanar pamant din Europa, fiind unica delta din lume , declarata in intregime rezervatie a biosferei. Din punct de vedere al importantei ecologice, delta ocupa locul al 3-lea in cele 300 de rezervatii din lume. Vegetatia extrem de bogata a Deltei Dunarii poate fi clasificata in plante plutitoare, insulite plutitoare de trestie si plante care cresc pe pamant tare. O flora densa este intalnita peste tot in delta. In lacuri se gasesc plante acvatice ale caror radacini se impletesc cu rizomii trestiei si formeaza o saltea groasa. Exista doua rezervatii renumite: padurile ecuatoriale de la Letea si Caraorman ce contin plante taratoare, stejari argintii (cativa copaci sunt mai batrini de 150 de ani si inalti de 25 m), ulmi, anini negri, plopi albi si negri, salcii, frasini etc.
Biodiversitatea Dunarii consta in: 30 de tipuri de ecosisteme, peste 5000 de specii de flora si fauna, cea mai mare parte a populatiei de pelican comun (8000 de exemplare) si pelican cret (200 de exemplare), 60% din populatia mondiala de cormoran mic, 50% din populatia mondiala de gasca cu gat rosu.
Fauna intalnita aici include peste 300 de varietati de pasari de apa, 176 cuibaresc in Delta Dunarii si 178 sunt strict protejate de lege. Specialistii observa cinci categorii diferite de pasari : mediteraniene, europene, siberiene, mongoleze si chinezesti. Vanatoarea nu este permisa in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii pentru a proteja viata salbatica.
In Delta Dunarii pescuitul este permis pe tot timpul anului cu exceptia unei perioade de 60 de zile, cu incepere din 1 aprilie, cand pestii depun icre.
2. INDICAREA TRASEULUI CU PREZENTAREA LOCALITATILOR SI A OBIECTIVELOR VIZITATE
Traseul propus a fi strabatut este urmatorul: Bucuresti -Tulcea (Biserica Sfantul Nicolae (1865), Moscheia Azzizie (1924) precum si Muzeul de Stiinte ale Naturii) - navigare pe Bratul Sulina (epava navei Rostock) - Maliuc (satul) - Mila 23 (asezarile, flora si fauna) - Crisan (centrul ecologic despre lupta contra poluarii) - navigare pe Dunarea Veche - Letea (flora si fauna) - Sulina (Vechiul Far, Biserica ortodoxa (sec.XX), Cimitirul maritim, plaja) - Caraorman (padurea Caraorman, dunele de nisip, plaja, cherhanaua) - Tulcea (Festivalul International de Muzica Folk)
3. ELEMENTE DE PREZENTARE GENERALA
o numar de turisti: 17
o numar de ghizi: 1
o numar de soferi: 1
o mijloace de transport folosite: microbuz, hotel plutitor (de trei stele), nava de calatorie, barci cu rame
km (ziua I: 263km pe uscat si 17,3km pe apa, ziua a II-a: 29,3km pe apa, ziua a III-a: 32,4km pe apa, ziua a IV-a:20,3km pe apa, ziua a VI-a 52,7km pe apa si 263km pe uscat)
o numar de zile: 7 zile, 6 nopti
o perioada de desfasurare: 1-7 august
o conditii de participare: licenta pentru pescuit, detinerea de scule de pescuit (nu este inclusa in pret inchirierea uneltelor de pescuit) 
o sugestii de calatorie: palarie, cizme din cauciuc, ochelari de soare, incaltaminte usoara
o pret informativ: 700 RON/persoana.


Fisiere in arhiva (1):

  • Program de Organizare si Comercializare a Produsului Turistic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!