Problemele Cauzate de Dezvoltarea Turismului

Cuprins referat Cum descarc?

1.Introducere 3
2. Rolul amenajarilor turistice 6
3. Scurta concluzie 8
4. Bibliografie 9


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Cunoscuta localitate balneara, Slanic Moldova este situata pe versantul estic al Carpatilor Orientali (in masivul Nemira) la inaltimea de 530 m pe valea paraului Slanic. Orasul se desfasoara intr-o depresiune acoperita de paduri de foioase si conifere. Slanic-Moldova, oras in estul Romaniei (Judetul Bacau), asezat pe raul Slanic (un afluent al Trotusului), la poalele Muntilor Nemira (Carpatii Orientali), altitudine 530 m, intr-o vale inconjurata de paduri de fagi si brazi, la 84 km sud-vest de Municipiul Bacau (resedinta Judetului Bacau). Statiune cu sezon permanent, cu o clima intramontana-depresionara temperata, cu un aer pur, lipsit de praf si particule ce pot provoca alergii, si bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi. Temperatura medie anuala este de 7,4?C. Este renumita pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale, izvoare descoperite inca din anul 1801. In 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar in 1877 au aparut primele instalatii balneare. 
Statiunea balneoclimaterica de interes local si national, Targu Ocna este situata in judetul Bacau in nord-vestul Depresiunii Casin, la poalele muntilor Berzunti, la o altitudine de 260-280 m pe cursul raurilor Trotus si Slanic. 
Am ales aceste doua statiuni montane de interes national pentru a dezbate o problema serioasa legata de mediu si de impactul negativ al dezvoltarii turismului asupra mediului. 
Asigurarea unei calitati corespunzatoare a mediului, protejarea lui - ca necesitate supravietuirii si progresului - reprezinta o problema de interes major si certa actualitate pentru evolutia sociala. In acest sens, se impune pastrarea calitatii mediului, diminuarea efectelor negative ale activitatii umane cu implicatii asupra acestuia.
Prin dezvoltarea activitatii umane sunt afectate toate componentele mediului in proportii diferite. Dintre aceste elemente cele mai importante sunt: peisajele, solul, apa, flora, fauna, monumentele, parcurile si rezervatiile, precum si biosfera. 
In vederea realizarii acestei teme incep prin prezentarea unei " greseli" de amplasare a unui complex de agrement, un centru balnear si o piscina si anume in parcul orasului considerat pana nu demult un loc de relaxare, recreere, un loc ideal pentru plimbari, sport si de asemenea locul unde natura era la ea acasa. Piscina are dimensiuni olimpice si masoara 28 metri lungime si 14 metri latime. Tot aici mai exista amenajate o cascada cervicala, jacuzzi, dus scotian, vestiare si un bar cu muzica de discoteca. Proiectul a fost finalizat in anul 2009 si s-a bucurat de un real succes datorita preturilor scazute si lipsei altor alternative de agrement din zona, insa locuitorii orasului, printre care ma numar si eu, au ramas cu un gust amar cand au gasit pe zona santierului pentru contructia piscinei si a centrului balnear, aflat la 50 de m de aceasta, zeci de copaci, majoritatea brazi, taiati si imaginea goala a parcului care intre timp a devenit locul unde se asculta muzica, unde vin tineri galagiosi, in urma carora raman gunoaie si peturi de bere. Parcul nu se mai bucura de caracterizarea pe care o merita la inceput, nu mai reprezinta spatiul verde cu flori si copaci cum este normal pentru acesta.
Nu mi s-a parut in regula nici faptul ca pe suprafata parcului nu exista o singura constructie ci doua, piscina cu toate elementele necesare si la o distanta de aprox. 50 de metri complexul balnear care dupa doi ani de la inagurare inca nu functioneaza. Distanta acesta a facut ca aleile de acces la acestea sa fie mai multe si mai late si deci mai mult spatiu verde pierdut. Un asemenea complex de agrement trebuia sa fie dotat bineinteles si cu parcari si nu cu una ci cu doua deoarece distanta ce le separa a determinat amenajarea a doua parcari cu toate ca amandoua apartin aceluiasi program de dezvoltare si aceluiasi consilui local. Intrebarea care unmeaza este daca mai exista parcul cu un complex de agrement sau invers? In afara de problemele pe care le-am expus culorile folosite pe aceste cladiri sunt destul de extravagante si nu se potrivesc nicidecum cu nuanta parcului.
Tot in parcul despre care am vorbit exista un restaurant construit pe doua nivele in care se pot desfasura activitati precum billiard sau consumul de bauturi alcoolice. Ideea unui restaurant in marginea parcului este binevenita, insa acest bar mai bine zis nu creaza atmosfera placuta a unui parc si nu se incadreaza nici estetic si nici fonic cu elementele parcului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Problemele Cauzate de Dezvoltarea Turismului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!