Prezentarea Generala a Frantei

Cuprins referat Cum descarc?

1.Prezentarea generala a tarii 2
1.1 Asezare geografica 2
1.2 Mediul natural 3
1.3 Mediul politic 3
1.4 Mediul scioal 4
1.5 Mediul economic 4
2. Potentialul turistic al Frantei 6
3. Principalele forme de turism practicate 12
4. Prezentarea ofertei turistice din punct de vedere calitativ si cantitativ 16
4.1Unitati de cazare 16 
4.2Restaurante si zone de agrement 21
4.3Touroperatori si lanturi hoteliere 23
5. Indicatorii circulatiei turistice 25
6. Locul turismului in economia Frantei 28


Extras din referat Cum descarc?

1.Prezentarea generala a Frantei
1.1. Asezare geografica
Franta este impartita din punct de vedere geografic in Franta metropolitana, situata in Europa, si departamentele de peste mari, adica foste colonii franceze care din punct de vedere constitutional sunt parte integranta a Republicii. Tot de Franta mai apartin unele colectivitati de peste mari, unele teritorii nelocuite si un teritoriu cu statut specific - Noua Caledonie. 
Desi marea parte a teritoriului francez (Franta metropolitana; in franceza: la Metropole, sau France metropolitaine) se afla in vestul Europei, Franta este constituita si din teritorii aflate in America de Nord, Caraibe, America de Sud, vestul si sudul Oceanului Indian, nordul si sudul Oceanului Pacific, si Antarctica, aici insa suveranitatea este exercitata in Cadrul Tratatului Antarcticii.
Franta metropolitana se intinde de la Marea Mediterana la Canalul Manecii si Marea Nordului si de la Muntii Alpi si Raul Rin pana la Oceanul Atlantic. Datorita formei geometrice a teritoriului Frantei continentale, tara este denumita colocvial ca Hexagonul (franceza: L'Hexagone). Se invecineaza cu: Belgia (620 de km), Luxemburg (73 de km), Germania (450 de km), Elvetia (572 de km), Italia (515 km), Monaco (4,5 km), Andora (57 de km) si Spania (650 de km). Franta are frontiere cu Brazilia (700 de km), Surinam (520 de km) si o frontiera nematerializata cu Antilele Olandeze (10,2 km) in Insula Sfantul Martin.
Franta poseda o larga varietate de relief, de la campiile din nordul si vestul tarii pana la lanturile muntoase din sud (Muntii Pirinei) si sud-est (Muntii Alpi), acestia din urma avand cel mai inalt punct din vestul Europei, Mont Blanc (4.810 de metri). Mai exista regiuni muntoase cum ar fi Masivul Central sau Muntii Vosgi, precum si largi bazine ale unor rauri cum ar fi Loara, Ronul, Garonne si Sena.
Suprafata totala a Frantei metropolitane este de 551.659 de km2, Franta fiind clasata astfel ca al 47-lea stat dupa suprafata. Suprafata totala, ce cuprinde toate regiunile, colectivitatile si teritoriile de peste mari, este de 674.843 de km2, ceea ce reprezinta 0,45% din suprafata totala a uscatului de pe Pamant. Zona Economica Exclusiva a Frantei o claseaza pe aceasta pe locul al doilea, dupa Statele Unite si inaintea Australiei cu o suprafata totala de 11.035.000 de km2, ceea ce reprezinta 8% din totalul Zonelor Economice Exclusive.
1.2. Mediul natural
Relieful variat seamana cu un urias amfiteatru, format din trepte ce scad altitudinal spre V (Oceanul Atlntic) si N (Bazinul Parizian). Dincolo de valea Ronului se intalnesc munti tineri formati in orogeneza alpine: Alpii Francezi cu relief glaciar, Alpii Maritimi si Alpii Savoici cu inaltimi mari ce culmineaza cu Vf. Mont Blanc (4.807 m) - punctual cel mai inalt al tarii. In S sunt Muntii Pirinei, iar la N de Alpii Savoici se afla Muniii Jura. Zonele cele mai joase corespund bazinelor si culoarelor depresionare : Bazinul Parizian, strabatut de Sena, Campia Loirei, strabatuta de raul Loira, culoarul Ron-ului (intre Masivul Central si Alpii Francezi).
Reteaua hidrografici este densa, legata printr-un sistem de canale (4.600 Km) si orientate spre Oceanul Atlantic si pe Marea Mediterana. Exista numeroase lacuri, mai mari fiind Leman / Geneva (522 Km2, la granita cu Elvetia), Bourget si d'Annecy. Peste 1/4 din teritoriu este acoperit de paduri de stejar, fag si conifere, in Insula Corsica dominant fiind Maquisul mediteranean. Exista in Alpi si in Pirinei numeroase rezervati ce protejeaza elemente rare din flora si fauna, inclusiv animale aclimatizate, precum muflonul, cerbul sika, capra neagra etc. Clima este temperat-oceanica, cu precipitatii mai bogate in V si in muntii inalti si meditereaneana pe litoralul sudic.
1.3. Mediul politic
Republica Franceza este o republica unitara semi-prezidentiala cu puternice traditii democratice conform Constitutiei celei de A Cincea Republici Franceze aprobata prin referendum in 28 septembrie 1958. Puterea executiva este reprezentata de Presedinte, ales prin sufragiu universal pe o durata de 5 ani, si de Guvern condus de un Prim Ministru numit de catre presedinte. In prezent, presedinte este Nicolas Sarkozy, in functie din 16 mai 2007, iar prim-ministru este Francois Fillon, in functie din 17 mai 2007. Puterea legislativa este reprezentata de Palamentul Francez, bicameral, compus din Adunarea Nationala si Senat.
Principalele grupuri parlamentare sunt organizate in jurul a doua grupari politice opuse: gruparea de stanga organizata in jurul Partidului Socialist ("Parti Socialiste") si gruparea de dreapta organizata an jurul UMP ("Union pour un Mouvement Populaire"). Partidul de extrema dreapta este Frontul National ("Front National") este actualmente al treilea partid francez, cu o cota relativa constanta de peste 10% din voturi.
Franta este membra a Cosiliului Europei, membra fondatoare a Uniunii Europene, a zonei Euro si a Spatiului Schengen. Este deasemenea unul din membrii fondatori ai O.N.U. si unul din cei cinci membri permanensi ai Consiliului de Securitate O.N.U.
Din punct de vedere militar, Fransa este membra a O.T.A.N. si este una din cele sapte tari detinatoare in mod oficial ale bombei atomice.
1.4. Mediul social
La 1 ianuarie 2008 se estima ca Franta a avut o populatie totala de 63.753.140 locuitori, din care 61.875.822 in Franta metropolitana.
Dupa cetatenie, la 1 ianuarie 2005 o proportie de 90,0% din locuitorii Frantei erau francezi din nastere, 4,3% dobindisera ulterior cetatenia franceza si 5,7% erau straini.
Cele mai mari densitati ale populatiei se inregistreaza in regiunea pariziana (890 locuitori/km2 ,adica 2% din suprafata Frantei si 19% din populatia tarii), in regiunea Nord-Pas de Calais (320 locuitori/km2), Marseille-Nice (290 locuitori/km2), Lyon-St Etienne (280 locuitori/km2) si in Alsacia (196 locuitori/km2). Valori mult sub media pe tara se intalnesc in Auvergne si Franche-Comte (50-70 locuitori/km2), in Champagne-Ardenne (52 locuitori/km2), in regiunea Limousin (43 locuitori/km2) si in insula Corsica (30 locuitori/km2).
Cultele prezente in Franta sunt : catolicism 90%, protestantism, islamism si iudaism.In anul 2008 venitul mediu al unui cetatean francez era de 22110 euro.
1.5. Mediul economic
Franta este membra G8, grupul celor mai industrializate natiuni, fiind considerate in 2005 ca cea de a sasea economie mondiala dupa Statele Unite, Japonia, Germania, China si Regatul Unit. Franta este una dintre cele 11 tari din Uniunea Europeana care a lansat moneda Euro la 1 ianuarie 1999, aceasta inlocuind complet Francul Francez la inceputul anului 2002.
Industria are un ridicat nivel tehnologic, competitiv mai ales in aeronautica, material rulant, energie nucleara si industrie alimentara. In anul 2004 Franta a fost cel de al 5-lea exportator mondial si cel de al 4-lea importator mondial de bunuri fabricate. Franta este principalul producator si exportator agricol din Europa si al doilea exportator mondial de produse agro-alimentare dupa Statele Unite, principalele produse de export fiind: grau, pasaret, produse lactate, carne de vita si porc, precum si renumitele vinuri frantuzesti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Generala a Frantei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Beteille, R.,Le tourisme vert, editura universitaire de france, 2000

Ciucur ,D., Gavrila, I., Popescu,C., Economie, Editur Economica Bucuresti,1999

Minciu , R., Economia Turismului,editura Uranus, 2000

Moinet, F. , Le tourisme rural, Editions France Agricole, 1996


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!