Profilul orașului Predeal

Extras din referat Cum descarc?

Profilul orasului Predeal
Predealul, este una dintre cele mai frumoase si attractive statiuni din Romania, fiind situat in centrul tarii si al Carpatilor. Pe tot parcursul anului, statiunea Predeal este cautata pentru odihna, excursii, drumetii la cabane, drumetii in muntii ce o inconjoara.
Pozitie geografica
Este situate la 25?26' longitudine estica si 45?30' latitudine nordica, in partea de nord a judetului Brasov, la cumpana apelor Timis si Prahova, avand ca vecini: in sud Azuga, in sud-vest Busteni, in nord-vest Rasnov, in nord Brasov, iar in nord-est Sacele. Deasemenea Predealul este inconjurat de muntii: Piatra Mare, in nord, Garbova in est si sud, Bucegi in sud-vest si Postavarul in nord-vest.
Suprafata
Suprafata totala a orasului este de 5939 ha, din care 877 ha suprafata agricola, 3756 ha padure, 231 ha apa, 82 ha drumuri, 185 ha zona de ski si 708 ha zona non-productiva.
Hidrografie
Predealul este strabatut de mai multe rauri: Polistoaca, Joita, Teascul, Rasnoava, Leuca, Tmis, iar cel mai important este raul Prahova, unul dintre afluentii Ialomitei. Acest rau izvoraste din Predeal, din zona stadionului, de la o altitudine de 1046m.
Climatul
Climatul Predealului este submontan, cu aer uscat si ozonat. Bioclimatul este tonic, stimulataor, caracterizat de o presiune atmosferica scazuta si de cea mai mare solarizare de pe Valea Prahovei.
Economie
Fara a fi afectat de vreo industrie poluanta, Predealul, ii face pe locuitorii sai mandrii de continua dezvoltare a turismului, datorata modernizarii partiilor de ski si sporirea numarului de locuri de cazare.
In prezent, la inceputul anului 2006, 248 companii ofereau servicii si vanzari in Predeal.


Fisiere in arhiva (1):

  • Profilul Orasului Predeal.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!