Prezentarea unui Produs Turistic Rural

Extras din referat Cum descarc?

Dincolo de frumoasa Vale a Muresului se intinde masivul Apusenilor, avand infatisarea unei palme cu degetele rasfirate. E atat de vast incat, de l-ai putea ridica din loc, ai putea acoperi cu el toata Transilvania. Inaltimea cea mai mare nu trece de 1850 m, iar printre crestele muntilor se adancesc bazine interioare cu o deasa populatie romaneasca.
Nici un tinut din muntii nostri nu are infatisari atat de variate ca Muntii Apuseni. Cand ii privesti dinspre Valea Muresului, par valurile uriase ale unei mari infuriate. Iluzia este creata de o creasta de calcar ce se inalta aici, iar, din departare, seamana cu un paravan de argint si azur. In centru, claile vulcanice ies indraznete din invelisurile pamantului, iar vestita Detunata - cu aschiile sale de bazalt, indoite - este una din minunatiile tinutului. Mai spre apus, se intinde o zona calcaroasa, ciuruita de gropi si de pesteri fantastice - cum este cea de la Scarisoara, care adaposteste din timpuri stravechi un ghetar subteran.
Nu poti cuprinde Tara Motilor in cateva randuri si nici nu trebuie incercat; un astfel de tinut trebuie umblat, iar nu imaginat, pentru a vedea nu doar ce ti se ofera, insa si tot ce a voi.
Localnicii sunt renumiti si pentru obiectele de uz gospodaresc, confectionate de generatii - cele mai cunoscute fiind ciuberele si donitele de lemn. Renumite sunt si atelierele de la Patrahaitesti unde sunt mestesugite si de unde se poate auzi sunetul grav al tulnicelor si buciumelor.
Motivul pentru care am ales "construirea" unei pensiuni in aceasta zona este acela ca, inca din liceu, mi s-a parut fascinanta aceasta zona turistica.Consider ca fiecare dintre noi trebuie sa cunoasca potentialul turistic oferit de tara noastra, iar aceasta zona este foarte variata in peisaje: vai, chei, ape curgatoare de suprafata si subterane, pesteri, clipe de calcare, paduri si poieni cu fanete. Deasemenea, se "impunea" construirea unei pensiuni in aceasta zona, dat fiind faptul ca zona este "saraca" in asezari care sa permita turistilor o sedere pe masura asteptarilor.
2.  DESCRIEREA POTENTIALULUI ZONEI
Celor care se incumeta sa cutreiere Tara Motilor, le sugerez sa porneasca din Valea Ariesului, spre Valea Crisului Repede si sa parcurga, de la sud la nord, Muntii


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea unui Produs Turistic Rural.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!