Prezentarea unui Produs Gastronomic din Transilvania

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
O regiune a Romaniei, Transilvania emana un spirit romantic inconfundabil.Pornind de la provenienta numelui acestei regiuni, ,,tara de dincolo de paduri", ne putem contura in minte imagini ale piscurilor muntilor inaltandu-se la cer deasupra vailor impadurite si a paraurilor cristaline, imagini ale bisericutelor din lemn cu acoperisuri inalte, imagini ale castelelor legendare si amintiri dintr-o istorie zbuciumata. Imagini de poveste ce par pentru multi greu de imaginat, staruie in centrul Romaniei.
Aceasta regiune pare a fi creata special pantru ca fiecare persoana sa se bucure de xistenta sa, diversitatea de statiuni pentru sporturi de iarna si de tratament, cararile pentru excursii in munti, parcurile nationale, orasele medievale fascinant, muzeele de arta asteapta sa fie mangaiate de privirile si admiratiile fiecarui turist.
De-a lungul istoriei, pe langa romani, pe teritoriul Transilvaniei s-au asezat unguri, germani, secui, armeni, evrei, etc. Aceasta este si explicatia pentru care arhitectura transilvana este un mozaic de stiluri, reprezentate astazi de edificii civile, religioase si militare care imbina caracteristicile diferitelor culturi si civilizatii.Sunt etalate o paleta larga de viziuni si stiluri, formind un fascinant amestec romanesc, gotic si neo-gotic, renascentist, baroc si cu elemente neo-bizantine.
In prezent, Transilvania are o populatie de aproximativ 6,5 milioane de locuitori, dintre care 74,4% romani, 18,9% unguri si 0,5% germani.
Resurse naturale
Teritoriul Transilvaniei se caracterizeaza printr-o varietate mare de forme de relief: munti, regiuni deliroase, de podis si campii. Muntii Apuseni si Muntii Banatului au un relief de culmi domoale, cu altitudini reduse, dar, datorita mozaicului de roci din care sunt construiti, prezinta o mare diversitate a peisajui si cuprind importante zacaminte complexe auro-argintifere, bauxite, pirita.Podisul Transilvaniei este situate in interiorul arcului carpatic, Fiind divizat de valea Muresului in Podisul Tarnavelor la sud si Campia Transilvaniei la nord.Tranzitia spre muntii din jur se face prin largi depresiuni submontane (Depresiunea Sibiului, Depresiunea Fagarasului) sau printr-un relief complex de culmi si depresiuni cu aspect subcarpatic spre est. In nord-vest se intinde Podisul Somesan si Dealurile Salajului, cuprinzand un sector de munti scufundati.
Resurse antropice
Regiunea Transilvania este presarata cu o multime de manastiri, castele, cetati, muzee si multe alte obiective turistice culturale.
Dintre manastiri se remarca urmatoarele: 
o Schitul Bran
o Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus
o Manastirea Nicula
o Manastirea Oasa
o Manastirea Prislop
o Schitul Izvorul Posaga
o Manastirea Piatra Fantanele
o Catedrala romano-catolica Sfantul Iosif
o Manastire Predeal
Dintre cetati si castele se remarca urmatoarele:
o Cetatea Rupea 
o Cetatea Fagars
o Sarmizegetusa Regia 
o Cetatea Rasnov
o Cetatea Miko
o Castelul Corvinilor
o Castelul Bran
o Cetatea taraneasca de la Slimnic
o Cetatea Sighisoara 
o Cetatea Deva
o Castelul Bethlen.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea unui Produs Gastronomic din Transilvania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!